İsrail bir aydan uzun zamandır, tüm dünyanın gözü önünde, insanlık suçu işlemeye devam ederken Türkiye ve dünya genelinde başlayan İsrail’e yönelik boykot da büyüyerek devam ediyor. Daha dün New York’ta yüzlerce lise öğrencisi dersleri boykot ederek ABD’nin İsrail’e desteğini çekmesi ve ateşkes ilan edilmesi çağrısıyla sokaktaydı. Türkiye Büyük Millet Meclisi restoranları, kafeteryaları ve çay ocaklarında İsrail’in Gazze’ye karşı savaşına destek veren şirketlerin ürünlerinin satılmayacağı duyuruldu. Belediyeler, üniversiteler, okullar, futbol kulüpleri ve hatta zincir mağazalar da katıldı boykota. Bu vesile ile haftalardır gündemde olan boykot konusuna gelin birlikte bakalım. Boykot ne demek? Amacına gerçekten ulaşabilir mi? Bir restorana fare atmak boykot mudur? Odaklı bir boykot nasıl yapılır?
#BoykotTürkiye'de yerli üretimin desteklenmesi için 4.5G ve 5G yatırımlarında tedarik zincirine katılabilecek KOBİ'lerle işbirliği içinde olan Vodafone, şimdi de başta teknokentler olmak üzere tüm potansiyel yerli üreticileri ekosistemine dahil ediyor. Yerli ürün ve uygulamaları desteklemek ve sektörel işbirlikleri geliştirmek amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı himayesi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ev sahipliğinde düzenlenen “TEKNO B2B” etkinliğinde bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe yazılım ve donanım üreticisi firmalarla bir araya gelen Vodafone, yerli teknoloji ekosistemine dahil ettiği firmaları dünyaya açmayı hedefliyor.
#VodafoneTwitter'ın canlı yayın uygulaması 'Periscope'un adını 'Scope' olarak değiştiren yerli şirket Periskop'un kurucusu Gökhan Selamet'ten yeni bir hamle geldi. İsim benzerliği yüzünden sorunlar yaşayan Selamet, Scope markasının 3. kişilere devrinin engellenmesi yönünde ihtiyati tedbir kararı alındı. Bu da önümüzdeki dönemlerde Scope'un da erişime engellenmesinin önünü açtı.
#PeriscopeDünyanın yüzde kaçını gördüğünüzü biliyor musunuz? Kaç farklı şehre gittiğinizi? Ya da kaç başkentte bulunduğunuzu? Peki ya, evden en fazla kaç kilometre uzaklaştığınızı? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız tam size göre bir uygulama önerimiz var. ‘LifePinner’ adındaki akıllı telefon uygulaması, seyahat etmeyi sevenler için işi daha kolay ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlıyor.
#LifepinnerYazılımı ve donanımı tamamen yerli imkanlarla üretilen Proton Elic, 2 milyon dolara satışa sunuldu. Yerli girişimci Başbuğ, “Dünyanın en üstün yeraltı görüntüleme cihazını ürettik. Başta ABD ve Almanya olmak üzere birçok ülkeden talep var. Fakat önceliğimiz yurt içi” dedi.
#Dedektör11-12 Aralık tarihlerinde Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve dünyanın birçok yerinden girişimcilik ekosisteminin en önemli bileşenlerini bir araya getiren Take Off Girişim Zirvesi, iki gün süren görüşmelerin ve ilham verici etkinliklerin ardından görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi.
#Take Off İstanbulOlten ailesi; girişimci ruhla ülke için katma değer yaratıyor, sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdikleri filarmoni orkestrasıyla hem gençlere iş imkânı sağlıyor hem de birçok kişiyi müzikle buluşturuyor. Fatma Olten, bugüne kadar Türkiye ve yurtdışında yüzlerce konser veren Olten Filarmoni Orkestrası’nın dünyaca ünlü salonlarda da yer almasını hedeflediklerini söylüyor.
#1Girişimci 13 kadın, toprakta hep eli olan ama adı pek de anılmayan hemcinsleri için kooperatifleşti. Tarımda kadının parmak izini belirginleştirmek isteyen Tarımda Kadın Kooperatifi, sürdürülebilir tarım için kadın üreticilerin daha çok söz sahibi olmasını istiyor. Ayrıca; kültürel, gastronomik ve tarımsal değerlere sahip çıkan ‘agroekoturizm’ destinasyonu yaratmak da hedefler arasında...
#1Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar, vefatının üçüncü yılında anılıyor. Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı ile 13 binden fazla öğrenciye burs verildi. Temellerini attığı Baykar'ın SİHA ve TİHA ihracatı başarısı, Selçuk ve Haluk Bayraktar'a vergi şampiyonluğu getirdi.
#Özdemir BayraktarTürkiye'nin kozmetik sektöründeki yenilikleri ve gelişimini şekillendiren yerli markalar arasında yer almak için sağlam adımlar atan Clibus Kozmetik’i kuran iki kadın girişimci Tanya Martinova ve Arzu Çakırca, Türkiye'nin kozmetik sektörünü ve özellikle ozon içerikli ürünlerini değerlendirdi, şirketin yeni markası, saç ekimi öncesi ve sonrası kullanıma uygun olan Ozonlu Dermalyva Plus ürünleri hakkında bilgi verdi.
#1Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti." dedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, beklenen enflasyonla ilgili olarak, 'Yıl sonunda da yüzde 41,5 gibi bir tahminimiz var. Gelecek yıl bu zamanlar artık yüzde 20 ile 30 arası, yıl sonunda da yüzde 20'nin altında bir beklentimiz var.' açıklamasında bulundu.
#Cumhurbaşkanı YardımcısıKadın ve Demokrasi Vakfı’nın girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı “İnovasyonda Kadın Programı”nda bu yıl finale kalan iki ayrı kategorideki 6 kadın girişimci toplam 1 milyon TL ödüle layık görüldü. Girişimci kadınlar ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, İstanbul Valisi Davut Gül ile KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı.
#KADEMKadın ve Demokrasi Vakfı KADEM’in girişimci kadınlara destek olmak ve rehberlik etmek amacıyla başlattığı İnovasyonda Kadın Programı’na bu yıl iki ayrı kategoride 31 kadın girişimci katılmaya hak kazandı. Kampa katılmaya hak kazanan kadınlar bir hafta boyunca eğitim alacak. Ödül töreni 22 Eylül’de.
#KADEMKöln’de düzenlenen uluslararası Çocuk ve Gençlik Fuarı, bebek ve çocuk aksesuarlarından dijital bebek kameralarına, bebek taşıma sistemlerinden elektronik beşik teknolojilerine kadar en yeni ürünleri sergilemeye başladı. 284 bin metrekarelik alanda düzenlenen fuar, sektördeki son gelişmeleri ve geleceğe dair yenilikleri gözler önüne seriyor.
#ALMANYA