İlki 1968’de çekilen ve 2011’den itibaren üç filmlik yeni bir oluşumla modernize edilen ‘Maymunlar Cehennemi’ serisinde farklı bir sayfa açmayı hedefleyen ‘Yeni Krallık’, Noa adlı genç bir maymunun yaşadıkları üzerinden “İnsanlar ve maymunlar bir arada yaşayabilir mi” sorusunu bir kez daha masaya taşıyor.
#Maymunlar CehennemiBilim insanı Ross Fellowes, 1922 yılında Mısır firavunu, Çocuk Kral Tutankamon'un mezarını açan 20'den fazla kişinin ölümüne neden olduğuna inanılan 'Firavun laneti'nin nedenini çözdüğünü iddia ediyor.
#Çocuk Kral TutankamonAntik Mısır denince ilk akla gelen anıtlardan biri Büyük Sfenks... Giza'da piramitlerin yanı başında binlerce yıldır yatmakta olan insan kafalı, aslan gövdeli bu heykelin popülerliği dönem dönem değişse de büyüleyiciliği hiç eksilmedi. Üstelik aradan geçen bunca zamana rağmen Sfenks hakkındaki bildiklerimizin önemli bir kısmı hâlâ bilim insanlarının teorilerinden ibaret. İşte ayrıntılar...
#MısırO kadar eski, o kadar sırlarla dolu ki Mısır’ın tarihi... Nerede başladığı bile kesin değil; kimileri 7 bin yıl öncesine dayandırıyor. Mumyaları, piramitleri, hiyeroglifleri, firavunları, Kleopatra’sıyla yüzlerce filme ve kitaba konu olan gizemlere bir göz atalım.
#GeziEski uygarlıklardan bazılarının etkisi günümüze kadar sürmektedir. Dolayısıyla bu medeniyetler merak konusu olmaktadır. Heybetli ve gizemli piramitleri ve mumyalanmış firavunları ile çağımıza kadar izdüşümü olan bu uygarlıklardan birisi de hiç şüphesiz Mısır medeniyetidir. İşte Mısır medeniyeti nerede kurulmuştur, özellikleri nelerdir, antik mısır uygarlığı nasıl yok oldu ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Mısır Medeniyeti Nerede Kurulmuştur?Hititler, MÖ 17. yüzyılda Anadolu platosundan Sümer şehir devletlerinin çoğunu ele geçirerek büyük bir bölgesel devlet kurmak için ortaya çıkan kabile, göçebe bir halktı. Bu gelişmiş toplum neredeyse ilk Hukuk Kanunlarının ortaya çıkmasını sağladı. Peki, Hitit Kanunları olarak bilinen bu kanunlar nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hitit KanunlarıMısır gezisini taçlandırmanın yolu kesinlikle Nil nehri gemi turundan geçiyor. Nil nehri gezisi esnasında, nehrin her iki yakası boyunca uzanan inanılmaz güzellikteki tarihi ve ilgi çekici doğal güzelliklere hayran kalacaksınız... Nehrin her iki yanı da gezi boyunca palmiye ağaçları, sebze ve muz bahçeleri, değişik türde yemyeşil ağaçlarla kaplı. Yeşilliğin bittiği yerlerde de kum tepeleri ve çöl yükseliyor… Yeşilliğin bitip çöle karıştığı yerlerde ortaya çıkan ışık yansımaları özellikle bir tapınağın üzerine düştüğünde insana nefes kesici güzellikte manzaralar sunuyor...
#MısırÇok az kültür geride Eski Mısır kadar büyüleyici hazine ve anıtlar bırakmıştır. Büyük Piramit Sfenks, Krallar Vadisi, Tutankhamun’un altın maskesi ve Rosetta Taşı, her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlıyor. Şimdi dünyaca ünlü yazar Nigel Fletcher-Jones'un ‘Treasures of Ancient Egypt’ adlı kitabını yakın mercek altına alıyor ve Eski Mısır’ın gizemine ışık tutuyoruz…
#Eski MısırBiraz müzik, biraz sohbet ve doğanın muhteşem renklerini kucaklayarak arabayla seyahat etmenin tadına doyum olmaz. Sanat eseri gibi manzaralar sunan, dünyanın en güzel rotalarını keşfetmeye hazırsanız yola çıkalım. Gezginlerimiz arabayla keşfedebileceğiniz en güzel sonbahar destinasyonlarını anlattılar.
#MevsimMSB kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Güney sınırlarımızla ilgili açığı kapatacağız” şeklindeki sözlerinden sonra Suriye’nin kuzeyine yeni bir kara harekâtı yapılıp yapılmayacağına dair sorular üzerine "Ülkemizin ve hudutlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon / harekât yapmak Türkiye'nin en doğal hakkıdır." açıklamasını yaptı.
#Milli Savunma BakanlığıMSB kaynakları, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Güney sınırlarımızla ilgili açığı kapatacağız” şeklindeki sözlerinden sonra Suriye’nin kuzeyine yeni bir kara harekâtı yapılıp yapılmayacağına dair sorular üzerine "Ülkemizin ve hudutlarımızın güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa açısından operasyon / harekât yapmak Türkiye'nin en doğal hakkıdır." açıklamasını yaptı.
#MSBTeknolojinin sunduğu kolaylıkları sorgulayan gazeteci ve yazar Miranda Levy, 1950’lerdeki daha fiziksel ve sade yaşamı deneyimlemek üzere dikkat çeken bir deneye imza attı. İki hafta boyunca cep telefonları ve modern kolaylıklardan uzak duran Levy, 1950’deki insanlar gibi yaşadı, dönemin zorlukları ve bu farklı yaşam tarzının getirdiği fiziksel faydaları keşfetti. İşte Miranda Levy yaşadıkları…
#SağlıkCinsel yolla bulaşan hastalıklar listesine henüz birkaç ay öncesinde eklenmiş olması ve tedavisinin zor ve uzun süreli olması nedeniyle ‘süper mantar’ olarak nitelendirilen bir mantar türü ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından, yeni ortaya çıkmış bir mantar türü olarak sınıflandırılan ‘Trichophyton mentagrophytes tip VII’ (TMVII) ABD ve Fransa'nın ardından İngiltere'de de görüldü. Uzmanlar bu mantar türünün 'sessizce' yayıldığı konusunda uyarıyor.
#CYBHCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) katılım sürecine ilişkin, 'Hakkaniyetli bir genişleme politikasının Birliğin en önemli jeopolitik aracı olduğu açıktır. Türkiye gibi kıtanın refahı ve güvenliğine önemli katkılar sunan bir aday ülkenin katılım sürecinin yıllardır engellenmesinin makul bir izahı yoktur.' dedi. Erdoğan ayrıca terörle mücadelenin önemine vurgu yaparken, 'PKK ve FETÖ ile mücadelede iş birliği istiyoruz.' ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSunExpress işe tatil bölgelerine uçuşlarla başladı. Frankfurt ve Antalya’yı ana üs olarak seçti. Çok kısa sürede “En iyi Tatil Havayolu” unvanını birçok değerlendirme kuruluşundan aldı. Ama sonra kabına sığmadı. İzmir ve Ankara’yı da üs yaptı. İstanbul’a hiç uçmadı ama pazar payını hızla büyüttü. THY ile Alman Lufthansa ortaklığı olan şirket ülkeler arasında zaman zaman oluşan gerilimlerden etkilenmedi. Profesyonel yöneticiler SunExpress’i hep konumunda korudular.
#SunexpressDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#Tüberküloz