Mutfak teknolojileri sürekli gelişiyor ve yeni trendler ortaya çıkıyor. Son yıllarda popülerlik kazanan airfryer'lar, sağlıklı pişirme yöntemleriyle dikkat çekerken, şimdi de slow cooker'lar ön plana çıkmaya başladı. Airfryer'lar hızlı ve az yağlı pişirme teknikleriyle kalp dostu tarifler sunarken, slow cooker'lar ise düşük ısıda uzun süreli pişirme yöntemiyle yemeğin lezzetini artırıyor ve besin değerlerini koruyor. Sağlıklı yaşam trendleri doğrultusunda, her iki cihaz da mutfaklarda vazgeçilmezi haline geldi.
#AirfreyerO, Türkiye’nin en önemli erkek oyuncularından. 24 yıldır birçok karaktere hayat verdi, izleyiciyi ekrana, beyazperdeye çekti. Şöhreti Türkiye sınırlarını çoktan aştı. Engin Altan Düzyatan’la 22 Kasım’da vizyona girecek yeni filmi ‘Dünya Varmış’ öncesinde buluşuyoruz; hayata bakışını, oyunculuğu, ailesini, baba olmayı, projelerini ve yaşamını konuşuyoruz: “İnsanların fikirlerini değiştirmek zorunda olmadığımı kabullendiğim an çok rahatladım.”
#Engin Altan DüzyatanMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriBir dönem Çaykur Rizespor forması da giyen Hırvatistan ekibi Hajduk Split’in 31 yaşındaki sol beki Dario Melnjak, Süper Lig kariyeriyle ilgili Spor Arena’ya özel bir röportaj verdi. Karadeniz ekibinde teknik direktörler Okan Buruk ve İsmail Kartal’la çalışan başarılı savunmacı, tecrübeli teknik adamlarla ilgili önemli ifadeler kullandı. Melnjak, geçtiğimiz aylarda Hajduk Split’e transferi konuşulan Fenerbahçe’nin yıldızı Edin Dzeko’ya da değindi.
#Süper LigYeni açılan ilk vegan fine dining restoranımız Telezzüz bana ünlü şef Rasmus Kofoed’in Kopenhag’daki Angelika’sını hatırlattı. Kişniş soslu, damlasakızlı-tahinli piyaz, enginarlı keşkek, şalgam ve sumaklı soğan salatasıyla servis edilen istiridye mantardan şiş... Benim için iyi ve dengeli bitki bazlı yemek anlayışına tam da uyan tabaklardı tattıklarım.
#Ebru ErkeTrendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un yıldız oyuncusu Olivier Ntcham, Spor Arena Youtube Kanalı'nın özel röportaj konuğu oldu. Kamerunlu futbolcu; kariyerinden Süper Lig'e gelişine, Süper Lig'deki ortamdan Icardi - Dzeko kıyasına kadar birçok konuda samimi açıklamalar yaptı.
#SamsunsporAnkara’da bisiklet kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlayan ABİDOSD Başkanı Murat Yumrutaş, muhtar adayı olduğu Çankaya Zafertepe Mahallesi’nde oğlunu da arkasına alarak tutkunu olduğu bisikletiyle yerel seçim çalışması yürütüyor. Yumrutaş, “Bisikletli muhtar olabilir, tüm mahallesini bisiklet ile dolaşabilir. Bunu göstermek istedim, insanlara örnek olmak istedim” diyor.
#ABİDOSD Başkanı Murat YumrutaşYeni yıl ile birlikte ev dekorasyonlarında da hareketlenmeler dikkat çekmeye başladı. Görünen o ki 2024 yılının evlerinde artık doğal malzemelerle birlikte zarif, sade ve huzurlu atmosferler yaratmak popüler olacak. Hadi gelin bugün hep birlikte yeni yılda öne çıkacağı düşünülen ev dekorasyon stillerine bir göz gezdirelim.
#Süheyla BuyrukçuYarın güzel dileklerle birlikte yepyeni bir yıla gireceğiz. Kimileri lüks otellerde kimileri şık restoranlarda kimileri de evlerinde sevdikleriyle birlikte bu özel günü kutlayacak. Ancak yeni yıl gecesinin sadece bir kutlamadan ibaret olduğunu düşünmeyin. Çünkü bu özel gece aynı zamanda bir kırmızı halı geçidi. O nedenle stilinizi istediğiniz gibi parlatmak ve abartmakta özgür olduğunuzu unutmayın.
#Süheyla Buyrukçuİkinci romanı 'Unutulmuş Topraklar'ı (SRC Kitap) yayımlayan şair-yazar Seyfettin Araç ile kadim ve modern Güneydoğu ekseninde edebiyatı, eski ve yeni okuru konuştuk: "Birçok okuyucum beni Miran karakteriyle özdeşleştiriyor. Bu benzetme hoşuma gitmiyor dersem yaratmak istediğim karaktere, yazarlık kimliğime ayıp etmiş olurum!.."
#Unutulmuş TopraklarTürkiye’nin en beğenilen kadın oyuncularından. Duyarlı, güzel ve yetenekli. Yaptığı her işle kariyerine sağlam bir tuğla daha koyuyor. Kanal D’de yayımlanmaya başlayan ‘Bir Derdim Var’ dizisinin başrol oyuncularından Birce Akalay’la buluşuyoruz. Yeni işinden yola çıkarak gençleri, hayatı, aşkı, umudu ve hatalarını konuşuyoruz: “Hatalar yaptım tabii. Hangi genç yapmaz! Koca koca insanlar hata yapıyoruz ve ölene dek yapacağız.”
#Hakan GenceTrendyol Süper Lig'in 8 haftası geride kalırken lige milli takım arası verildi. Hürriyet Yazarları Mehmet Arslan, Fırat Aydınus, Güntekin Onay ve Uğur Meleke, Futbol Konseyi'nde haftanın gelişmelerini masaya yatırdı.
#Süper Ligİnsanoğlu yeni bir teknolojik eşiğin kıyısında duruyor. Küçük adımlarla gelişen ve neredeyse 60 yıllık bir geçmişe sahip olan bir teknoloji bugün hayatımızı her anlamda dönüştürmek üzere. Bu aralar hayatımızın orta yerine Siri, Alexa, ChatGPT, DALL-E, Midjourney gibi yapay zekaya dayalı sanal asistanlar yerleşmiş durumda ve bize yardımcı olmak üzere geliştirildiği konusunda ortak bir düşünce var. Aslında şu an hepimiz bu yapay zekalara yardımcı oluyor gibiyiz. Ama şu bir gerçek ki metaverse ya da NFT gibi dönemsel dijipop teknolojilerinin çok ötesinde bir dönüşüm bizi bekliyor.
#Konuk YazarSon yıllarda işletmelerde popülerliği artırmak ve ilgi çekmek adına sıklıkla ilginç yemek ve içecek sunumları görüyoruz. Ancak işler öyle bir boyuta geldi ki, birçoğumuz yaşananları ağzımız açık halde izliyoruz. Bunun son örneği geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan ve çok tartışılan 'klozette tatlı sunumu’ videosu oldu. Bu tartışmanın üzerine gastronomi uzmanları ve yemek yazarlarına “Nereye gidiyor bu yemek sunumları?” diye sorduk.
#Sunum ÇılgınlığıAI, deepfake ya da yapay zekâ kelimelerinin geçmediği bir yazı okumayalı çok oldu. Hemen her gün yapay zekâ üzerine haberler, globalde müziği nasıl etkileyeceği yönünde yorumlar, büyük firmalardan hamleler işitiyoruz. Peki, bu yeni gerçeklikten korkmalı mı?
#Sinem VuralHyatt Regency, dünya markası oteller zinciri ve Türkiye’de beşini İstanbul’da açtıktan sonra altıncısını İzmir’de açma kararı alıyor. Muhteşem bir otel. Tüm körfeze hakim manzarası, merkezi lokasyonu, hizmet kalitesi, lüks detaylar, konfor ve bence en önemlisi sanatın otelin her noktasında en çarpıcı haliyle karşınıza çıkmasıyla açık ara farkla ‘ben buradayım’ diyor.Hyatt Regency Otel’in Genel Müdürü, yılların tecrübeli ismi Zafer Canbaz ve İstanbul’dan röportajımız için özel gelen otelin ve Orjin Grub’un sanat danışmanı Damla Keseli ile bir araya geldim. Tüm bu organizasyonda sevgili Pazarlama Müdürü Gözde Kaydırak’ın emeğini es geçemem.
#1Geçtiğimiz haftalarda çocukların fotoğraflarının sosyal medyadan paylaşılmasının nelere yol açabileceğini gösteren bir video izlenme rekorları kırarken, aileler yaşadıkları korkunç deneyimleri anlattı...
#Sosyal MedyaHafta içi, gastronomi sektörüne yatırım yapan genç ve ilginç bir girişimciyle; Ahmet Orhon’la tanıştım. Orhon, Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra yönetim ve strateji danışmanlığı şirketi McKinsey’de çalışmaya başlamış. Türkiye, Çin, Avustralya ve Dubai’de 10 yıla yakın bir süre yerel ve global pek çok markanın hesabını yönetmiş. Bu arada Harvard Business School’da İşletme Yüksek Lisansı yapmış.
#Müge Akgün