Okulların açılmasına sayılı gün kaldı. Çok sayıda çocuk bu yıl kreşe, anaokuluna ya da birinci sınıfa başlayacak. Her yaşta akran zorbalığı ya da dışlanma yaşanmasını muhtemel olsa da özellikle okul ortamına ilk kez girecek çocuklarda dışlanma, yalnız kalma durumu daha sık yaşanabiliyor.
#Akran ZorbalığıDijitalleşmenin iş dünyasında köklü değişimlere yol açtığını söyleyen Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, “İşe alım ve oryantasyon süreçlerini dijital ortamlarda gerçekleştiriyoruz. Esnek çalışma modelimiz sayesinde sınırları ortadan kaldırdık. Tüm insan kaynakları süreçlerimizi tek bir platformda birleştirerek, çalışan deneyimini dijitalleştiriyoruz ve bu konuda da sektörlere örnek olduğumuzu gururla söyleyebilirim. İnsana yatırım yapmaya ve Turkcell’in sektöre öncülük eden insan kaynakları stratejisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
#Turkcellİngiltere'de yaşayan Sylvia Chengo'nun 6 yaşındayken geçirdiği bir göz hastalığı, yıllar yıllar sonra doğum yapmasıyla nüksedince genç kadın görme yetisini kaybetti. Peki hamilelik göz sağlığını nasıl etkiliyor, başka hangi sağlık sorunlarına sebep oluyor? Hamilelikte yaşanan önemli sağlık sorunlarını ve riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde…
#SağlıkBilinmezlik herkes için ayrı bir anlam taşıyabilir. Genellikle başımıza geleceklerin en kötüsü olarak düşündüğümüz bu durum aslında daha iyi bir fırsatın habercisi olabilir mi? Jungian Dönüşüm Koçu Işıl Çetinkaya, toplum olarak bize öğretilen en son şeyin risk almak ve de belirsizliği kucaklamak olduğuna dikkat çekerken, bu durumla başa çıkamamanın insanları mutsuzluğa ve depresyona sürüklediğini belirtti. Pandemi ile birlikte hayattaki her şeyin planlanamayacağı yönünde ortak bir öğreti oluştuğunu da anlatarak, “Bilinmeyenden korkmak normaldir ancak bir planınızın olmaması daha korkunçtur. Sistem bize önemli bir ders verdi. Hem bireysel hem profesyonel iş yaşamımızda acil cevap aramamız gereken konu bilinmeyeni nasıl kucaklayacağımız sorusudur” dedi.
#BursaGeçmişten günümüze baş döndürücü bir değişimin sonuçları ile karşı karşıyayız. Dünün hayalleri, bugünün gerçekleri oldu. Bu değişim, siyasetten, ekonomiye, toplumun sosyolojik yapısından sanata, hukuktan ahlaka kadar bütün alanlarda etkisini gösteriyor.
#Endüstri 2.02020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi bugün başlıyor. Pandemi dolayısıyla uzun bir süre online eğitime devam eden öğrenciler yeniden okullarına kavuşmanın heyecanını yaşıyor. Veliler ise tereddütte… Okulların kademeli olarak açılması salgın sürecini ve çocukları nasıl etkiler? İşte akıllardaki tüm soruların yanıtları…
#Yüz Yüze EğitimÇocuklar, günün uzun bir vaktini okulda geçiriyor ve evde ebeveynlerinin desteğine ihtiyaç duyuyor. Ailelerin eğitim adına görevlerini hatırlatmak amacıyla yola çıkan Ev Okulu Derneği evde yapılabilecek faaliyetler konusunda ebeveynleri bilinçlendirmek için çalışmalar yürütüyor.
#Çocuk3 yıl içinde makinelerle yapılan işlerin oranının yüzde 15’ten yüzde 25’e çıkması bekleniyor. Peki o zaman bu işleri yapan kişilere ne olacak? Dünyada 10 binden fazla müşteriye hizmet veren danışmanlık şirketi Willis Towers Watson İK ve Yan Haklar Danışmanlığı Dünya Başkanı Julie Gebauer, kişilerin iletişim, ilişki yönetimi, networking, problem çözme gibi yetkinlikler kazanması gerekeceğini söylüyor. Gebauer’e göre günümüzde en önemli kriter çeviklik.
#Willis Towers WatsonEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#AnkademiBirinci sınıflarda elyazısının kaldırılması tartışmaları sürerken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, uygulamanın devam edeceğini açıklamıştı. Bitişik eğik yazının getirilmesini öneren, zamanın MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, “Uygulamadaki beceriksizlik yazının türüyle ilişkilendirilmeye çalışılıyor” dedi.
#Uzman“Elyazısı kaldırılmalı mı?” tartışmalarına Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kaldırılmasının söz konusu olmadığını açıklayarak son noktayı koymuştu. Bakan Avcı, “Öğretmenlerimiz, öğrenciliklerinde bu eğitimden gelmedikleri için burada biraz zorlandılar” diyerek öğretmenlere hizmet içi eğitim verilebileceğini belirtmişti.
#El YazısıŞehir hayatı, hava kirliliği, alkol, sigara, stres gibi nedenler, vücudumuzda vitaminlere olan ihtiyacı artırıyor. Eksik alındığında vücudun direnci düşüyor, bazı rahatsızlıklara neden oluyor. Vitaminleri karşılamanın en etkili yolu doğal ürünler.