Güncelleme Tarihi:
Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından Ankara'ya gelen ünlü yemek şefleri, Cer Modern'de düzenlenen ‘Gurme Festivali’nde buluştu. Etkinliğe katılan Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Türk mutfağının dünyada ilk 5'e girdiğini ancak gönlünde birinci olduğunu, dünyanın farklı ülkelerinin de böyle düşünmesi için Türk yemeklerini duyurmak gerektiğini ifade etti.
DİYET SIRLARINI ANLATTI
Festival süresince geleceğin şef adayları farklı kategorilerde yarıştı. Açıköz, bu tip etkinliklerde yarışmaya katılanların çoğu zaman haklarının yendiğini ve jürinin kendi görüşüyle karar verdiğini düşündüğünü belirterek, bunun önüne geçmek için yarışmanın Türkiye'de ilk defa noter huzurunda gerçekleştirildiğini vurguladı. Etkinliğe katılan manken ve yemek kitabı yazarı Gizem Özdilli de, festival kapsamında gerçekleştirilen workshopta, 21 günde bir beden küçülten özel formülünü uygulamalı olarak anlattı. Festival, restoranlara, yemek atölyelerine, doğal ve organik üretim yapan firmalara ev sahipliği yaptı.