GeriEt Yemeği Tarifleri Akçaabat köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akçaabat köftesi tarifi

Akçaabat köftesi tarifi

Akçaabat köftesi Karadeniz mutfağının sevilen tariflerinden biridir. Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Akçaabatlı lokantacılar tarafından keşfedilen Akçaabat köftesi tarifi özel harcıyla sofralarınıza geliyor. Peki, Akçaabat köftesi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Akçaabat köftesi tarifi ve yapılışı...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

2 kg dana kıyma (Kaburga, kol ve gerdan kısmından)

340 gram ekmek içi (Kıyma ile birlikte çekilecek)

5 Diş sarmısak

2 Tatlı kaşığı tuz

Garnitürü için;

Biber ve Domates Izgara

Akçaabat köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Kasaptan kaburga, kol ve gerdan kısmından hazırlanan 2 kg dana eti alıyoruz.

Ancak mutlaka kıyma haline getirilirken yaklaşık 340 gr ekmekle beraber kıyma makinasından geçiriyoruz.

5 diş sarımsak rendeliyor, tuz ekliyoruz ve iyice özdeşleşene kadar yoğuruyoruz.

Elde yuvarlak şekil veriyor ve hazırlanan mangalda kızartıyoruz.

Yanına domates ve biber közlendikten sonra Akçaabat Köftemiz servise hazır hale geliyor.  Afiyet olsun...