MasterChef'te yine birbirinden nefis yemekler hazırlanacak. Yarışmanın 142. bölümündeki düello oyununda çeşit çeşit köfteler yapılacak. Türkiye'nin dört bir yanından köfte tarifleri MasterChef All Star ekranlarında olacak. İşte 7 Kasım Salı MasterChef All Star yemek listesi ve menüsü...
#KöfteMasterChef, Türkiye'nin dört bir yanından enfes köfte tarifleriyle lezzet şöleni yaşatıyor. Islamadan abdigöre, pideliden kadınbuduna çeşit çeşit köfteler var. Biz de birbirinden nefis bu köfte tariflerini sizin için derledik. Herkesin damak zevkine uygun olabilecek köfteler aşkam sofralarınıza renk katacak. Şimdiden afiyet olsun...
#Köfte TarifleriTürkiye’de et yemeği denince akla ilk gelenler genellikle köfte oluyor. Üstelik köfte sevmeyen de yok. Bunun en önemli sebeplerinden biri de Türkiye’nin neredeyse her şehrinin özel bir köftesi olması. Bu köftelerin hepsi de birbirinden nefis. “Peki neler var yöresel köftelerimiz?” diyenler için en sevilen köftelerimizden birkaçını sizin için derledik. Tariflerimizi denediğinizde çok beğeneceksiniz…
#Köfte TarifleriGüney Doğu Anadolu’nun en çok tüketilen yemeklerinden biri olan çiğ köfte, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Peki, çiğ köfte nasıl yapılır? Çiğ köfte yapılırken bulgurun şişmemesi için özellikle yaz aylarında çiğ köftenin içine ne konulur?
#Çiğ Köfte Nasıl YapılırÜlkemiz gastronomi açısından birbirinden lezzetli yemekleri ile büyük bir ilgi görüyor. Yöresel lezzetler arasında köfte türleri apayrı bir yere haizdir. Sofralarımızdan eksik etmediğimiz köfteler yanlarında salatalar ve patates kızartması gibi beğenilen yemekler eşliğinde sunulurken bazı köfte türleri ise yanlarına hiçbir ek ürün ilavesi olmadan tek başına da oldukça sevilerek tüketiliyor. Doyurucu bir yemek olan içli köfte bunların başında geliyor. Özellikle kızartma ve kıymalı tatları sevenlere hitap eden içli köfteye dair içli köfte nasıl kızartılır? İçli köfte yağda kaç dakika kızartılmalı? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İçli KöfteTaş fırında pişen gevrek lahmacunu ve içliköftesiyle son dönemde büyük bir popülerlik de yakalayan Mahir Lokantası tam 10 yılı geride bıraktı. Güneydoğu Anadolu mutfağını hakkıyla temsil eden, eski usul esnaflığı yaşatan lokantanın kapısında bazı günler sıra oluyor. Kurucusu Mahir Nazlıcan’la yemeklerinin sırrını konuştuk.
#Mahir Lokantası15 Aralık Cuma MasterChef ödül oyununu kim kazandı sorusu yanıt buldu. Haftanın dokunulmazlık oyunlarının ardından MasterChef All Star'ın 15 Aralık tarihinde yayınlanan 180. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım para ödülünü kazanmak için mücadele verdi. Bursa dış çekiminde en iyi yöresel yemekleri yapmak için karşı karşıya gelen iki takım, Muradiye çorbası, kestaneli lahana sarması, balıklı pilav, Bursa pideli köfte ve cennet künkü menüsünden oluşan tarifleri hazırladı. İlk etabın ardından kırmızı takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecede finale ise Barbaros ile Kıvanç kaldı. Şeflerin kararı ile en iyi tabağı yapan bir isim para ödülünün sahibi oldu. Peki, MasterChef ödülü kim aldı, ödül oyununu kim kazandı Barbaros mu Kıvanç mı? İşte, 15 Aralık MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Ödül OyunuMasterChef ödül oyununu kazanan isim, 6 Ekim akşamı netlik kazandı. Haftanın dokunulmazlık oyunlarının ardından MasterChef All Star'ın 6 Ekim tarihinde yayınlanan 110. son bölümünde, kırmızı ve mavi takım para ödülünü kazanmak için mücadele verdi. Şanlıurfa dış çekiminde en iyi yöresel yemekleri yapmak için karşı karşıya gelen iki takım semsek, yumurtalı köfte, isot dolması, borani, üzmeli pilav, şıllık tatlısı menüsünden oluşan tarifleri hazırladı. İlk etabın ardından mavi takım final turuna yükseldi. Heyecan dolu gecede finale ise Barış ve Tahsin kaldı. Şeflerin kararı ile en iyi tabağı yapan bir isim 100 bin TL para ödülünün sahibi oldu. Peki, MasterChef'te kim kazandı, para ödülünü Barış mı Tahsin mi aldı? İşte, 6 Ekim Cuma MasterChef ödül oyununu kazanan yarışmacı ve son bölümde yaşananlar...
#Masterchef Kim KazandıLondra Yunus Emre Enstitüsü, bu yıl 6’ncı kez katıldığı Londra El Sanatları Haftası’nda (LCW), geleneksel sanat atölyelerinin yanı sıra Türkiye’nin gastronomi şehirlerinin başında gelen Hatay, Malatya ve Gaziantep mutfaklarından deprem yararına düzenlediği atölyeleriyle yer aldı.
#AVRUPADAN HABERMutfağımızda sebze-meyve kabuklarını ziyan etmeyip kullanmak çok eski bir gelenek. Hatta Malatya’nın salatalık kabuğuyla yapılan hırçikli isimli bir yemeği de var. Ben de domateslerinkini toz haline getirip kullanıyorum, şeftali kabuklarıyla buzlu çay yapıyorum. Evde kolayca uygulayabileceğiniz önerilerim var...
#KabukTürk mutfağının lezzetlerini yansıtan yaklaşık 120 çeşit yemek, geçmişi, tarifi ve besin değerleriyle birlikte Türk Mutfak Kültürü kitabında yer alacak. Yaklaşık 3 ay sonra meraklılarıyla buluşacak kitabın, yeni eğitim almaya başlayan lise ve üniversite öğrencileri için de iyi bir kaynak olması bekleniyor.
#Türk Mutfak KültürüKanal D ekranından yayınlanan ‘Gelinim mutfakta’ programında bugün yarışmacılar 'Taş Köfte' hazırlandı. Programın izleyicileri yoğun bir şekilde ‘taş köftesi tarifi’ni araştırıyor. ‘Peki yöresel bir lezzet olan 'taş köfte nasıl yapılır?’, ‘taş köftenin pişme süresi ne kadardır?', İşte Iğdır' ait bir yemek olan taş köftesinin püf noktaları ve malzemeleri....
#Gelinim Mutfakta Taş Köftesi5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak...
#ADANAAdana artık bir festivaller şehri oldu. Eşsiz tatlarını yemekseverlerle buluşturmak için 1. Lezzet Festivali’ni düzenlediler. Festival programındaki hasat etkinlikleri çok ilgi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar; pamuk, zeytin ve narenciye hasatlarını belki de hayatlarında ilk kez deneyimledi.
#Sahrap SoysalElif Şafak, Türk edebiyatının en parlak yıldızlarından biri. Her romanı yüz binleri aşan sayıda satıyor. Bizim gibi çok az kitap okuyan bir toplumda bu başarıyı gösteren yazar sayısı bir elin beş parmağı kadar bile değil. Şafak, aynı zamanda bir anne. Yaşamını iki çocuğuna, kitaplarına ve tabii ki eşine adamış. Birçok kitabında yemek tarifleri, yemek üzerine konuşmalar uçuşup gidiyor. Ama mutfakla arası pek iyi değil. Yani teorisi kuvvetli, pratiği oldukça zayıf.
Ramazanda iftar ve sahur sofralarına her gün yeni çeşitler koymak maharet ister. Bu yıl ramazana özel çok yemek kitabı yayınlandı. Kitapların kimileri Osmanlı mutfağını günümüze taşıyor, unutulmuş tarifler veriyor. Bazıları daha pratik olma çabasında, her gün iftar ve sahur için uygulanabilecek mönüler öneriyor.