Mutfak diplomasisi

Güncelleme Tarihi:

Mutfak diplomasisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2024 14:47

Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesis edilmesinin 100’üncü yılı nedeniyle Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Sheraton Otel iş birliği ile bir yemek düzenlendi.

Haberin Devamı

Gecede Japon şef Otsuka Koki ve otelin Executive Şefi Zeki Açıköz’ün birlikte oluşturduğu Japon ve Türk mutfağından lezzetlerin yer aldığı menü tadıldı. Gecenin açılışında konuşan Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Doğu ve Batı medeniyetlerinin tarihini çeşitli kültürel unsurlarla birleştiren ve çok çeşitli malzeme ve pişirme yöntemlerinin kullanıldığı Türk mutfağının Japonya'da dünyanın üç büyük mutfağından biri olarak bilindiğini belirtti. Takahiko, Japon mutfağının da taze malzemelerin doğal lezzetlerini ortaya çıkaran yemeklerle karakterize edildiğini ve görsel olarak hoşa giden özenli dekorasyonların tüm dünyada ilgi gördüğünü ifade etti. Büyükelçi gecede sunulan yemeklerin Türkiye'de kolayca temin edilebilen malzemelerle hazırlandığını ve Japon tarzını yansıttığını aktardı. Japon Şef Otsuka Koki de, “Yemek kültürüne çok değer veren Türkiye ve Japonya'nın birbirleriyle bağlarını derinleştirmeye ve yemeklerini daha da geliştirmeye devam etmelerini içtenlikle diliyorum” dedi. Zeki Açıkgöz ise gecede deniz mahsulü ağırlıklı bir menü oluşturduklarını ve Japon tarzına yakın bir şekilde menünün oluşturulduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Mutfak diplomasisi

Mutfak diplomasisi

BAKMADAN GEÇME!