Tuzlama çorbası tarifi, MasterChef yeni bölümü ile izleyiciler tarafından merak ediliyor. Bir tür işkembe çorbası olan tuzlamanın farkı işkembenin biraz daha büyük doğranması. Ayrıca tuzlama çorbası içerisinde daha fazla işkembe bulunuyor. Bu lezzeti evinizde denemek isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Tuzlama Çorbası TarifiÖrdek pastilla Masterchef ile birlikte günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ördek pastilla nerenin, hangi ülkeye ait merak edilirken, tarifi denemek isteyenler tarafından da araştırılıyor. Peki, evde ördek pastilla nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal ördek pastilla tarifi ve püf noktaları...
#Ördek Pastillaİtalya’nın düğünlerinde geleneksel olarak servis edilen ‘millefoglie alla crema’ sadece bir tatlı değil, aynı zamanda bir kutlama sembolüdür. Yüzyıllardır süregelen bu gelenek, İtalya’nın tatlı kültürünün en zarif ve etkileyici örneklerinden biri. Kutlamalarda buluşalım diye size bu hafta hem bu özel tatlının tarihini anlatacağım hem de tarifini vereceğim.
#Danilo ZannaMasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef KruvasanSağlıklı ekmek herkesin hakkı. Kendi pişirdiğiniz, içinde ne olduğunu bildiğiniz ekşi maya ekmekler için bu yazıyı sabırla okuyun ve korkmadan uygulayın. Hazır mayalı ekmekler de yapabilirsiniz tabii; isteyene sandviç, isteyene de pirinç ekmeği tarifim var.
#Ekşi MayaGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiKarpakta tatlısı, Polonya mutfağının meşhur lezzetlerinden biri. Görünümü de lezzeti de ayrı güzel bu tarif, çıtır ve yumuşak haliyle favorilerinizden biri olarak. Dilerseniz hazırlarken meyve parçaları da kullanabilirsiniz. Peki karpatka nasıl yapılır, malzemeler neler? Tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#KarpatkaMasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideÇilekli tartolet, çay saatlerinin en güzel ikramlıklarından biri. Mis gibi çilek kokusu ve nefis kremasıyla beş çaylarını şölene dönüştürecek. Tortoletleri mini kalıplarda yapabileceğiniz gibi büyük boyutlarda da hazırlayabilirsiniz. Ayrıca çilek haricinde farklı meyveler de tercih edebilirsiniz. Peki MasterChef çilekli tartolet tarifi: Tartolet nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Çilekli Tartolet TarifiMevlid Kandili, Peygamber Efendimizin doğum günü nedeniyle her yıl Rebiülevvel ayının 12. gecesi idrak ediliyor. 2024'te Mevlid Kandili 14 Eylül Cumartesi gününe denk geliyor.İslam dünyası, Peygamberimizin dünyaya gelişini kutlamak için Mevlid Kandili'ni bekliyor. Mevlid Kandili'nde ne yapılır, kandilde ne dağıtılır? merak ediliyor. Biz de HÜRRİYET & LEZİZZ olarak sizler için kandil şekeri tarifi, pişi tarifi, iki tane kıyır kıyır kandil simidi tarifi ve iki tane de farklı kandil helvası yaptık.
#Kandilde Ne DağıtılırMasterchef volovan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Volovan Fransız mutfağında bulunan ve milföy hamuru kullanılarak yapılan bir hamur işi türüdür. Atıştırmalık veya meze olarak kullanılan Voloran hem tatlı hem de tuzlu olarak yapılabilir. Volovan Fransızca "rüzgarda uçan" anlamına gelir. Tarifin orijinal adı "vol-au-vent" olarak bilinir. Volovan nasıl yapılır, volovan hangi yöreye aittir? İşte MasterChef vol au vent (volovan) tarifi ve malzemeleri
#Masterchef VolovanTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncir101 sporcumuz Paris’teki olimpiyatlarda mücadele ederken biz de müsabakaları evlerimizde heyecanla takip ediyoruz. 11 Ağustos’a kadar sürecek oyunları yerinde izleyemiyorsak biz de evlerimizi Paris havasına sokabiliriz. Ekrandan fazla uzaklaşmadan, evde kolaylıkla hazırlanacak ‘Parisien’ yani ‘Paris stili’nde atıştırmalıklar için şefler Kaan Sakarya ve Derin Arıbaş’tan tarifler aldık.
#Paris OlimpiyatlarıYunan adalarında ve Yunan kıyılarında yapılan tatiller, sürekli yeme-içme kıyaslamalarıyla gündeme geliyor. Yüzlerce yıl bir arada yaşayan komşuların mutfağı da birbirine benzer elbette. Çok bilinen Yunan yemeklerinin nüanslarıyla tariflerini yazdım. Siz gitmeseniz bile adaların mutfağı size gelsin!
#YunanistanSon yıllarda yeme-içme sahnemizde 3’üncü dalga kahve kadar talep gören ne var diye sorsalar kafe-bistroların havalı ve hayli pahalı kahvaltı tabakları derim. Alıştığımız peynir, ekmek, zeytin, sahanda yumurta yerine avokadolu, poşe yumurtalı, ekşi maya ekmek üzerinde gelen sunumlar yüksek talep görüyor. Yumurtaya ekmek banınca değil, poşeleyip ekmeğin üstüne koyunca havalı oluyor velhasıl. Dışarıda yemeye vakit bulamıyor ya da ekmekle yumurtaya o fiyatları ödemek istemiyorsanız, eğitmen şef Gizem Gedik çırpılmış yumurtadan croque madame gibi meşhur tostlara hepsini detaylarıyla anlattı, tarifler verdi.
#Gaye ŞahinTanınmış sporculardan müzisyenlere birçok ünlü isme destek veriyor. Kendi yaşlanma sürecini durdurmak için de önlem üstüne önlem alıyor. Ünlülerin performans uzmanı, sağlıklı ve uzun ömürlü olmak için kullandığı takviyeleri anlattı...
#Gıda Takviyeleri2022’de coğrafi işaret tescili alan Kızıltepe kırmızı mercimeği, Fırat ve Dicle nehirlerinin verimi, Mezopotamya toprağının yapısı ve aldığı güneşin açısıyla ayrı bir lezzete ve renge sahip. Kısa sürede pişmesi, aroması ve piştiğinde oluşan sapsarı rengi onu diğer mercimeklerden ayırıyor.
#MetroSon zamanlarda kolajenin cilt güzelliğinden eklem sağlığına, kas-kemik gücünden saç ve tırnaklara kadar etkilerini çokça duyar olduk. Hazır Kurban Bayramı gelmişken kaynağını bildiğimiz kemiklerle elde edebileceğimiz ilikli sularla kolajen üretimini destekleyen, emilimini arttırmak için de bolca C vitamini içeren lezzetli tarifler yazdım.
#SağlıkGelinim Mutfakta kaymaklı badempare tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Özel günlerinizde ve sevdiklerinize ikram edebileceğiniz badempare tatlısı yapımı kolay ve bir o kadar da lezzetli...İşte, badempare tatlısı nasıl yapılır merak edenlere, kaymaklı badempare tarifi ve malzemeleri...
#Gelinim Mutfakta Kaymaklı Badempare