Güncelleme Tarihi:
Kimyasal peeling’in yüzdeki koyu renkli lekeler, güneşe ve yaşa bağlı oluşan deri değişiklikleri, akne izleri ve yüzeyel kırışıkların tedavisinde sıkça kullanılan bir yöntem olduğunu dile getiren Dr. Burçak Bozdemir Aral; “Kimyasal peeling yüzeysel tabakanın soyulmasını, alttan canlı ve sağlıklı derinin gelmesini sağlar. İşlem için çok sayıda kimyasal peeling maddesi kullanılır ancak en sık kullanılanlar glikolik asit, alfa hidroksi asitler (AHA) ve TCA denilen trikloroasetik asittir. Uygulamanın derinliğine bağlı olarak yüzeysel, orta ya da derin peeling olarak adlandırılır. En yaygın kullanılan ise yan etkisi en az olan yüzeysel peelingdir” açıklamasında bulundu.
Hastanın cilt yapısına göre, içeriği ve uygulama süresi hekim tarafından belirlenen asit solüsyonu hastane ortamında anestezisiz uygulanır. Deri, temizlendikten sonra tedavi alanına uygulama yapılır. İşlem sırasında hafif yanma ve batma görülebilir. Peeling tedavisi ortalama 1-2 hafta aralarla birkaç seans şeklinde yapılır. İstenilen sonuçları elde etmek için daha uzun seanslar gerekebilir. İşlem sonrası günlük yaşama hemen dönülebilir.
• Peeling işleminden sonra cildinizde hafif bir kırmızlık; işlemin yoğunluna göre hafif kabuklanmalar oluşabilir. Bunları kesinlikle soymayın.
• Sadece hekiminizin önerdiği nemlendirici ürünleri kullanın.
• Güneşten korunmaya dikkat edin.
• İşlemden sonra ve seans aralarında yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu krem kullanın.