GeriSebze Yemeği Tarifleri Arpa şehriyeli kabaklı karnabahar graten tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arpa şehriyeli kabaklı karnabahar graten tarifi

Arpa şehriyeli kabaklı karnabahar graten tarifi

Her zaman aynı yemekleri pişirmekten, yemekten, ailenize yedirmekten sıkıldınız artık değil mi? Biraz da ünlü şeflerin elinden çıkmış gibi görünen, damak tadınızı geliştirecek yemekler yapmak istiyorsunuz. O halde doğru yerdesiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram arpa şehriye
  • 4 çorba kaşığı mascarpone peyniri
  • 75 gram rendelenmiş parmesan
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış badem
  • 2 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
  • 1 karnabahar
  • Yarım balkabağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Arpa şehriyeli kabaklı karnabahar graten tarifi Nasıl yapılır?

Fırınınızı 180 derece ısıtın. Karnabaharı ve kabağı yağlanmış fırın tepsisine yayın. 25 dakika boyunca kendini salana kadar pişirin.

Daha sonra fırında arpa şehriyenizi pişirin. Üzerine mascarpone ve parmesanı koyun ve karıştırın. Bu karışımı kabak ve karnabaharla karıştırıp iyice çevirin. Üzerine bademleri ve ekmek kırıntısını ekleyip parmesanın kalanını dökün.

20 dakika daha fırınlayın ve afiyetle yiyin.