80’ler ve 90’larda ünlenmiş olsa da onu bir değil birkaç nesil tanıyarak büyüdü. Yaşadığı yerde genç yaşında keşfedildikten sonra önce ünlü bir model sonra da tanınmış bir yıldız oyuncu haline geldi. İlerleyen yıllarda onu herkes hep sarı saçları ve üzerinden hiç çıkarmadığı kırmızı mayosuyla hatırladı.
#Pamela AndersonCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Türk Mutfağı Haftası gastronomi etkinliklerinin Ankara ayağı, Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. Etkinlikte Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasıyla zenginleşmiş mutfağı, coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri sergileniyor. Buluşmada deprem bölgesinden esnaflar da lezzetlerini sunuyor.
#Türk Mutfağı HaftasıRuh ve beden sağlığımızın bütünleşmesine katkı sağlayan sabır ve empati ayı Ramazanın başladığı ilk günlerde saatler bir türlü geçmek bilmez. İnsan bir aktiviteyle uğraşmadığı zaman açlık ve susuzluk hissi çok daha zorlayıcı olabilir. Oysaki bazı aktivitelerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayız. İşte 11 ayın sultanı Ramazanda hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelip yapmayı denediğinizde zamanı daha verimli hale gelmesine katkı sağlayacak öneriler…
#ORUÇAydan Üstkanat yeni kitabı ‘Enginar’da başlangıçtan ana yemeğe enginarla hazırlanan çeşit çeşit yemek anlatıyor. Üstkanat’la kitabın yaratım sürecini hatta yazmalara doyamayıp hemen peşinden çıkardığı ‘Çanak’ isimli devam kitabını konuştuk, leziz tarifler aldık.
#Melis YılmazBeyin göçünü engellemek ve yurt dışında okuyan yetenekli gençlerin Türkiye’de kariyerlerine devam etmelerini teşvik etmek amacıyla 2018 yılından beri Arçelik tarafından sürdürülen “A Ticket for Your Future” programına bu yıl da Harvard, Yale, Oxford gibi dünyanın en başarılı üniversitelerinden 20 öğrenci katıldı.
#Koç HoldingAnnem evimizin şefidir. Yeni tarifler denemeyi, bize tattırmayı, farklı tatları birleştirmeyi çok sever. Sanırım benim en iyi mutfak arkadaşım annemdi... Okuldan arkadaşlarımla eve gelince bize ne yemek istediğimizi sorardı. Tek bir cevabım olurdu: Gnocchi!
#GnocchiEvimizde en çok vakit geçirdiğimiz yer şüphesiz ki mutfaklardır. Günün stresini attığımız, yeni tarifler denerken hayaller kurduğumuz, arkadaşlarımızla ve ailemizle hoş sohbetler ettiğimiz mutfağımızın elbette dekorasyonu da içimize sinmeli. Ev ortamının en kullanışlı bölümü bu odaların, hem rahat hem de kullanışlı olması oldukça önemli. Mutfak dekorasyonunda, mutfağa sade ve ferah bir görünüm kazandıran beyaz renk yeni yılın favorisi. Özellikle küçük bir mutfağa sahipseniz, tasarımında beyaz tonlar kullanmaya özen gösterin. Çünkü görsel olarak beyaz renk, alanın olduğundan büyük görünmesini sağlar. Tasarımcılar, mutfak trendinde minimalist dekorasyon fikirlerine dikkat çekiyor. Olabildiğince işlevselliğin ön planda olduğu modellerde, gereksiz olan her şey reddedilirken, mutfak eşyalarını yerleştirmek için gizli tasarım dolaplar tercih ediliyor. Mutfağınızdaki parlak baskılardan ve çeşitli aksesuarlardan kurtulacağınız yeni yıl dekorasyonlarının öncelikleri arasında elbette gelişen teknoloji yerini korumaya devam ediyor. Bu yazımızda, mutfağınızı olduğundan daha geniş ve kullanışlı hale getirecek mutfak modellerini paylaşıyoruz.
#Mutfak DekorasyonuDünyada 55 milyondan fazla kişinin demans hastalığıyla yaşadığını söyleyen Türk Nöroloji Derneği’nden Prof. Dr. Neşe Tuncer, hafızayı korumak için yapılması gerekenleri anlattı: “Yeni şarkı sözleri öğrenmek, yeni tarifler denemek, yaşadığımız yerlerde bilmediğimiz yerleri keşfetmek, kaybolup yol bulmak...”
#Dünya Alzheimer Günü2020'de New York'a taşınan Türk çift, Yonca Çubuk ve Emre Uzundağ, pandemi sırasında kurdukları Woodspoon adındaki yemek siparişi uygulaması sayesinde artık "küçük hayallerinin gerçekleştiğini" söylüyor.
#RestoranSinem Özler, yönetici olduğu restorandaki şefler işi bırakınca, önlüğü takıp mutfağa geçti. “Topuklu ayakkabılı sosyal hayatımı bırakıp yeni bir meslek kolunu hem öğrenmek hem yönetmek hem de başarılı olmak zorundaydım” diyen Özler bir anda günde 180 kişi için yemek yapmaya başladı. Ancak daha zor tarafı erkek aşçıların “Bir kaşık kaç tane pirinç alır biliyor musunuz?” gibi soruları, hatta tariflerin kendisinden saklanmasıydı. Sinem Özler yılmadı, ‘erkek şef’ egemenliğini kırarak restoranı Anadolu mutfağının en popüler mekânlarından biri haline getirmeyi başardı.
#Sinem ÖzlerEmine Erdoğan ‘Türk Mutfağı’ kitabının nasıl çıktığını anlatırken, aile mutfağının da sırlarını paylaştı: “Ne yazık ki Türk mutfağı denince akıllara hâlâ sadece baklava ve kebap geliyor. Kitapta benim için özel değeri olan iki tarif de var. Leblebi unu helvası ve tarifini Mali First Lady’sinden aldığım zencefil şerbeti. Mikroorganizmalar açısından çok zengin nisan yağmuru ile yoğurt mayalamayı bir gelenek haline getirdim. Evimizde sabah kahvaltılarında çorba olmazsa olmazımızdır. Tayyip Bey de kahvaltıda çorbayı çok sever."
#Türk Mutfağıİlkokuldayken sonbaharda okulların açıldığı ilk gün öğretmenimin “yaz tatilinde neler yaptınız” sorusu ile başlardı. O zamanlardan beri yaz tatilinde hep anı biriktirmeye çalıştım. Salgın nedeniyle belirsizliklerle dolu zorlu bir eğitim-öğretim yılı geride kaldı.
#KoronavirüsZeynep Bastık, Mustafa Sandal, Çağla, Kerimcan Durmaz gibi popüler isimlere renkli müzik klipleri çekiyor. Sosyal medyada çok seviliyor. ABD-Türkiye arasında mekik dokuyan genç yönetmen Ecem Lawton şimdi de UEFA EURO 2020’de mücadele edecek Türkiye A Milli Futbol Takımımızın tanıtım videosunun yönetmenliğini yapacak.
#Ecem LawtonGeleneksel aile buluşmaları ‘yok’, büyük sofralar ‘yok’, sarılma, kucaklaşma, el öpme ‘yok’... Bir kez daha buruk bir ‘Şeker Bayramı’ kapıda. Geçtiğimiz bayramı 4 günlük kapanma ile geçirmiştik, bu sefer bayram 17 gün süren tam kapanma ile geliyor. Böyle bir süreçte bayram coşkusunu yaşatmak mümkün mü? Mümkün ise nasıl? Özellikle de zaten uzun süredir ‘evde’ olan 65 yaş ve üzeri neler yapmalı? Uzmanlara sordum...
#YazarKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakKoronavirüs önlemlerinin yol açtığı psikolojik sorunlarla başa çıkmak için evde kalınan dönemde düzenli faaliyetler yapılmasını öneren Prof. Dr. Aylin İlden Koçkar, “Uyku ve yemek düzeni, kişisel bakım ve günlük rutinleri devam ettirmek ruh sağlığımızı güçlü tutabilmemize yardımcı olur” dedi.
#Prof. Dr. Aylin İlden KoçkarAntalya'da, yüzündeki alerjiler nedeniyle birçok ilaç kullanmasına rağmen sonuç alamayan Nazlı Yılmaz (36), aleo veranın sindirimi güçlendirdiğini, metabolizmayı hızlandırdığını ve cildi yenileyici özelliğe sahip olduğunu öğrenince bitkisindeki jeli kullandı. Alerjilerinden kurtulan Yılmaz, 2017 yılında aleo vera bitkisi üretimine başladı. Şu an 3 serada 7 bin 500 aleo vera bitkisi yetiştiren Nazlı Yılmaz, birçok kozmetik firmasına jel ve yaprak satışına başladı.
#ANTALYASevdiklerimize sarılmak, merakla beklediğimiz bir filme, bir oyuna koşmak, arkadaşlarımızla buluşup şehrin en sevdiğimiz sokaklarında kalabalıktan korkmadan yürümek… Neredeyse bir yıldır, hayatımızı güzelleştiren pek çok şeyden mahrumuz. Salgın öncesine yani 'kendi normalimiz'e dönmek için kavuşmaya can attığımız 21 şeyi hatırlayalım…
#2021Kış mevsiminin gelmesiyle yeniden hayatımıza giren virüsler, bakteriler ve alerjen hastalıklar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Özellikle pandemi nedeniyle evlerimizden dışarı çıkamadığımız, temiz ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, vakit geçirmek için yeni aktivite arayışlarına giriyoruz. Yemek pişirmek gibi... Peki yemek pişirmenin iç mekan hava kalitesine etkisinin ne kadar farkındayız?
#Dyson