Antalya'da 8 ay önce gittiği güzellik merkezinde yüzünde 2'nci derece yanıklar oluşan Aslı İlhan (42), sağlık merkezinde yapılan dermapen (mikro iğneleme) uygulaması ve kolajen içerikli ürünlerle yanıklardan yüzde 60 oranında kurtuldu. Yüzünün toparlanmaya başladığını belirten İlhan, artık rahatlıkla aynaya bakabildiğini söyledi.
#AntalyaGüneşin zararlı etkilerinden korunmak veya doğru bakımı yapmak için yaz aylarında türlü yollara başvuruyoruz ama aslında bu uygulamaların çoğu yanlış! Güneşten koruyucu kremlerden nemlendirici kullanımına kadar dikkat etmemiz gerekenleri uzmanlarla konuştuk.
#Ece Su METEYazın en sıcak günlerinin yaşandığı bu dönemde güneş yanığı vakalarında artış görülüyor. Ciltte kızarıklık, hassasiyet, yanma ve acı hissi oluşturan güneş yanığının evde tedavi edilmemesi gerektiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hilal Gökalp, “Yoğurt ve diş macunu gibi ürünler yanıkları çok daha kötü hale getirebiliyor. Güneş yanığında bir uzmana danışılmalı ve her gün mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı” diyor.
#Sponsorlu İçerikYaz aylarında doğru cilt bakımı yapmak oldukça önemlidir. Sıcak hava, güneş ışınları ve nem değişiklikleri cildinizi etkileyebilir ve korunmazsa çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle yaz mevsiminde cildinizi korumak ve sağlıklı tutmak için bazı önlemler almanızı öneririm.
#Dermatolog Dr. NesliYanık lekesinin geçmesi için öncelikle ilaç tedavisi uygulanır. Daha sonra lazer ya da kimyasal peeling gibi yöntemler devreye girer. Hindistan cevizi yağı elma sirkesi ve benzeri gibi doğal yöntemler yine yanıt etkisini azaltmak için etkilidir. Peki, yanık lekesi nasıl geçer? Yüzdeki, ciltteki ve eldeki yanık lekesi nasıl giderilir ayrıntıları ile derledik.
#Yanık Lekesi Nasıl Geçer?Deniz, kum ve güneş üçlüsü herkes için keyif ve huzur veren aktivitelerden biridir. Özellikle tüm yılın yorgunluğunu atmak için çıkılan tatillerin tadı ise bir başka olur. Ancak önlem almadan saatlerce güneş altında vakit geçirilmesi nedeniyle oluşan güneş yanığı, tüm bu güzel anları kâbusa çevirebilir.
#Buğra BuyrukçuHalk arasında gece yanığı olarak bilinen zona, ‘Varicella zoster’ isimli virüsün yol açtığı hastalığın yetişkinlikteki adıdır. Gece yanığı şiddetli ağrılara yol açabilir, bu nedenle belirtileri takip ederek tedavisi için harekete geçmek gerekir. Peki, gece yanığı nasıl olur, nedenleri nelerdir? İşte zona belirtileri ve merak edilenler...
#ZonaTırnaklarımızın şeklinde, renginde ve yüzeyinde fark ettiğimiz ama önemsemediğimiz bazı değişiklikler bir zaman sonra çok ciddi sağlık sorunu olarak karşımıza çıkabilir. Tıpkı ayak tırnağındaki lekeyi önemsemeyip serçe parmağı kesilen Yvonne Basil’in ibretlik öyküsünde olduğu gibi...
#KanserAlnında oluşan küçük izi başta önemsememişti ama kız kardeşinin uyarısı sayesinde korkutucu gerçekle yüzleşti: O iz cilt kanseri belirtisiydi. Doktorunun hastalığının kökenine dair yaptığı açıklama ise çok ama çok şaşırtıcıydı. İşte yaz sıcaklarının etkisini iyice artırdığı şu günlerde herkesin özellikle de ebeveynlerin mutlaka dikkate alması gereken bir 'güneş yanığı' hikayesi...
#SağlıkJandarma Genel Komutanlığı 250 uzman erbaş alımı ile kadrosunu genişletmeye hazırlanıyor. 27 yaşını bitirmemiş adayların müracaat edebileceği Jandarma uzman erbaş alımı için müracaatlar internet üzerinden yapılacak. Peki, Jandarma Genel Komutanlığı 250 uzman erbaş alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte, o detaylar
#Jandarma Genel KomutanlığıGeldi geliyor derken, neredeyse yazın ortasına geldik. Hava sıcaklarının mevsim normalleri üzerinde seyrettiği bugünlerde cildimizi ve bedenimizi korumak için yapmamız gerekenleri maddeler halinde sizlerle tekrar paylaşmak istiyorum. Malum bu dönemde özellikle cilt sağlığınızı korumak adına biraz daha özenli davranmak gerekiyor. Aksi takdirde kış boyunca cildinizi ve bedeninizi eski haline döndürebilmek için epey zaman ve çaba harcamak durumunda kalabilirsiniz.
#CiltYaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde sıcak, terleme, güneş ışınlarına fazla maruz kalma gibi etkenler, cilt hastalıklarının artışına neden oluyor. Sıcakların artmasıyla beraber deniz ve havuz sezonunun açılması da cilt yanıklarını ve mantar hastalıklarını beraberinde getirebiliyor. Ayrıca maske de kullandığımız şu sıcak günlerde özellikle yüzde görülen cilt hastalıklarında artış göze çarpıyor.
#MANTAR HASTALIKLARIAşırı sıcaklar ve yüksek nemin göz açtırmadığı bu yaz günlerinde ‘sıcak çarpması’ deyip geçmemek, çok dikkatli olmak gerekiyor. Zira tedavi edilmeyen sıcak çarpması beyin, kalp, böbrekler ve kaslara hızla zarar vererek, hatta beyin kanamasına yol açarak hayati riske neden olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Nebahat Bilici sıcak çarpmasına karşı ihmale gelmez 9 kuralı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Sıcak ÇarpmasıUzman erbaş alımı başvuru tarihleri yayımlanan ilanla belli oldu. Jandarma Genel Komutanlığına 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı başvurusunda, müracaatlar internet üzerinden gerçekleşecek. Başvuru şartları arasında en az 164 boya sahip olmanın gerektiği 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alımı başvuru işlemi e-Devlet sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile tamamlanacak. 21 Ocak'ta başlayan başvurular ay sonunda kadar yapılacak. Peki, 5 bin sözleşmeli uzman çavuş alımı başvurusu ne zaman bitecek? İşte, ayrıntılı bilgiler.
#Jandarma Uzman Erbaş AlımıJandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları, İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlandı. 21 Ocak ila 31 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan Jandarma uzman erbaş alımı başvurusu, şartları sağlayan kişiler tarafından yapılabilecek. Toplam 5 bin kişinin istihdam edileceği Jandarma uzman çavuş alımı başvuru sürecinde müracaatlar internet üzerinden gerçekleşecek. İşte, Jandarma uzman erbaş alımı 2021 başvuru detayları
#JandarmaJandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığına 5 bin sözleşmeli uzman erbaş alınacağını açıklamıştı. Söz konusu alımlar için başvuru takvimi işlemeye devam ediyor. Henüz başvuru yapmayan uzman erbaş adayları da son başvuru tarihini sorguluyor. Peki, jandarma uzman çavuş alımı başvuruları ne zaman bitecek?
#Uzman Çavuş Alımı Başvuruları5 bin uzman erbaş alımında karar verildi. Jandarma Genel Komutanlığına 3 bin 770 jandarma, 925 lojistik alt branşlı, 265 muhabere, 14 at bakıcısı, 13 bot serdümeni, 10 havacılık ve 3 kurbağa adam branşlarında olmak üzere 5 bin sözleşmeli uzman erbaş temin edilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, bu alımlar için şartlar da belli oldu. Peki, Jandarma uzman erbaş alımı başvuru şartları neler?
#Uzman Erbaş Alımı Başvuru ŞartlarıKış mevsiminde ısınma amacıyla soba ve elektrikli cihaz kullanımının artmasına bağlı yanık yaralanmalarının arttığını söyleyen Altınbaş Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Karagöl, “Sıcak sıvılarla haşlanma, alev yanığı ve elektrik yanıklarının çoğaldığı kış aylarında, vakaların yüzde 94'ü evlerde meydana geliyor” dedi.
#Öğr. Gör. Özlem KaragölHayatımızı devam ettirebilmemiz için gerekli olan durumlardan birisi de meslek seçimidir. İlgi duyularak ve severek yapılacak meslekler insanların hedeflerini oluşturmaktadır. Meslek seçimi yapılırken iyice düşünülerek karar verilmesi gerekmektedir. Bu mesleklerden birisi de Jandarma Astsubaydır. Jandarma astsubay meslek alanları bakımından oldukça önemlidir. Cevabı merak edilen jandarma astsubay nedir? Ne iş yapar, nasıl olunur? Gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Jandarma Astsubay Nedir?Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Mustafa Öksüz, güneşe aşırı maruz kalmanın cilt kanserlerinin önemli sebebi olduğunu belirterek, tedavide erken teşhisin hayat kurtaracağına dikkati çekti, doğuştan çilli olanlarla çok fazla beni olanların ise kansere yakalanma riskinin daha fazla olduğunu vurguladı.
#İzmirJojoba yağı; nemlendirici, saç parlatıcı, makyaj temizleyici, yüz yıkama yağı, manikür bakımı, topuk yumuşatıcı ve dudak kremi olarak kullanılabilen çok amaçlı bir doğal yağdır. Peki bakım rutininize neden jojoba yağı eklemelisiniz? İşte jojoba yağının 8 faydası...
#Jojoba YağıSıcak bir ortamda veya çok soğuk bir havada yüzün kızarması, beklenen fizyolojik bir durumdur. Ama duygularımızı saklamaya çalıştığımız zamanlarda özellikle heyecan veya stres anında bizi ele veren yüz kızarıklığına bir de yanma ve kaşıntı gibi semptomlar eklenince hem sağlık hem sosyal bir problem haline gelir. Kırmızı yüz pek çok kişinin şikayetçi olduğu cilt problemlerinden birisidir.
#SAĞLIKGüneş kremlerinin önemine değinen Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Güneşten koruyucu kremler dışarı çıkmadan 30 dakika önce, tüm açıkta kalan alanlara sürülmeli ve 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır. Dudaklar unutulmamalıdır. Sadece yüz dikkate alındığında kabaca 3’de 1 çay kaşığı kadar sürülmelidir” dedi.
#Cilt Sağlığı