GeriKahvaltılık Tarifleri Akıtma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akıtma tarifi

Akıtma tarifi

Son yıllarda krep diye bildiğimiz o pratik ve lezzetli hamur işi aslında Anadolu’da geçmişten günümüze akıtma diye biliniyor. Özellikle hafta sonu ve tatil günlerinde kahvaltılarda yapıldığında yemeye doyum olmayan akıtmanın tarifini sizin için hazırladık. Ölçüsü kesinlikle şaşmayan enfes akıtma tarifi aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz

Akıtma tarifi Nasıl yapılır?

Süt, sıvı yağ ve yumurtayı çırpın.

Unu ve tuzu ekleyip güzelce karıştırarak akışkan bir hamur elde edin.

Yapışmaz bir tavayı iyice ısıtıp hamurdan bir kepçeyi tavaya dökün.

Alt tarafı pişince alt üst edip diğer tarafını da pişirin.

Tavadan alıp dilediğiniz malzemeyle birlikte sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…