Yaprak sarma geleneksel Türk mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Farklı şekillerde hazırlanabilen yaprak sarmayı bu kez kuş üzümlü denemeye hazırsanız, işte kuş üzümlü zeytinyağlu yaprak sarma tarifi, malzemeleri de yapılışı...
#Kuş Üzümlü Yaprak SarmaDünya genelinde milyonlarca kullanıcısı olan TasteAtlas sitesinin 2020 yılı ödülleri belli oldu. Toplam 63 bin 402 oy sonucunda dünyanın en iyi 100 geleneksel lezzeti seçildi. Listede Türk lezzetleri önemli yer tutarken ikinciliği Adana kebabı aldı.
#TasteatlasSarma mutfağımızın en sevilen yemeklerinin başında geliyor. Lahana, asma yaprağı ya da pazıyla yapılabilen sarmanın dışındaki malzeme kadar içinin lezzeti de önemi. Sarma içi etli ya da zeytinyağlı olabilir. Peki sarma içi nasıl yapılır? İşte etli ve zeytinyağlı sarma içi tarifleri...
#Sarma İçi Nasıl YapılırYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüAydın bir tatil şehir olduğu için pek çok gezilecek ve görülecek yerleri bulunmaktadır. Bu yerlerin yanına yöresel yemekleri de oldukça bilinmektedir. Yeni tatlar arayan ve aydının yemeklerini merak eden pek çok kişi Aydın Yemekleri - Aydın'da ne yenir ve neyi meşhur? Aydın mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Gibi sorular bulunmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aydın YemekleriEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1YÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1Yaprak sarması, her zaman sofraların vazgeçilmezi. Etli ya da etsiz olarak hazırlanan yaprak sarması sararken çok doldurmamaya dikkat etmekte fayda var. Böylece sarmaların patlaması da engellenir. İncecik sarılan ve bulgur ya da pirinçle hazırlanan sarmaları yemeye doyamayacaksınız. Peki Zeytinyağlı yaprak sarması nasıl yapılır? İşte yaprak sarması tarifi ve malzemeleri...
#Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl YapılırYaprak sarması hem çok lezzetli hem de zahmetli olan bir yemektir. Türkiye’nin en geleneksel yemeklerinden birisi olarak da bilinir. Bu yemeği neredeyse sevmeyen kimse yoktur. 7’den 70’e herkesin severek yediği bir yemektir. İçine ise, birden fazla pek çok malzeme girer. Sarma kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamSalamura ile çeşitli meyve ya da sebzeler daha sonraki aylarda tüketilmek için muhafaza edilebiliyor. Asma yaprağı da bunlardan biri. Tazecik yaprakla hazırlanan zeytinyağlı sarmanın lezzetine doyum olmuyor. Yaprakları salamura yaparak nefis sarmaların keyfini kış aylarında da çıkabilirsiniz. Peki salamura yaprak nasıl basılır? İşte salamura yaprak yapımının püf noktaları...
#Salamura Yaprak Nasıl BasılırMutfağımızın iki kıymetlisi yaprak ve lahana sarması... Kimi bol baharatlı, fıstıklı ve kuşüzümlü seviyor; kimi sadece yenibahar, sumak ve reyhan katıyor. “Etlisi” diyen de var, “Zeytinyağlıyı tek geçerim” diyen de... Okurlarımız sosyal medyada favori ‘sarma’larını anlattı.
#Yaprak SarmasıDiyet yaparken kişilerin en çok merak ettiği yiyeceklerin besin değerleri ve kalorisidir. Bu yüzden internet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de yiyeceklerin kalori miktarıdır. Yaprak sarması da herkes tarafından sevilen bir yiyecektir. Peki, yaprak sarma kaç kalori? 1 adet yaprak sarma besin değerleri ve kalorisi nedir tüm detayları ile derledik.
#Kaç KaloriUygun fiyata güzel ve doyurucu bir yemek yemek isteyenler için esnaf lokantaları bir klasik. Ancak aralarında bazıları var ki bırakın gitmişken uğramayı, yol dahi değiştirtir. Siz de kıyısında köşesinde ya da yakınındaysanız aşağıda önerdiğim esnaf lokantalarına mutlaka uğrayın. Pişman olmazsınız.
#SeyahatVişneli yaprak sarma, Osmanlı saray mutfağının farklı şekillerde yapılan gözde yemeklerinden biri. Peki, vişneli yaprak sarma nasıl yapılır? Etli ve zeytinyağlı yaprak sarma tariflerinden sıkılanlar için, Arda'nın Mutfağı' programının sunucusu ünlü şef Arda Türkmen'in vişneli yaprak sarma tarifini verdik. İşte adım adım vişneli yaprak sarma tarifi...
#Vişneli Yaprak Sarmaİçtiğiniz standart kahveyi yeşil kahveyle değiştirmeniz halinde sağlığınıza yönelik bakım rutininizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Peki yeşil kahvenin etkileri neler? Yeşil kahvenin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik katkısı olduğunu belirten diyetisyen Işın Sayın, yeşil kahveyi anlattı
#KahveSağlıklı beslensek de bazen cips, patates kızartması, burger ya da pizza gibi fast food gıdalardan tüketmek isteyebiliyoruz. Çok fazla yağlı yiyecek tükettiğinizde, zararlı etkilerini silmek için yapabileceğiniz birkaç önemli adım var. O adımlar nelerdir? İşte yağlı besinlerin etkilerinden kurtulmanın basit ama etkili yolları...
#Yağlı YemekRamazanda iftar ve sahur için aile boyu sofra başında toplanmak kadar güzel ne var? Hele bir de sofrada lezzetli ve bir o kadar da ramazan ruhuna yaraşır yemekler olursa bu sofralardan kalkmak bile istemez insan. Ramazanın dördüncü gününde orucunuzu açmanız için sağlıklı ve lezzetli iftar yemek tarifleri hazırladık. İşte 27 Nisan iftar menüsü...
#RamazanMilli sporcu Ayşe Begüm Onbaşı’nın başarılarından haberdarsınız. Peki onu sporun dışında ne kadar iyi tanıyorsunuz? Şimdi görünenin ardındakileri sporun ötesindekileri de keşfetme zamanı! Hiç hayranlıkla izlediğiniz bir dünya şampiyonunun etkileyici performansının ardında neler olduğunu merak ettiniz mi? Ayşe Begüm Onbaşı’nın toplamda 1.5-2 dakika süren gösterinin, bu kısa zaman diliminin ötesinde neler yaşadığını öğrenmek için doğru yerdesiniz.
#Ayşe Begüm OnbaşıHaziran ayı demek asma yaprağı zamanı demek. Çıtır çıtır taze yapraklarla yapacağınız etli ya da zeytinyağlı sarmaların lezzetine doyamazsınız. Peki bu lezzeti kış ayları için de saklamaya ne dersiniz? Bunun en kolay yolu yaprakları salamura yaparak saklamak. Peki salamura yaprak nasıl yapılır? Salamura yaparken nelere dikkat edilmelidir? Salamura yaptığınız yaprakların bozulmasını önlemek için gerekli saklama koşulları nasıl olmalıdır? Aklınızdaki tüm soruların cevapları içeriğimizde…
#Salamura Yaprak Nasıl YapılırHem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”
#Canan KaratayHem İngilizce işletme hem de sahne ve gösteri sanatları eğitimi aldı ama asıl tutkusu mutfaktı. Tutkusunun peşinden gitti. Şimdi yemek, lezzet, mutfak dendiğinde Türkiye’nin ilk akla gelen isimlerinden biri. Üç ayrı lokantasında her ay binlerce kişiyi ağırlayan, bir yandan da televizyon programlarıyla evlerimize konuk olan Arda Türkmen, kuralı bozmadı; bu ramazanda yine Kanal D ekranında... “Arda’nın Ramazan Mutfağı” ile haftanın 6 günü seyirciyle buluşacak olan Türkmen’in önemli bir de uyarısı var: “Gece çok yemek, uzun süre tok kalınacağı anlamına gelmez.”
#Arda TürkmenKanal D’nin sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta haftanın ikinci bölümünü geride bıraktı. Yayınlanan son bölümde Cansu’nun diğer yarışmacıların masalarını denetlemesi kriz yarattı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu, çeyrek altını hangi gelin aldı? İşte, Gelinim Mutfakta son bölümde yaşananların kısa bir özeti!
#Gelinim MutfaktaOsmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden yaprak sarma, zahmeti olmasına rağmen keyifle yapılan yiyeceklerden biri. Bulgur ya da pirinç başta olmak üzere çeşitli iç malzemelerin, dut yaprağı, kiraz yaprağı veya asma yaprağıyla sarılmasıyla yapılan yaprak sarmayı basit püf noktalara dikkat ederek hazırlamak mümkün. İşte, adım adım zeytinyağlı yaprak sarma tarifi
#Zeytinyağlı Yaprak Sarma