Açık dolma tarifi
Masterchef açık dolma tarifi Michelin yıldızlı şef Serkan Aksoy tarafından yarışmacılara sunuldu. Açık dolma tarifi ile üçüncü önlüğü kazanan yarışmacı belli olacak. İzleyiciler tarafından da açık dolma nasıl yapılır merak konusu oldu. İşte, MasterChef açık dolma tarifi ve malzemeleri...
Yapımı için malzemeler
- 6 dolmalık biber (sarı, kırmızı, yeşil Kaliforniya biberi)
İç harcı için;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 büyük boy kuru soğan
- 4 tavuk göğsü
- 2 yeşil biber (Acısız)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz, kırmızı, toz biber, toz kimyon, karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz sarımsak
Üzeri için;
- Tuz, karabiber
- 300 gram rendelenmiş kasar peyniri
Açık dolma tarifi Nasıl yapılır?
Öncelikle biberleri yarıya kesin ve içini temizleyin. Büyük boy borcamın iç kısmını iyice yağlayın ve biberleri dizin. Dolmaların üzerine ve içine tuz ve tozkarabiber serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. En az 20-25 dakika pişirin.
İç harcı için; tavaya sıvı yağı dökün, ardından küp küp doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip soteleyin. Daha sonra tavuk etini kuşbaşı doğrayıp tavaya ilave ederek soteleyin.
Ardından salçayı ekleyip karıştırın. Sonrasında suyu ve baharatları ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
Dolmaları fırından çıkarın ve içindeki toplanmış suyu borcamın içine dökün.
İç harcı dolmaların içine paylaştırın. Her dolmanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
Borcamı tekrar fırına verin ve kaşar peynirin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Yemeği fırından alarak sıcak servis edin. Afiyet olsun...