GeriBalık Tarifleri Avokadolu karides tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Avokadolu karides tarifi

Avokadolu karides tarifi

Karides ve avokadonun eşsiz lezzeti sofralarınıza farklı renk katın!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet avokado
  • 500 gram haşlanmış karides
  • 2 çorba kaşığı light labne
  • 1 çorba kaşığı çiğ krema
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Avokadolu karides tarifi Nasıl yapılır?

Avokadoları dikkatlice ve uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerinı bir bıçak yardımı ile çıkarın. Kabuklarını soymayın. Kararmaması için avokadoları hafifçe limonlayın. Ayrı bir çukur kapta 10 dakika kadar haşlandığınız ve süzdüğünüz karideslere labne, çiğ krema, tuz ve zeytinyağı ekleyin. Hafifçe karıştırın ama bu esnada karidesleri ezmemeye ve şekillerini bozmamaya dikkat edin. Bu karışımı avokadoların ortasına yerleştirin ve soğuk servis yapın. İsterseniz kırmızı top biberle ve limon dilimleri ile tabağınızı süsleyebilirsiniz.