Balık biber turşusu tarifi
Balık biber turşusu, köz tadı ve nefis aromasıyla kış sofralarınızı süsleyecek. Acılı veya acısız olarak hazırlanabilen bu turşu kısa sürede yemeye hazır oluyor. Peki balık biber turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? Denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 kilogram balık biber
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı şeker
- 1 baş sarımsak
- 1 su bardağı su
- Kaya tuzu
Balık biber turşusu tarifi Nasıl yapılır?
İlk olarak biberlerin sap kısımlarını ayırın ve uç kısımlarını kesin.
Ardından biberlerin her iki tarafını da üzerine bastırarak tavada közleyin.
Tencereye zeytinyağının yarısını ekleyin ve sarımsakları da ilave edip kavurun.
Üzerine közlenen biberleri de ekleyip birkaç dakika kavurun.
Daha sonra üzerine sirke, sıcak su, tuz ve şekeri de ilave edin.
Son olarak biberlerin üzerine yarım limon suyunu da ekleyip biberler pişmeyecek şekilde birkaç dakika kavurun.
Son olarak sıcak olarak kavanozlara alın ve kapaklarını sıkıca kapatın.
Afiyet olsun...