Şöyle bir baktığınız zaman gösteri dünyasının ünlüleri arasında çok başarı öyküsü görürsünüz... Gerçekten derin bir yoksulluktan gelip bugün göz kamaştıran bir hayat süren ünlülerin sayısı hiç de az değil.
#Katy PerryDünya çapında 23 milyon çocuk, 2020'de rutin aşılama hizmetleri aracılığıyla hayat kurtaran aşıları kaçırdı. Bu rakam, 2019'dakinden 3,7 milyon fazla. Tüm dünyada sekteye uğrayan aşılama nedeniyle 117 milyondan fazla çocuk risk altında. Ebeveynlerin çocuklarına rutin aşıları yaptırmamasının altında hangi neden yatıyor? Ve en önemlisi olası bir kızamık salgını bizleri mi bekliyor?
#KızamıkUNICEF'e göre salgının etkisiyle düşük ve orta gelir düzeyindeki ülkelerde mahrumiyet yaşayan çocuk sayısına 150 milyon daha eklenirken, aşılama dahil sağlık hizmetlerindeki kesintiler ve artan yoksulluğun getirdiği yetersiz beslenmedeki artış özellikle beş yaş altı çocuk ölümlerini ve sağlığını etkileyebilir.
#UnicefSağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu, dünyada açlığa bağlı ölümlerin giderek arttığını hatırlatarak, sağlıksız beslenmenin de israf, göç, ekonomik zorluklar gibi sorunların yanı sıra; sağlık hizmetlerindeki yükü de artırdığına dikkat çekti. Kaptanoğlu, “İsraf etmemek, bilinçli üretici ve tüketici olmak, planlı alışveriş yapmak şart” dedi.
#Dünya Gıda GünüSağlık Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Kaptanoğlu, dünyada açlığa bağlı ölümlerin giderek arttığını hatırlatarak, sağlıksız beslenmenin de israf, göç, ekonomik zorluklar gibi sorunların yanı sıra; sağlık hizmetlerindeki yükü artırdığına dikkat çekti, ''İsraf etmemek, bilinçli üretici ve tüketici olmak, planlı alışveriş yapmak şart'' dedi.
#İsrafın ZararlarıKuzey Ren Vestfalya (KRV) eyalet hükümeti, gösterdiği sosyal angajmandan dolayı Mario Götze’yi liyakat nişanı ile onurlandırdı. 2014 FIFA Dünya Kupası finalinde attığı golle Almanya’ya şampiyonluk getiren 28 yaşındaki Götze’ye nişanını KRV Eyalet Başbakanı Armin Laschet takdim etti.
#Mario GötzeDünya Ekonomik Forumu (WEF), Covid-19 salgınının dünya genelinde bir milyara yakın çocuğun okuldan uzak kalmasına neden olduğunu belirterek şimdi dünya ülkelerinin ve ekonomi birliklerinin eğitimden uzak kalan çocuklar için kolların sıvanması gerektiğini vurgulayan bir yazı yayımladı.
#Dünya Ekonomik ForumuDünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde yapay zekâ konusunda çalışmalarda bulunan Prof. Dr. John Stamper, Türkiye Özel Okullar Derneği’nin Antalya’da düzenlediği ‘Eğitimde Yeni Akımlar’ konulu sempozyumda en dikkat çeken konuşmacılardan biri oldu.
#Özel OkulDünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi’nde yapay zekâ konusunda çalışmalarda bulunan Prof. Dr. John Stamper, Türkiye Özel Okullar Derneği’nin Antalya’da düzenlediği ‘Eğitimde Yeni Akımlar’ konulu sempozyumda en dikkat çeken konuşmacılardan biri oldu. Prof. Stamper, “Yapay zekâ öğretmenin yerini almayacak, ona destek olacak. Ama öğretmenin rolü değişiyor. Öğretmen sınıfta geleneksel biçimde ders anlatmaya devam edecek. En az 50 yıl daha öğretmenlere ihtiyaç var” dedi. 1000’i aşkın eğitimcinin katıldığı konferans sonrası görüştüğüm Prof. Stamper, şunları söyledi:
#YazarEğitim, yaz boyu gündemin ana maddelerinden biriydi; lise giriş sınavının yerleştirmelerindeki aksaklıklar, üniversite sınav sonuçlarının yarattığı hayal kırıklığı, karma eğitim tartışmaları... Çocuklar bu tartışmaların gölgesinde tatilin tadını çıkarmaya çalıştı. Yarın yeni bir eğitim-öğretim dönemi başlıyor. ‘Z kuşağı’na mensup yaklaşık 18 milyon çocuk okula dönüyor. Peki kim bu çocuklar?
#Z KuşağıAlman Çocukları Koruma Birliği tarafından yapılan açıklamada, Almanya’daki yoksul çocukların sayısının tahmin edilenden çok daha yüksek olduğu belirtildi. Organizasyonun Berlin’de yaptığı açıklamaya göre, Almanya’da 4 milyon 400 bin çocuk yoksul. Bu, şu ana kadar kamuoyuna açıklanan sayıdan bir milyon 400 bin fazla.
#Almanya