Airfryer karnıyarık tarifi: Airfryer'da karnıyarık nasıl yapılır, kaç dakikada pişer?
Karnıyarık enfes lezzeti ile Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Görünümü ayrı güzel olan bu nefis yemeği, pirinç pilavı ve salata ile tamamlayarak harika bir akşam menüsü oluşturabilirsiniz. Ayrıca Airfryer'da kızartmadan kolayca pişirebilirsiniz. Peki Airfryer'da karnıyarık nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? İşte Airfryer karnıyarık tarifi ve malzeme listesi...
Yapımı için malzemeler
- 300 gram kıyma
- 4 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
Sosu için:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Airfryer karnıyarık tarifi: Airfryer'da karnıyarık nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? Nasıl yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.
Patlıcanları sudan alıp güzelce suyunu alın.
Daha sonra Aifryer haznesine dizip tamamını yağlayın.
Ardından Airfryer'da 200 derecede 15 dakika kadar pişirin.
Diğer taraftan iç harcı için soğanları küçük küp şeklinde doğrayıp tavada kavurun.
Üzerine sarımsak, kıymayı de ekleyin.
Biberleri de dilimleyip iç harca ilave edin.
Salça, baharat ve tuzunu da ekleyip karıştırın.
Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip sos kıvamına getirin ve birkaç dakika kadar kaynatın.
Patlıcanların orta kısmını boydan boya yarıp içlerini bastırarak kıymalı sosu ekleyin.
Salça ve sıcak suyu bir kasede karıştırın ve patlıcanların üzerine ekleyip Airfryer'da 5 dakika kadar daha pişirin.
Afiyet olsun...