40 mutfakta kaynayan ‘Beraberlik Aşı’

Güncelleme Tarihi:

40 mutfakta kaynayan ‘Beraberlik Aşı’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2023 14:49

Merkez üssü Kahramanmaraş olan çifte depremin ardından deprem bölgesinde gönüllü aşçılarıyla toplam 40 mutfak kuran Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), 643 gönüllü aşçıyla birlikte bölgenin yemek ihtiyacına katkı sunuyor. Ankara’dan 48 kişiden oluşan mutfak ekibinin deprem bölgesine gittiğini söyleyen TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri de atlatacağız” diyor.

Haberin Devamı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından, bölgeye yemek desteğinde bulunan Türkiye Aşçılar Federasyonu, 643 gönüllü aşçısıyla yaklaşık 694 bin depremzedeye mutfağını açıyor. Deprem bölgelerinde oluşturulan 40 mutfak ile 24 saat yemeklerin kaynadığını belirten TAFED Başkanı Zeki Açıköz, özetle şunları söylüyor:

40 mutfakta kaynayan ‘Beraberlik Aşı’

BAŞKENTTEN 48 MUTFAK GÖNÜLLÜSÜ BÖLGEYE GİTTİ

“Ülkemizde meydana gelen ve art arda yaşanan depremler hepimizi derinden etkiledi. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Bizler Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak depremzedelerimizle birlikte olmak ve yemek desteğinde bulunmak amacıyla deprem bölgelerine gönüllü aşçılarımızdan oluşan mutfaklar kurduk. Hemen hemen her ilden gönüllü aşçılarımız ve mutfak ekibimizle birlikte deprem bölgelerinde 24 saat aşımız kaynıyor. Adana’da 2, Hatay’da 11, Kahramanmaraş’ta 7, Gaziantep’te 6, Adıyaman’da 6, Şanlıurfa’da 3, Malatya’da 3, Mersin’de 2 olmak üzere toplam 40 mutfakta 643 aşçımızla deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yemek desteğinde bulunmaya gayret ediyoruz. Bu süreçte 694 bin kişilik yemek hazırlandı, hazırlanmaya da devam ediyor. Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’nden toplam 48 kişiden oluşan mutfak ekibimiz de sahaya gitti. Tüm çalışmalarımızı Ankara Valiliği ile koordinasyon kurarak sağlamaya çalıştık. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’yle de iletişim halindeyiz. Evlerinde gece gündüz demeden hamur açan; bazlamasından simidine, simidinden ekmeğine kadar hazırlayarak depremzedelerimize göndermek için canla başla çalışan kadınlarımız, vatandaşlarımız var. Bu zorlu günleri birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum."

Haberin Devamı

40 mutfakta kaynayan ‘Beraberlik Aşı’


BAKMADAN GEÇME!