TEMELİ yarım asır önce Bolu’ya bağlı Mudurnu ilçesinde atılan Türkiye’nin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu Piliç’in hem kesimhanesi hem de ünlü marka satışa çıkarıldı. İlanla duyurulan satış süreci için istekliler 15 Haziran'a kadar tekliflerini sunabilecek.
#Zuhal DaştanTemeli 1967 yılında Bolu’nun Mudurnu ilçesinde atılan Türkiye’nin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu Piliç’in kapısına bir kez daha kilit vuruldu. Mudurnu’daki kesimhanesi geçtiğimiz günlerde kapandı. Bu işyerinde çalışan 300 kadar işçiye de, yasal hakları ödenerek işlerine son verildi.
#Mudurnu İlçesi5 Mart'ta yürürlüğe giren ‘et tebliği’ salam ve sosiste beyaz et lehine bir pazar oluşturacak. ‘Kırmızı ve beyaz et karışımı’ üretimin yasaklanmasıyla kırmızı etten yapılan sucuk, salam ve sosis gibi ürünlerde fiyat artışı bekleniyor. Bu durumda daha ucuz olan beyaz etten yapılmış ürünlere talebin artacağı ileri sürülüyor.
Türkiye'nin tavuk denince akla ilk gelen markalarından olan Mudurnu Tavuk tesisleri yeniden hayata dönüyor. 2007 yılında Mudurnu Tavuk markasını satın alan Pak Tavuk, şimdi de tesislerini satın aldı. Artık Mudurnu markası, kendi fabrikasındaki üretimle birlikte raflardaki yerini alacak. Böylece ilçe ekonomisi yeniden hayat bulacak.
Türkiye’deki 7 entegre üretici, AB Komisyonu Sağlık ve Tüketici Genel Müdürlüğü’nden kanatlı hayvan eti ihracatı için gerekli izni aldı. Tavuk Bilgi Platformu Başkanı Zuhal Daştan, 29 Mart’tan itibaren AB’ye işlenmiş kanatlı eti ürünlerinin ihracatının başlayacağını söyledi.