Merkez üssü Kahramanmaraş olan çifte depremin ardından deprem bölgesinde gönüllü aşçılarıyla toplam 40 mutfak kuran Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), 643 gönüllü aşçıyla birlikte bölgenin yemek ihtiyacına katkı sunuyor. Ankara’dan 48 kişiden oluşan mutfak ekibinin deprem bölgesine gittiğini söyleyen TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri de atlatacağız” diyor.
#Türkiye Aşçılar FederasyonuDizi ve sinema oyuncusu İpek Tuzcuoğlu, " 'Niye magazin programlarında yoksun? Niye daha çok röportaj vermiyorsun?' diye soruyorlar. Bu benim kendi isteyerek yaptığım tercih, bir ilkesellik ve bir prensip. Dolayısıyla artık beni çok görmüyorlar. Sadece iş noktasında, iş yaptığım zaman röportajlar yapıyorum. Bir seneye yakındır da hiç kimseyle röportaj yapmıyorum. Bir Zümrüdüanka gibi yenilenme yaşadım. Mutluyum, huzurluyum. Kendi ruhumla bu sanatçılığımı, oyunculuğumu buluşturacak alan yakaladım ve o alanda çok mutluyum. Yani gerçek İpek bu aslında." dedi.
#İpek TuzcuoğluAnkara turizminin konuşulduğu toplantıda direkt uçuş konusuna değinen ATO Başkanvekili ve Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Uçuş saatlerinin gündüz saatlerine çekilmesi konusunda hep bir ağızdan tepki göstermeliyiz” dedi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da Ankara’nın sağlık ve kongre turizmi açısından avantajına dikkat çekti.
#Haşim KILIÇAnkara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde, Anadolu’nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin son gününde ‘Coğrafi İşaretlerin Gastronomi ve Yerel Turizmin Gelişmesindeki Etkisi’ başlıklı oturum düzenlendi.
#Coğrafi İşaretlerin Gastronomi Ve Yerel Turizmin Gelişmesindeki EtkisiTürkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, turistik tesislerde "İtalyan, Meksika, Fransız mutfağı" değil, Türk mutfağının sunulması, bunun da "kebap, döner veya pide"den ibaret olmaması gerektiğini belirterek, "TAFED olarak yaylalara, köylere, ustalarımızı gönderip annelerimizden, ninelerimizden dönemlerinin yemeklerinin tariflerini alıp turistik yerlerde sunabilmek için çalışma başlattık" dedi.
#Türk Mutfağı