YKS konuları YÖK'ün açıklamasının ardından sınava katılacak adayların gündemine girdi. YKS tarihi YÖK'ten gelen açıklamayla netleşti. Bu gelişmenin ardından YKS konu dağılımı merak edildi. Bakan Özer YKS sınavı ile ilgili açıklamasında bulunmuştu.17-18 Haziran'da düzenlenecek YKS sınavı 12. sınıf 2. dönem konularından adaylar sorumlu tutulmayacak. YKS başvuru ve sınav tarihinin de netleşmesiyle birlikte YKS (TYT- AYT- YDT) konuları yeniden gündeme geldi. Peki, YKS 2. dönem konuları neler? YKS'de hangi konulardan soru çıkacak? İşte, 2023 YKS ( TYT- AYT- YDT) konuları ve soru dağılımı!
#YKS SınavıÜlkemizde meydana gelen deprem felaketinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan peş peşe açıklamalar geldi. Yapılan açıklamada okulların 20 Şubat'a kadar kapalı olacağı bildirildi. Üniversiteye giriş kapsamında uygulanacak olan YKS'nin konu dağılımıyla ilgili de önemli karar alan Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu sınavda 12'nci sınıfın 2. dönem konularının sınava dahil olmayacağını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den gelen YKS 2. Dönem konu dağılımı açıklamasının ardından 12. sınıf 2. dönem konuları neler? YKS konuları değişti mi? soruları gündeme eldi. İşte sayısal, eşit ağırlık sözel, ve dil bölümü müfredat konuları ve ayrıntılı bilgiler.
#YKSHaziran ayındaki lise ve üniversite sınavına hazırlıklar çoktan başladı. Meslek hayatım boyunca sınav hazırlık kurslarını beğenmeyip beş kez değiştireni, özel öğretmenlerin kapısında sıra bekleyeni, piyasadaki tüm test kitaplarını çocuğun odasına yığan aileleri çok gördüm. Peki faydası oluyor mu?
#LGSBursluluk sınavına hazırlanan öğrenciler sınav konularını gündemine aldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 3 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınavda başarılı olan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine her ay burs desteği sağlanacak. Sınavda ders dağılımları ve soru sayılarında geçen yıla göre herhangi bir farklılık olmazken tüm sınıf seviyelerine 4'er seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak. Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrası LGS ve YKS gibi merkezi sınavlarda ikinci dönem konularından soru gelmemişti. Peki Bursluluk sınavında 2. dönem konuları çıkacak mı? İşte, bilgiler…
#İOKBS Bursluluk SınavıYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonu dün 2 milyon 573 bin 156 adayın başvurduğu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 338 bin 14 kişinin başvurduğu Yabancı Dil Testi (YDT) ile tamamlandı. Uzmanlara göre sınav orta zorluktaydı, sonuçları ‘matematik’ belirleyecek.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün tüm yurtta saat 10.15’ te uygulanmaya başlandı ve 180 dakika sürdü. Sınav sonrası ilk değerlendirmeleri paylaşan eğitim uzmanları AYT’de Matematik ve Tarih sorularının belirleyici olacağına işaret etti.
#YSKYükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün tamamlandı. Uzmanlara göre; sınavda analiz yapma, akıl yürütme, yorum yapma gibi beceriler gerektiren sorulara yer verildi. Genel olarak sınav müfredata uygun ve özenle hazırlanmış olarak yorumlandı.
#TYTYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde ve Lefkoşa’da toplam 288 sınav merkezinde düzenlendi. 3 milyon 527 bin 466 adayın başvurduğu TYT, saat 10.15 itibarıyla tüm sınav merkezlerinde başladı ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmadı. Yaklaşık 1 milyon kişinin görev aldığı sınavda adaylara Türkçeden 40, sosyal bilimlerden 20, temel matematikte 40 ve fen bilimlerinde 20 soru soruldu. Süre toplam 165 dakikaydı. Sınavın ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabacı Dil Testi (YDT) ise yarın gerçekleşecek. Hürriyet Eğitim Servisi muhabirleri Beyazıt Şenbük ve Melike Çalkap sınavı İstanbul Üniversitesi ve Bahçelievler Anadolu Lisesi’nden izledi. YKS’ye ait tüm gelişmeleri bugün ve yarın saati saatine sitemizden aktaracağız.
#ÖSYMLGS ve YKS’ye girecek öğrenciler için sınav tarihi her geçen gün daha da yaklaşıyor. Tüm öğrencilerin ama özellikle deprem bölgesinden sınava girecek 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerinin üzüntülerini ve tasalarını bir kenara bırakıp gelecek başarıları için çalışmaya daha fazla odaklanmaları gerekiyor.
#Konuk YazarYKS konuları, başvuru süreci devam ederken sınava girecek adayların gündeminde yer alıyor. ÖSYM geçtiğimiz günlerde YKS sınav takvimini duyurdu. Buna göre 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı 17-18 Haziran tarihlerinde uygulanacak. Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde meydana gelen deprem felaketi nedeniyle YKS'nin konu dağılımıyla ilgili açıklama gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu sınava 12'nci sınıfın 2. dönem konularının dahil olmayacağını belirtmişti. YKS başvuru ve sınav tarihinin de belli olmasıyla YKS (TYT- AYT- YDT) konuları araştırılıyor. Peki Üniversite sınavında hangi konular çıkacak? YKS TYT, AYT 1. dönem konuları neler? İşte 2023 YKS ( TYT- AYT- YDT) konuları ve soru dağılımı...
#YKS 2023Son dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının 24 bin 617'ye yükseldiğini duyurdu.
#DepremYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) de sona erdi. Alan yerleştirme puanının yüzde 60’ını oluşturan AYT ‘de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri Testlerinden toplam 160 soru soruldu. Saat 10.15 itibariyle başlayan sınav 180 dakika sürdü. Türkiye genelinde 2 milyon 56 bin 512 adayın başvurduğu AYT sorularını uzmanlar değerlendirdi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıHer ay, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa tüm öğrencilerin ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlanan yardımcı kaynak paketinin altıncısı paylaşıldı. Mart ayı yardımcı kaynak destek paketinde 8 bin soru yer alıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na yönelik kaynak setindeki 3 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise bin 200 soru yer alıyor.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıÖğrenci ve öğretmenlere sunulan kaynakların çeşitliliği artırılarak hazırlanan destek paketlerinin üçüncüsü erişime açıldı. İnternet üzerinden http://yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişilebilen Aralık ayı kaynak paketi ayrıca basılı olarak da tüm öğrencilere ücretsiz ulaştırılacak.
#Yardımcı KaynakYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün düzenlendi. TYT’ ye 2 milyon 607 bin 903 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, tek oturumda 135 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 sosyal Bilimler (Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersinden muaf öğrenciler için ekstra 5 Felsefe), 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Sosyalde 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe ile 5 Din Kültürü Ahlak Bilgisi; Fen Bilimlerinde ise 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji sorusu yer aldı. Uzmanlar TYT sorularını değerlendirdi.
#TYT HakkındaZihnimiz, etrafımızdaki dünyayı sürekli olarak yorumlama ihtiyacı duyar, olaylara anlam vermeye çalışır. Bazen dünyayı doğru bir şekilde görürüz – gerçekte olduğu gibi-fakat stres anlarında zihnimizin ürünleri olan sahip olduğumuz düşünceler, başımıza gelenleri gerçekçi bir resim ile çizemez. Örneğin, öncesinde yaptığınız bir hatayı hatırlamak, kendi kendinize “Hiçbir şeyi doğru yapamıyorum ve yapamayacağım!” demenize yani aşırı genelleme yapabilmenize sebep olur.
#2021 YKSYaklaşık 4 milyon öğrenci ve ailelerini ilgilendiren LGS ve YKS için geri sayım başladı. Ancak adaylar ve aileleri hazırlık konusunda kaygılı. Evlerde tam kapanmayı yaşadığımız bu dönemde neler yapılması gerektiğini Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Özge Hacıfazlıoğlu 15 adımda anlattı...
#Nuran BabacanYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#TatilMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, AA Editör Masası'nın sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk, ''Okulları açmadık çünkü bizim koşullarımız, ülkemizin yapısı, sosyal hayatımız, düğünlerimiz, cenazelerimiz, bütün bunların sosyo antropolojik fotoğrafına bakmak zorundayız'' dedi. Bakan Selçuk, uzaktan eğitimle ilgili de ''Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik'' ifadelerini kullandı. Dijital karne olabileceğini söyleyen Bakan Selçuk, ''Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. Liseler için birinci dönemle ilgili notlandırma süreci bittikten sonra karne olabilir'' diye konuştu.
#Milli Eğitim BakanıPandemi yasakları kapsamında 5 Ocak’a kadar uzaktan eğitim kararı alınmasının ardından sınavlar için yeni yol haritası belirleniyor. Okullar yeniden açılmasa da sınavların seyreltilmiş takvim ve seyreltilmiş sınıfla yüz yüze yapılması, LGS ve YKS’de birinci dönemden soru sorulması gibi formüller ağırlık kazanıyor.
#YAZAR