Tatlılar tıpkı anılar gibi bir kültürün derin izlerini taşır. Kimi zaman bir aşk hikâyesini, kimi zaman da asaleti anlatırlar. İşte kardinalschnitte tam da böyle bir tatlı... Viyana’nın klasik pastacılık dünyasında doğmuş bu zarif lezzet, İtalya ve Avusturya’nın tarih boyunca iç içe geçmiş kültürel bağlarının en tatlı yansımasıdır.
#Danilo ZannaMevsimin en sevilen meyvelerinden biri portakal. Keklerden salataya, balıktan sebzelere içine girdiği her şeye lezzet katar. Kabuğu bile tek başına yeter; ister reçelini yapın, ister kokusundan faydalanın. Şahane rengi de cabası... Biz de bu meyvenin doğal aromasıyla mutfağınızı şenlendirmeniz için şeflerden hem leziz hem sağlıklı portakallı tarifler aldık.
#Yazgı PatarNilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi, farklı kuşaklardan iki sanatçının buluştuğu bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Derya Yücel küratörlüğünde 7 Eylül’de açılan “Gökyüzü Başımızın Üstüne Düşebilir” isimli sergi farklı kuşaklardan iki sanatçı olan Yüksel Arslan ve Erinç Seymen’i bir araya getiriyor.
#SergiKandil simidi, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir ve özellikle kandil gecelerinde sıklıkla hazırlanıp ikram edilir. Pastane usulü veya ev yapımı olarak yapılan bu özel simit, ağızda dağılan dokusu ve üzerindeki susam ya da çörek otu ile tanınır. Peki, pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte susamlı, susamsız, mahlepli kandil simidi tarifi ve yapılışıı...
#Kandil Simidiİtalya’da yılbaşı, senenin en heyecan verici zamanlarından biridir. İtalyanlar için bu kutlama masanın etrafında toplanmak ve lezzetli yemekleri paylaşmak demektir. Her yıl, bu dönemde çocukluğumun İtalya’sına doğru bir yolculuğa çıkıyorum ve hiçbir yılbaşı sofrasına torrone olmadan oturmuyorum.
#Danilo ZannaGöz altı torbaları, yorgun ve yaşlı bir görünüme neden olabilen yaygın bir sorundur. Neyse ki, evde kolayca uygulayabileceğiniz doğal çözümlerle bu sorunu 20 dakikada hafifletebilirsiniz. Bu yazımda, göz altı torbalarına karşı etkili 10 doğal yöntemi sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
#Göz AltıAnadolu mutfağının simge fotoğraflarında hep bakır sahanlar, tava ve tencereler vardır. Son dönemde kahvaltı sunumlarının da ayrılmaz parçası oldular. Geleneğimizde oldukça derin izi olan bakır sahanda lezzeti katmerlenen Balkan köftesi ve Kastamonu paçası tariflerimi denerken bakır sahan kullanıp farkı siz de hissedebilirsiniz. Ancak bakırı mutfağınızda ilk kez kullanacaksanız, hemen yandaki uyarı ve önerileri de dikkate alın.
#BakırKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, kendine has mutfağı ve özgün tarifleriyle aslında tam bir gastronomi turizmi noktası. Yeme-içme alışkanlıkları coğrafyanın sıcaklığı nedeniyle sebze-meyve-et ağırlıklı olsa da Türkiye’den ortak mirasımız hamurişleri de çok özgün ve lezzetli.
#Kuzey Kıbrıs Türk CumhuriyetiInfluencer Sarah Palmyra, geçtiğimiz günlerde ailesinin cildi ile ilgili TikTok’ta bir video yayınladı.Takipçileri büyükannesinin cildinin esnekliğini ve yaşına rağmen kırışıklıklarının olmaması nedeniyle doksanlı yaşlarında olduğuna inanamadı.
#GüzellikYaşlanma karşıtı sihirli bir iksir mi arıyorsunuz? Kırışıksız bir cildin sırrının buzdolabınızda olduğunu söylesem ne dersiniz? Şaşırtıcı bir şekilde, genç ve kırışıksız bir cildin sırrı hep göz önünde duruyordu. Son araştırmalar, vücudumuzda bulunan bir protein olan kolajenin yaşlandıkça cilt esnekliğini korumada önemli olduğunu gösteriyor. Pahalı yaşlanma karşıtı iksirlere ihtiyacınız yok çünkü yaşlanmayı durdurmanın gücü tabağınızda zaten mevcut.
#KolajenGenç bir cilt hepimizin hayali ama yaş aldıkça cildimizde deformeler kaçınılmaz bir hâl alıyor, kırışıklık ve ince çizgilerle savaşımız başlıyor. Bu durum canımızı sıkıyor ama botoks gibi uygulamalar imdadımıza yetişiyor. Bazıları ise botokstan çok daha basit, daha az masraflı yöntemlerle kırışıklıklara meydan okuyor. Tıpkı 90 yaşındaki Nevenka gibi…
#YaşlanmaDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazMasterchef Mont Blanc tatlısı izleyiciler tarafından merak ediliyor. Mont Blanc tatlısı üzerine çırpılmış krema eklenmiş, erişte şeklinde şekerli kestane püresinden oluşan bir tart türüdür. Kestaneli Mont Blanc başta İsviçre mutfağı olmak üzere Fransız ve dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir. Peki, Mont Blanc tatlısı nasıl yapılır? İşte, Mont Blanc tatlı tarifi ve malzemeleri...
#Mont BlancYılbaşı akşamı adım adım yaklaşıyor. Aralık ayıyla birlikte etrafımızda rengârenk yeni yıl süslemelerini de sık sık görmeye başladık. Bu ay boyunca vereceğimiz davetler için yılın kutlama sofrası trendlerini 7 Catering’in kurucusu Ebru Erberdi’den öğrendik. Gastronometro şeflerinden de birbirinden ‘şık’ iki tatlı tarifi aldık.
#Gastronomiİngiltere tarihinin en ilginç davalarından biri 1944 yılında yaşandı. Davanın odağında İskoçya ve İngiltere’de düzenlediği paranormal seanslarda öte dünyayla iletişime geçtiğini iddia eden Helen Duncan isimli kadın vardı. Duncan, İkinci Dünya Savaşı'na nasıl damgasını vurdu? Karşınızda İngiltere’nin ‘son cadısı’nın ilginç hayat hikâyesi…
#CadıCilt bakımı en hassas ve en değer verdiğimiz bölgemizdir. En değerli giysimiz cildimiz diyerek sağlıklı yaş almaya özen gösteriyoruz. Cilde yapılan doğal maskeler besleyici olabiliyor. Ancak denemeden önce mutlaka dermatoloğa danışmanızı tavsiye ediyoruz. Cilt sağlığını korumak adına bazı rutin temizleme metotları kullanılır. Bu kapsamda bazı güzellik rutinleri uygulanmalıdır. Özellikle cilt güzelliğini sürdürmek ve lekeleri gidermek için doğru cilt maskeleri uygulanmalıdır. Cilt yapısına bağlı olarak cilt maskeleri yapmak en iyi sonucu almak için çok önemlidir. Mesela yağlı, karma ve kuru ciltlerin yapısına uygun cilt maskesi yapılmalıdır. İşte cildinizi yumuşacık yapacak doğal maskeler...
#Cilt Bakımıİzmir Seferihisar bölgesine ait yöresel bir lezzet olan yuvalaça köfte tarifi MasterChef ile birlikte gündeme geldi. Her tarifte olduğu gibi yuvalaça tarifinde de bazı püf noktaların uygulanması lezzeti için önem taşıyor. Yuvalaça köftelerin dağılmaması için öncelikle una sonra yumurtaya batırmak gerekiyor. Peki, yuvalaça nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, yuvalaça köfte tarifi ve malzemeleri...
#YuvalaçaHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz BesinUykuda görülebilen rüyalar genel itibari ile öbür insanlar arasında sıklıkla görülen nesnelerdir fakat bazı rüyalar içerisinde görülen sembol veya gıdalar, kişilerin pek anlam verememesine ve aynı zamanda ne anlama geldiğini sorgulamasına yol açmaktadır. Bu rüyalar içerisinde yumurta gelmektedir. Rüyada görülmekte olan yumurtalar bazı zamanlar kırık bazı zamanlarda ise çatlaktır. Rüyada kırık yumurta görmenin ne demek olduğunu, rüyada kırık yumurta almanın ve ayıklamanın ne demek olduğunu sizin için derledik.
#Rüya TabirleriFiltre kahve, espresso, americano, latte... Herkesin kalbini fetheden bir kahve çeşidi mutlaka var. Cezvede pişirip köpürttüğümüz meşhur Türk kahvemiz ya da içine baharat çeşitleri ekleyip kaynatılan Meksika usulü, seçenek çok. Yazarımız Ebru Erke çok sevdiğimiz kahvenin dünyadaki farklı örneklerini anlattı, Gastronometro şefleri iyi filtre kahve demlemenin sırlarını paylaştı.
#KahveSevgili Hürriyet okurları... Yaz aylarına yavaş yavaş veda edip sonbahara ‘merhaba’ dediğimiz bugünlerde dikkat etmemiz gereken konulardan birisi de beslenme. Bazı besinlerle doğa gerçekten bize çok cömert davranıyor. Her meyvenin, sebzenin ve yiyeceğin ayrı bir yararlı yönü var. Bu hafta Dr. Sevil Özkan’a yararlı besinleri sordum. Hem yararlarını hem de farklı kullanımlarını anlattı. İşte verdiği bilgiler.
#Şenol Kalyoncu