Belirgin kokusuyla kolay tanınabilen tarhana otu, alternatif tıbbın uzun yıllar kullandığı bitkidir. Şifa kaynağı olarak adlandırılan tarhana otu, yağ olarak da kullanılabiliyor. Tarhana otu nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir, ne işe yarar, hangi mevsimlerde bulunur, zararları var mıdır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Tarhana OtuAnavatanı Güneydoğu Asya olan şevketi bostan otu, eski dönemlerde alternatif tıp alanında kullanılmış bitkilerden biridir. Köklerinden yemek yapılabilen şevketi bostan otu, sağlık için önemli maddeler içermektedir. Şevketi bostan otu nedir, hangi mevsimde yetişir, kullanımı nasıldır, faydaları ve zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Şevketi Bostan OtuFesleğen çiçeği, ballıbabagiller ailesinden olup bir diğer adı ise reyhandır. Çoğunlukla Akdeniz ülkelerinde yetişmesi söz konusu durumdaki bu bitki, yeşil yaprakları, güzel kokusu ve pembe güzel çiçekleriyle bilinmektedir. Sizin için fazlaca merak edilen Fesleğen çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Fesleğen çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detayları ile derledik.
#Fesleğen ÇiçeğiGinseng, büyük kazık köklü çok yıllık otsu bir bitkidir. Çin, Japonya, Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinde yabani olarak bulunan ginseng, tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen (strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür. İşte ginseng bitkisinin faydaları
#Ginseng NedirTahminen 3 bin yıllık bir geçmişi olduğu düşünülen kava biberi bitkisi son zamanlarda merak edilmeye başladı. Kava biberinin faydalı bir bitki olduğunu duyan vatandaşlar, kava biberinin faydaları hakkında araştırma yapmaya başladı. Menopozdan, anksitiye bozukluğuna kadar birçok soruna iyi gelen kava biberi iyi bir şifa kaynağı. Peki kava biberi nedir? Kava biberinin nelere faydası var?
#KavaAsuncion, Türkiye’den 12 bin kilometre uzakta, Güney Amerika’nın tam ortasında. İspanyollar önce bu şehri ele geçirip, üs olarak kullandı. Kıtanın pek çok bölgesine keşif seferi düzenledi. Bugüne kadar 205 ülke gezen, ‘elmas gezgin’ ödüllü Selman Arınç yazdı.