Zona, halk arasında gece yanığı olarak da bilinir ve 'Varicella zoster' isimli virüsün yol açtığı bir hastalık. Şiddetli ağrılara neden olabilen zonanın en önemli sebeplerinden bir de stres. Peki zona nedir, belirtileri nelerdir? İşte zona tedavisi hakkında merak edilenler
#ZonaHAYATIN ne zaman zorlaşacağı bilinmez. İyi günlerin yerini ansızın alıverir kötü günler. Kötü günleri atlatmanın yolu ise moralini yükseltmek için doğru yöntemi bulmaktan geçiyor. İşte size hayata daha mutlu bakmak için Ege Üniversitesi Dahiliye Kliniği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fehmi Akçiçek’ten “Hayata olumlu bak, dengeli beslen ve sağlıklı yaşlan” reçetesi...
#İzmirDr. Nisa Sipahi, bağırsak florasında yaşanan hastalıkların insan vücudunda birçok hastalığa davetiye çıkardığını, bununla birlikte zayıflayan bağışıklık sistemi nedeniyle koronavirüs ile de arasında bir korelasyon olduğunu söyledi.
#Bağırsak Florası‘Varicella zoster’ isimli virüsün neden olduğu zona, şiddetli ağrılara yol açabiliyor. Ortaya çıkmasındaki en önemli faktörlerden biri de stres. Peki zona nedir? Sebepleri ve belirtileri nelerdir? Herhangi bir bulaşıcılığı var mıdır? Uzmanlar, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
#ZonaCOVID-19 nedeniyle uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin bu dönemde eğitimi kadar evlerinde sağlıklı beslenmeleri büyük önem taşıyor. Kış aylarında zayıflayan bağışıklık sistemi için sabah kahvaltısının önemini de vurgulayan uzmanlar, çocukların dinç bir şekilde çalışabilmesi ve bağışıklıklarını güçlendirmeleri için kahvaltılarında, ara öğünlerinde kalsiyum ve mineral açısından zengin olan sütün eksik olmaması gerektiğinin altını çiziyor.
#ÇOCUKZona, sinir hücrelerini tutan kaşıntı ve şiddetli ağrılarla seyreden döküntülü bir hastalıktır. Suçiçeğine neden olan varisella zoster virüsü zona hastalığına da neden olmakta. Uzmanlar, daha önce suçiçeği geçirmiş kişilerde ilerleyen yaşlarda ortaya çıkabilen zona hastalığı için özellikle 60 yaş üstü kişilerde aşılanmanın gerekli olduğunu bildiriyor. İşte, zona hakkında merak edilenler...
#ZonaTüberküloz, halk arasında bilindiği şekliyle verem hastalığıdır. Bulaşıcı bir hastalık olan tüberküloz, enfeksiyon kaynaklıdır ve bu nedenle bulaşıcılık oranı yüksektir. Öksürme ve hapşırma gibi yollarla yayılabilen tüberküloz, hayvanlarda da görülebilmekte, bulaşıcılığı bu şekilde de sağlayabilmektedir. Peki, tüberküloz nedir ve nasıl bulaşır? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#TüberkülozÇocukluk dönemi bulaşıcı hastalıklarından biri olan suçiçeği ilerleyen yaşlarda yeniden karşınıza çıkabilir. ‘Varicella zoster’ isimli virüsün yol açtığı hastalığın yetişkinlikteki adına zona denir. Halk arasında gece yanığı olarak da bilinen ve şiddetli ağrılara yol açan zonanın ortaya çıkmasında stres faktörleri ilk planda yer alır. Dermatoloji Uzmanı Dr. Lütfiye Çoban, zona hastalığı ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
#ZonaGut hastalığı, toplumda genellikle 'zengin' ya da 'kral' hastalığı olarak biliniyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Işık, yaşam kalitesini bir hayli olumsuz etkileyen gut hastalığını anlattı. Gut hastalığı nedir? Gut hastalığının tedavisi var mıdır?
#Gut Hastalığı Neden OlurHerpes simplex virüsü bağışıklık sisteminin zayıfladığı anlarda uçuk olarak karşımıza çıkar. Bu virüsün tamamen yok edilmesi mümkün değildir, bünyenin zayıfladığı dönemlerde uçuk çıkmasına neden olur. Hamilelikte uçuk neden çıkar? Hamilelikte uçuk ilacı kullanılır mı? Hamilelikte uçuk nasıl geçer?
#Hamilelikte UçukAIDS, bulaşma yolları nedeniyle toplumda utanılan ve konuşmaktan kaçınılan hastalıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. HIV virüsü, insan vücuduna girdiği andan itibaren yıllar boyunca sessizce ilerleyerek bağışıklık sisteminin çökmesiyle AIDS’e neden oluyor.
#Hiv NedirSağlıklı ve uzun bir ömür için bağışıklık sistemimizin güçlü olması çok önemli. Özellikle de grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının kapımızı çaldığı sonbahar ile kış mevsiminde.Hastalıklara karşı dirençli olabilmek içinse bağışıklık sisteminin “alarm” sinyallerini bilmek ve geç olmadan önlem almak şart olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Aytaç Karadağ, bağışıklık sisteminin zayıfladığına işaret eden 5 erken belirtiyi anlattı.
#Bağışıklık SistemiHER GEÇEN GÜN ESTETİK KAYGILAR, GÜZEL GÖRÜNME İSTEĞİ, YAŞLILIK BULGULARINI GİZLEME VE DAHA GENÇ GÖRÜNME ARZUSUNUN ARTMAYA DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTEN DERMATOLOJİ UZMANI DR. ATA NEJAT ERTEK, “ANCAK CİLTTE KIRIŞIKLIKLARA YOL AÇAN ÖYLE FAKTÖRLER VAR Kİ BUNLARA DİKKAT EDİLMESİ GETİRİYOR.” DEDİ.