Leke, deri renginde koyulaşmayı ifade eden genel bir terimdir. Hiç şüphesiz en küçüğünün bile moralimizi bozmaya yettiği cilt lekeleri lokalize ya da yaygın olabilir. Çoğu kez iyi huylu bir durum olmasına rağmen bazen altta yatan önemli bir hastalığın ya da deri kanserinin göstergesi bile olabilir. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp lekeyle ilgili tüm ayrıntıları ve çözüm yollarını anlattı.
#CiltSivilceler iyileşirken ciltte çukur ya da lekelenme tarzında izler bırakarak iyileşir. Sivilce izleri kozmetik bir sorun oluşturmasının yanında ruh sağlığını ve sosyal hayatı da olumsuz yönde etkileyebilir. Zamanla can sıkıcı bir hal alan sivilce izlerini geçirmek için kullanılan yöntemler; sivilcelerin büyüklüğü ve yaygınlığıyla ilgilidir. Seçilecek yöntem de buna göre belirlenir.
#Sivilce İzleriYıllar cildimizde canımızı sıkan izler, çizgiler, sarkmalar, genişlemiş gözenekler bırakıyor. Peki tüm bunları sadece 15 dakika süren karbon peeling uygulamasıyla silmek mümkün mü? Yöntem hakkında konunun uzmanı Dr. Levent Türbedar’la konuştuk. 23 yıllık Özel Dermamed Poliklinikleri’nin kurucusu Türbedar, PST denilen Karbon Peeling yöntemi hakkında bize oldukça ilgi çekici bilgiler verdi.
#CiltYazın ne kadar dikkat edersek edelim kızgın güneş ışınlarına maruz kalıyoruz. Tam da bu nedenle bazı cilt bakımı ve gençleşme girişimlerine ara vermekte yarar var. Clinique Positif Medikal Estetik Merkezi Direktörü Dr. Şebnem Şenen Kurtoğlu’na göre, ablazive (soyucu) lazerle lekelerin tedavisi, kimyasal veya bitkisel peeling, mikro dermabrazyon (cilt soyma), lazerle kılcal damar tedavisi, lazer epilasyon, bazı kozmetik ürünler ve akne tedavisinde kullanılan ilaçların bir süre bırakılması gerekiyor.