GeriTatlı Tarifleri Armutlu kakaolu kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Armutlu kakaolu kek tarifi

Armutlu kakaolu kek tarifi
Bu lezzetli keki mutlaka deneyin!

Bu lezzetli keki mutlaka deneyin!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 su bardağı un
Üzeri için:
  • 1-2 adet armut

Armutlu kakaolu kek tarifi Nasıl yapılır?

Yumurtaları köpürünceye kadar çırpın. Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edin. Süt, yoğurt ve sıvı yağı ilave edin. Kakao, un kabartma tozu ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın.

Yağlanmış orta boy kelepçeli veya normal yuvarlak bir kalıba harcı dökün. Armutların kabuklarını soyun ve elma dilimi şeklinde ince dilimleyin. (Kalın olursa pişerken armutlar dibe çöküyor.) Armut dilimlerini dilediğiniz şekilde kek hamurunun üzerine dizin. 180 derecelik fırında pişirin.

Üzerine dilerseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.