GeriMeze Tarifleri Acılı ezme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı ezme tarifi

Acılı ezme tarifi

Kebapların yanında bütünleyici lezzet olan acılı ezmeyi evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İster kahvaltılarda sos olarak tüketebilir, isterseniz de akşam yemeklerinin yanında meze olarak servis edebilirsiniz. Peki çok sevilen acılı ezme nasıl yapılır? Malzemelerin incecik doğranması çok önemlidir. Bol cevizli acılı ezme tarifi sizlerle…

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • 4 adet kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz

Acılı ezme tarifi Nasıl yapılır?

Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün. Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın. En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın. Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz. Sarımsakları rendeleyin. Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın. Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Acılı ezmeniz hazır. Soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.