CHP Lideri Kılıçdaroğlu, üniversitelerdeki başörtüsü yasağını kendisinin kaldırdığını söyleyip, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü de tanık gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Sadece başörtüsü değil, kadının kılık kıyafetiyle siyasetçi uğraşmasın. Neden başörtüsü takıyorsun diye sormayacak, diğerine de niye şort giyiyorsun diye sormayacak. Bu CHP’nin felsefesine de uygundur” dedi.
#Kemal KılıçdaroğluCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce’de din adamlarıyla bir araya geldi. Din adamlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, partisinin bugüne kadar muhafazakâr kesimle ilişkisine dönük eleştirilere, “Muhafazakâr kesimle yan yana gelme konusunda bir sıkıntı var. Ama bunu aşmak için ne gerekiyorsa yapmaya da hazırız” dedi.
#Gazetehaberleri39 yılı geride bırakan YÖK, yeni yaşında üniversitelerde kaliteyi ve liyakatı önceleyen yenilikçi çalışmalara ‘Yeni YÖK’ mottosuyla imza atmaya hazırlanıyor. Yeni YÖK'ün akademide liyakata dayalı araştırma görevlisi ve öğretim üyesi alımlarının merkezi bir planlamayla kritik teknoloji alanlarında yapılması için başlattığı çalışmalar artarak sürecek. Projenin son aşamasında, YÖK tarafından liyakat sahibi nitelikli doktoralı gençler ile üniversiteler ülkede ilk defa uygulanacak kurgu ile bir platformda eşleştirilecek. Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin hızla giderilmesinin hedeflendiği ‘YÖK Anadolu Projesi’nin ise bu ay içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor.
#YökAraplar tarafından sürdürülen ambargo neden mi başladı? ‘Müslüman Kardeşler’ Mısır, Katar, Libya konularında alınan karşıt tavırlar ve gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında siyasi bir krizin başlamasına ve büyümesine neden olan faktörler olarak sayılıyor.
#YazarEski YÖK Başkanı, Türkiye’nin önde gelen anayasa hukukçularından Prof. Dr. Erdoğan Teziç dün sabah yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Teziç, Galatasaray Lisesi yıllarında yıldız bir voleybol oyuncusuydu. Uluslararası şampiyonalarda Türkiye’yi temsil etmişti.
#Gazetehaberleri6 Kasım 1981’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kurulduktan bir süre sonra personel aramaya başladı. Kızılay’da Selanik Caddesi’ndeki ilk binasında sıraya giren onlarca insanı görünce birçok üniversitede okuyup, diplomayı almadan başkasına kayıt yaptıran ve son olarak da yayıncılık yapan 29 yaşındaki Ekrem Tektaş da bir form doldurdu. Mart 1982’de öylesine doldurduğu form üzerine YÖK’ün kapısından memur olarak girdi. Bir zamanlar Adalet Partisi’nin Selanik Sokak’ta bulunan bu binasında Süleyman Demirel’in çalışma odası artık YÖK Başkanı’nın makamıydı. Tektaş, daha sonra Süleyman Demirel “parti malı değil, şahsi malımdır” diyerek oturma koltuğunu isteyip, almasına tanıklık etmişti.
#YÖK6 Kasım 1981’de Yükseköğretim Kurulu (YÖK), kurulduktan bir süre sonra personel aramaya başladı. Kızılay’da Selanik Caddesi’ndeki ilk binasında sıraya giren onlarca insanı görünce birçok üniversitede okuyup, diplomayı almadan başkasına kayıt yaptıran ve son olarak da yayıncılık yapan 29 yaşındaki Ekrem Tektaş da bir form doldurdu. Mart 1982’de öylesine doldurduğu form üzerine YÖK’ün kapısından memur olarak girdi. Bir zamanlar Adalet Partisi’nin Selanik Sokak’ta bulunan bu binasında Süleyman Demirel’in çalışma odası artık YÖK Başkanı’nın makamıydı. Tektaş, daha sonra Süleyman Demirel “parti malı değil, şahsi malımdır” diyerek oturma koltuğunu isteyip, almasına tanıklık etmişti.
#Nuran ÇakmakçıÜÇ GÜNLÜK ÇEŞİTLİ TEMASLAR VE ZİYARETLER İÇİN POLONYA’YA GİDEN MANİSA GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ (MAGİDER) ÜYELERİ MANİSA’YA DÖNDÜ. MAGİDER BAŞKANI AYBERK ALOĞLU, POLONYA ZİYARETLERİNİN OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİĞİNİ BELİRTEREK SADECE KENDİ İŞLERİ İÇİN DEĞİL MANİSA’YA YATIRIM ÇEKMEK İÇİN DE GİRİŞİMLERDE BULUNDUKLARINI AKTARDI.
19 yılda Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna 11 kişi oturdu. Daha önce sadece 5 yıllık ilkokuldan oluşan zorunlu eğitim önce 8 yıla çıkarıldı. Ardından sistem yeniden değiştirildi ve halk arasında 4+4+4 diye bilinen 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim sistemi getirildi. Üniversiteye giriş sistemi üç defa değişti. 1995’ten itibaren YÖK başkanlığı koltuğuna 5 kişi atandı. Bazıları iki dönem başkanlık etti. Bunlardan sadece biri, Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, süresi dolmadan görevden alınarak, Başbakanlık Başmüşaviri oldu. ÖSYM tarafında ise 2010 yılından itibaren yaşanan sınav skandalları tüm ülkenin gündemine oturdu. 2010’da KPSS ile başlayan kopya skandalı, 2011’de YGS’de şifre skandalına dönüştü.