Yıl boyunca, ‘iyi ki yayımlandı’ dediğimiz kitaplardan bahsetmeye çalıştım. İyi olduğunu düşündüğüm yazarların özel haberlerini yaptım. Yeni yılda da nitelikli haberleri duyurmak en büyük dileğim. Hepinize 2024’te sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yıl diliyorum. İyi kitapların yayımlandığı, şahane bir sene olsun!
#Sayım ÇınarHürriyet Kitap Sanat’ın gelenekselleşen ‘Yılın En İyi Kitapları’ seçkisi için kitap ekleri editörleri ve eleştirmenlerden oluşan 20 kişilik jürimiz bu sene yayımlanan kitapları, kurgu ve kurgu dışı olarak ayrı ayrı değerlendirdi. Hürriyet Kitap Sanat yazı işleri ekibi olarak biz de bir seçki hazırlayarak jürinin ‘+1’i olduk. Jürinin sıralamasına göre yaptığımız puanlama sonucunda, Orhan Pamuk’un ‘Veba Geceleri’ kurgu kategorisinde birinci oldu. İşte jürimizin seçkisiyle, 2021’in kurgu kategorisindeki en iyi 50 kitabı.
#Yılın En İyi KitaplarıBu hafta ekranları yeni nesil süper kahramanlar ele geçiriyor. Emekliliğe geçmiş süper kahramanlar ve onların çocuklarının hikâyesini anlatacak “Jupiter’s Legacy” 8 bölümlük ilk sezonuyla ‘merhaba’ derken, Ryan Murphy imzalı “Pose”, üçüncü sezonuyla hayranlarına veda ediyor. Haftanın film önerisi Kundura Sinema’da gösterilen çarpıcı belgesel “Denizaşırı Hizmetçiler”, haftanın oyunu da dans, bale ve tiyatronun birbirine karıştığı Moda Sahnesi projesi “Balerin”.
#Uğur YükselAtatürk’ün 15 Ekim 1927’de, yani 92 yıl önce dün, CHP’nin 2. büyük kongresinde 6 günde 36.5 saat süren konuşmasında okuduğu Nutuk’un kitaplaştırılması iki yıl içinde tamamlanır. İlk olarak Türk Tayyare Cemiyeti tarafından 2 cilt halinde basılır. 1. cilt metni, 2. cilt ise belgeleri içerir. O dönem henüz Harf Devrimi gerçekleştirilmediği için basım Arap harfleriyle yapılır.
#YazarGöçlerle şekillenen bir dünyada ve ülkede yaşıyoruz. Bizim gibi birçok kültürün, ülkenin kuruluş efsaneleri, öyküleri de göçle başlar. Zeynep Göğüş’ün, bir solukta okunan, akıcı ve sürükleyici ilk romanı ‘Işık Ülkesinden’ de bir ailenin doğduğu topraklardan koparak Balkanlar’dan göçüyle başlıyor. Tam da yeni Türkiye’nin kuruluş sancılarının olduğu yıllarda...
#Işık Ülkesinden“Gözler aydın mı” desem, yoksa “Eyvah eyvah” mı? Herkes dişini sıksın. Bugünden başlayarak, tam tamına 56 gün kaldı. Neye mi? Kimine “Zulüm”, kimine “Turizme can simidi”, kimine “Dinlence fırsatı”, kimine “Bu kadar da olmaz” dedirten, yılın ikinci 9 günlük bayram tatiline. Evet, 10 Eylül’de başlıyor...
#Nedim BubikOKAN ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN 7. GAZİANTEP ZİRVESİNE KATILAN GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI FATMA ŞAHİN, GAZİANTEP VALİSİ ALİ YERLİKAYA VE YAZAR AHMET ÜMİT “GAZİANTEP'İN KAÇIRILAN HAZİNELERİ” BAŞLIKLI PANELDE KAÇIRILAN TARİHİ ESERLER KONUSUNDA HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİNİN ÖNEMİNİ VURGULADILAR.