Bilimsel adıyla ‘Galium verum’ ve halk arasındaki bir diğer adıyla hanımın karyolası olan yoğurt otunun karaciğerden bağışıklığa kadar pek çok faydası bulunuyor. Çayı ve kürü ilk günden beri etkisini gösteren yoğurt otunu gelin yakından tanıyalım.
#Yoğurt OtuNiğde Ulukışla sınırları içerisinde yer alan Darboğaz kasabası, sahip olduğu coğrafi konumun avantajlarıyla dört mevsim ziyaret edilebilecek bir yer. Bolkar Dağları’nın doğal zenginlikleri sayesinde bölgede dağcılık, kar sörfü, trekking, kampçılık ve avcılık yapılabiliyor.
Labada, arapsaçı, cibes... Ege’nin otları saymakla bitmiyor. Bu otlarla çok farklı lezzetler hazırlamak mümkün. İster geleneksel tarifleri kullanın isterseniz farklı malzemelerle çeşitlendirin; poşe yumurtayla ya da karidesle servis edin. Şef Altuğ Sezer bizim için Ege otlarıyla hazırlanan, sofralarımızı şenlendirecek tarifler paylaştı.
#EgePastane usulü kandil simidi tarifi mahlepli, susamlı, mahlepsiz çeşitleriyle, kandil günlerinin olmazsa olmazlarından biri. Osmanlı'dan bu yana geleneksel olarak hazırlanan ağızda dağılan kandil simidi tarifi fırın ve pastane tezgahlarında yerini alacak. Kimileri ise kandil simidini evlerinde yapacak. Kandil simidi mahlepli, mahlepsiz seçeneklerini haberimizde bulabilirsiniz. Peki, Pastane usulü mahlepli-kandil simidi nasıl yapılır? Kıyır kıyır kandil simidi malzemeleri nelerdir? İşte mahlepli, mahlepsiz kandil simidi yapılışı...
#Kandil SimidiGünün her öğünü soframızı zenginleştirecek bir yumurtalı yemeğimiz vardır. Hızlı ama lezzetli bir kahvaltı için iki yumurta da kırabiliriz ya da saraylara layık, soğanıyla, tarçınıyla yavaş yavaş da pişirebiliriz... Zengin protein kaynağı yumurtayı ‘şef gibi’ hazırlayabilmek için şeflerden tarifler aldık. Üstelik püf noktalarıyla beraber...
#YumurtaKandil simidi, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biridir ve özellikle kandil gecelerinde sıklıkla hazırlanıp ikram edilir. Pastane usulü veya ev yapımı olarak yapılan bu özel simit, ağızda dağılan dokusu ve üzerindeki susam ya da çörek otu ile tanınır. Peki, pastane usulü kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte susamlı, susamsız, mahlepli kandil simidi tarifi ve yapılışıı...
#Kandil SimidiFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu RestaurantGıda takviyeleri son yıllarda çok popüler. Çeşit çeşit gıda takviyeleri kullananlar, eşe dosta "Ben çok fayda gördüm, sen de dene..." diyenler derken kafalar çok karışık. En kritik gıda takviyelerinden biri de demir takviyesi. "Demir takviyesi almalı mıyım?" diye düşünüyorsanız bu detayları mutlaka bilmelisiniz...
#DemirBirden fazla ilaç alıyorsanız muhtemelen doktorunuz tarafından ilaçların birbiriyle etkileşimi konusunda uyarılmışsınızdır. Peki bazı gıdaların da bazı ilaçlarla etkileşime girebildiğini biliyor musunuz? İşte herkesin dikkat etmesi gereken kombinasyonlar...
#İlaç EtkileşimleriPerşembe günü başlayan Alaçatı Ot Festivali tüm hafta sonu boyunca devam edecek. Biz de tezgâhlara çıkan çeşit çeşit taze otu mutfağında değerlendirmek isteyenler için The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın şefi Hakan Süve ve Ahali Alaçatı’nın koordinatör şefi Altuğ Tezer’den nefis tarifler ve pratik öneriler aldık.
#GİZEM DİNÇBAŞRamazan ayında iftar sofralarının olmazsa olmazı Ramazan pidesi pastane usulü ve fırıncı tarifleriyle farklı şekillerde hazırlanabiliyor. Bugün sizlere pastanelerde mis kokusu ile hafızalarda yer eden Ramazan pide tarifi hazırladık.
#Ramazan Pide TarifiKırıkkale Türkiye'nin en çok sevilen şehirlerinden bir tanesidir. Gerek yemek kültürü gerekse de doğal kültürü ile dikkat çeken bir şehir olan Kırıkkale sürekli olarak araştırılan bir şehirdir. Kırıkkale şehrinin özellikle tarihi ve coğrafi konumu araştırılmaktadır. Peki, en iyi Kırıkkale yemekleri nelerdir? Kırıkkale mutfağına has olan yemekler nelerdir? İşte Kırıkkale yemekleri ile ilgili bütün bilinmesi gereken detaylar.
#Kırıkkale YemekleriAirfyer ile günün her saatinde kolay ve pratik tarifler yapılabiliyor. Bunlardan biri de dereotlu poğaça tarifi. Özellikle aniden gelen misafirler için en güzel ikramlık alternatiflerinden biri. Üstelik kısa sürede de hazır oluyor. Peki Airfryer'da dereotlu poğaça nasıl yapılır, kaç dakika?
#Dereotlu Poğaça TarifiDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırCNN Travel, dünyadaki en iyi 20 çorbayı listeledi. Nijerya'dan Fransa'ya Çin'den Meksika'ya kadar birçok ülkeye ait çorbanın yer aldığı listeye, ülkemizden yayla çorbası dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde çorbaların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüKalp hastalıklarına yakalananların sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Üstelik artık görülme riski, çocukluk dönemine kadar indi. Türkiye’de de ölümlerin yüzde 50’si kalp ve damar hastalıkları nedeniyle gerçekleşiyor. Bu durumun en önemli nedenleri arasında ise sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam, sigara kullanımı gibi hastalıkların en sevdiği alışkanlıklar yer alıyor.
#Buğra Buyrukçu