Eski İstanbul Barosu Başkanı ve avukat Prof. Dr. Yücel Sayman hayatını kaybetti. 1996-2002 döneminde İstanbul Barosu Başkanlığı yapan Sayman'ın kim olduğu bu gelişmenin ardından merak konusu oldu. Peki, Prof. Dr. Yücel Sayman kimdir?
#Prof. Dr. Yücel SaymanTürkiye’de yaşanan son tartışmaların ardından, farklı üniversitelerden 611 profesör, doçent ve yardımcı doçent bir bildiri yayınladı. Aralarında Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof. Dr. Dani Rodrik dahil dünyaca ünlü akademisyenlerin de bulunduğu grup, fikir ve ifade özgürlüğü vurgusu yaptı.
#AkademisyenlerAralarında Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Ali Nesin, Prof. Dr. Ahmet İnsel, Prof. Dr. Raşit Tükel, Prof. Dr. Taner Timur, Jülide Kural, Kadir İnanır, Tilbe Saran, İbrahim Betil, Vedat Türkali, İsmail Beşikçi, Zülfü Livaneli, Turgut Kazan, Çiğdem Aydın, Arzu Çerkezoğlu, Aziz Çelik ve Cevat Öneş'in de bulunduğu 200 yazar, aydın ve sanatçı, "Acil Çağrı!" başlıklı bir metin yayımlayarak, son gelişmeler ve seçim güvenliği ile ilgili olarak hükümeti uyardı.
#Hükümet126 AKADEMİSTEN ve 24 hukukçu, “Hukukun Üstünlüğü İlkesi Askıda” başlığı ile yayınladıkları basın açıklamasında, “Ülkemizde hukuka bağlılık ilkesinin askıya alındığı bir ‘Olağanüstülük hali’ yaşandığı, yasama ve yargının yürütme tarafından yutulduğu bir ‘Kuvvetler Birliği’ne” hızla gidiş tehlikesinin ortaya çıktığını belirttiler.
Akil İnsanlar Marmara Grubu Üyeleri, Levent Korkut ve Yücel Sayman, Beylikdüzü Sivil İnisiyatifi Çözüm Girişimi tarafından Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda bazı sivil toplum kuruluşları, dernek temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıya katılan bazı vatandaşlar, bayrak açıp İstiklal Marşı okuyarak heyeti protesto etti. Ayağa kalkarak protesto amaçlı İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, protokolün ve Akil İnsanlar Heyeti'nin eşlik etmemesini de protesto etti. Tartışmaların devam etmesi üzerine, Akil İnsanlar Heyeti, toplantıya 10 dakika ara vermek zorunda kaldı. Hakime TORUN-İstanbul-DHA
#Akil İnsanDolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşen "Çözüm Süreci Akil İnsanlar Heyeti İstişare Toplantısı", yaklaşık 5 saat sürdü. Toplantı sonrası 'Akil İnsanlar' olarak seçilen ünlü isimler açıklamalarda bulundu. Toplantıda 'Çalışma Komisyonu'nun süresini uzatılması teklif edildi. Başbakan Erdoğan, bir ay olan süreyi iki aya çıkardığını açıkladı.
Hayata Dönüş operasyonuna ilişkin 39 erin yargılandığı davada, dönemin İstanbul Baro Başkanı Yücel Sayman ve Türk Tabipler Birliği 2. Başkanı Metin Bakkalcı tanık olarak dinlendi. Sayman, "Görüşmeler devam etseydi çözüme ulaşırdık ve ölüm oruçları sona ererdi" dedi. Mahkeme, operasyonların yapıldığı dönemde İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olan Ferzan Çitici, Bayrampaşa Cezaevi’nden sorumlu savcı Fikret Ünalan ile emekli Jandarma Binbaşı Zeki Bingöl’ün tanık olarak dinlenilmesine karar verdi.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki Yeni Anayasa Platformu’nun, önceki akşam düzenlediği “Katılın, talep edin, anayasamızı birlikte yapalım” konulu panele katılan Anayasa Mahkemesi eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Türkiye’de halkın ilk kez Anayasa yapacağını belirterek, her kafadan bir ses çıkması gerektiğini belirtti.
Anayasa Mahkemesi Eski Raportörü Doç. Dr. Osman Can, yeni anayasa konusunda her kafadan çıkan sesin değerli olduğunu söyledi ve ekledi: Ben bu ülkede çobanın kafasının, ya da ticaret yapanın, iş adamının kafasının, 'general kafasından daha değerli' olduğunu dahi söyleyebilirim.
2010 yılı sayımında 26 bin üyesiyle dünyanın en büyük barosu unvanına kavuşan İstanbul Barosu, başkanını arıyor. Bu hafta sonu yapılacak genel kurul bugün Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. renkli pek çok simayı listelerine alan 5 grup 6 aday yarışacak. İşte en büyük baronun adayları ve vaatleri...