GeriÇorba Tarifleri Ayran aşı çorbası (Gırar) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayran aşı çorbası (Gırar) tarifi

Ayran aşı çorbası (Gırar) tarifi

Ağrı mutfağının en sevilen yemeklerinden biri gırar olarak da bilinen ayran aşı çorbasıdır. Lezzetini nanenin en yakın akrabalarından yarpuzdan alan gırar için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Siz de bu yöresel lezzeti sofranıza taşımak isterseniz işte ayran aşı çorbası tarifimiz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 demet yarpuz ya da nane
  • Tuz
  • Su

Ayran aşı çorbası (Gırar) tarifi Nasıl yapılır?

Buğdayı bir gece önceden ıslatın, nohudu haşlayın.

Un, yumurta ve yoğurdu bir tencerede çırpın.

Kıvamı çok koyuysa su da ekleyebilirsiniz.

Tencereyi ocağa alın.

Buğdayı ve nohudu da ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin.

Ardından tuzu ilave edin.

Buğdaylar yumuşadığında çorbayı ocaktan alın.

Üzerine ince ince doğradığınız yarpuz ya da naneyi serpin ve servis edin. Afiyet olsun…