46 yaşında çölyak hastası olduğumu öğrendim. İlk anda duyduğum yalnızlık ve boşluk hissiydi. Hayatım bir günde değişti. Ben de bir gazeteci olarak yaşadıklarımı anlatmak için Glutenout.net sitesini açtım. Artık zorlukların bir ‘normal’e gideceğini görebiliyorum.
#Mehmet ÖzenLösemi nedeniyle birkaç yıl önce kemik iliği nakli geçiren ve 14 ay önce de Kovid-19'a yakalanan 56 yaşındaki Muzaffer Kayasan'ın PCR çilesi bitmiyor. Dünya basınına da konu olan ve en son 9 Şubat'ta tekrar kontrol için test yapıldığını, hem varyant hem de PCR pozitifliğine bakıldığını söyleyen Kayasan, varyant belirlenemediğini ama PCR'ının 80'nci kez pozitif çıktığını söyleyerek, "14 aydır temassız kart gibiyim, sanal bir hayat yaşıyorum. Sevdiklerimle internetten görüntülü görüşebiliyorum. Psikolojik olarak da bitmiş durumdayım. Beynim artık her gün bana 'Muzaffer bugün öleceksin' diyor. Her gün bir kere daha ölüyorum" dedi. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz ise bu hastanın sürecinin çok uzun sürdüğünü ve literatürde de bu türden vakalara çok rastlanmadığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, Omicron varyantının da bu şekilde bağışıklığı baskılanmış bir konaktan ortaya çıkmış olabileceği teorisini de hatırlatarak "Bu hasta da o nedenle sürekli takip altında" diye konuştu.
#İstanbulBurdur'da yaşayan Fatma Şimşek (74), 100 binde 1 kişide görülen 2 yıldır kendisine yiyip içme zorluğu yaşatan Akalazya hastalığından geçirdiği ameliyatla kurtuldu. Şimşek, “En çok istediğim bir bardak suyu tek seferde içebilmekti, şimdi içebiliyorum şükürler olsun" dedi. Akalazya hastalığının ameliyat aşamasına gelmesinin pek sık görülmediğini belirten Doç. Dr. Gömceli, 'Şu anda gayet iyi ve istediği her şeyi yiyip içebiliyor. Bu ameliyatın özelliği hem kapalı olması, hem de çok nadir görülen bir hastalık. Bu hastalık yaklaşık 100 binde 1 görülüyor.' ifadelerini kullandı.
#AntalyaSoğuk kış aylarında en büyük sorunlarından biri olarak karşımıza çıkan grip, şu günlerde ortalığı kasıp kavuruyor. Basit ve geçici bir hastalık olarak görülse de grip hastalığı ihmale gelmiyor. Ölümlere neden olan grip virüslerine karşı, özellikle kış aylarında tedbiri elden bırakmamak gerek. Aman dikkat! İşte virüs türüne göre grip çeşitleri…
#GripOsteoporoz, ilerleyen yaşla birlikte sık rastlanan sağlık problemlerinden biridir. Yaşlandıkça, kemik yoğunluğunun ve sağlamlığının yavaş yavaş azalmasıyla ortaya çıkar. Kemik kütlesindeki kayıpla birlikte kemik kırıkları riskinin arttığı bir hastalıktır. Osteoporotik kemik, gevrek, gözenekli ve kırılgandır.
Genel olarak "yeme bozukluğu" olarak adlandırılan "bulimia" hastaları İngiltere'de e-mail yoluyla tedavi ediliyor. Hastalıklarını açıklamaktan utanan ve doktora gitmekten çekinen blumia hastalarına uygulanan "e-mail'le terapi" sonunda hastaların büyük bölümünde iyileşme görüldü.