Ramazan iftar menüsü 16. günde akşama hazırlık yapanlar tarafından merak ediliyor. İftar yemek önerileri iftara ne pişirsem diyenlere kolaylık sağlıyor. Orucunu açmak isteyen Müslümanlar iftar sofralarında birbirinden lezzetli yemeklere yer verecek.
#İftara Ne PişirsemLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeEzan ve çan seslerinin birbirine karıştığı, farklı inançların ve kültürlerin yüzyıllar boyunca bir arada yaşadığı topraklardayız. Dünyanın en büyük tek parça taban mozaiğini görmek için düştük yollara. Antakya, tarihi açıdan cezbedici, gastronomi açısından doyurucu, kültürel açıdan son derece zengin. Mozaikleriyse dünyanın en güzel hazinelerinden...
#Antakyaİftar için yemek önerileri için araştırmalar Ramazan ayının 3. gününde de devam ediyor. Bu yıl Corona virüsü önlemleri kapsamında iftarı evde yapacak olan vatandaşlar, iftar için yemek önerilerini her zamankinden daha fazla değerlendiriyor. İşte 'iftar için ne pişirsem' diye düşünenler için derlediğiniz Ramazan'ın 3. gününe özel tarifleriyle iftar menüsü. Dilerseniz Ramazan özel sayfamızdan farklı iftar menülerini inceleyebilirsiniz
#İftarda Ne Pişirsem?Çalışma hayatı koşturmacası malum. Ama insanın iyi yemek yemesi de önemli. YouTube kanalımda, öğrencilerle her zamankinden daha içli dışlı bir muhabbette olduğumdan beri görüyorum ki yeni jenerasyon okula, işe yemek götürmeyi ayıplamıyor. Aksine, sağlığına, formuna dikkat etmek anlamına geldiği için havalı buluyorlar. Buradan hareketle herkese dışarıda yanlarına alabilecekleri, sağlıklı yemek önerileri vermek istiyorum.
#İş Yerinde Sağlıklı BeslenmeGeçtiğimiz günlerde gittiğim Doğu Almanya şehri Leipzig'den beklemediğim şekilde çok etkilendim ve neden bu kadar bilinmediğine şaşırdım. Şehir turistik açıdan bir çok şey sunuyor. Kültür, sanat, tarih ve doğa... Leipzig'de yapılabilecek birçok şey var. Kaldığım süre içerisinde farklı yeni lezzet deneme fırsatım oldu. Alman mutfağı pek zengin olmasa da emin olun bu şehirde aç kalmıyorsunuz.
#Leipzig@hurriyetlezzetlihayat Instagram hesabımızda ‘Kokoreç mi midye tava mı’ diye sorduk. Takipçilerimizin yüzde 68’i kokoreci tercih etti. Bu kadar sevilen sokak lezzetimizin en iyisini yemek isteyenler için jürimize danıştık. Geleneksel tariflerden modern yorumlara ağız sulandıran önerileri sıraladık.
#KokoreçBalık, dünyadaki en sağlıklı yiyeceklerden biridir dersek yanlış olmaz. Çünkü yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından yüksektir. Balık yemek kadar hangi balığın hangi mevsimde tercih edileceğini de bilmek önemli. Çünkü, balığın lezzeti de mevsime göre değişiyor. Peki, ekim ayında aangi balıklar yenir? İşte ekim ayı balık önerileri...
#BalıkOkulların açılmasına az bir süre kala Sağlık Bakanlığı’ndan sağlıklı beslenme önerileri geldi: “Çocuklar kahvaltıda peyniri, yumurtayı, ekmeği atlamasın. Okulda öğle yemeği veriliyorsa yemeklerinizi yemekhanede yiyin. Verilemiyorsa ekmek arası köfte, tavuk, peynir tüketin.”
#Sağlık BakanlığıUygun temizlik olmadığında E.coli, salmonella gibi bakteriler yaşam alanımıza yayılabilir. Evlerde en çok mikrop, lavabolarda ve giderlerde bulunuyor. Saç, kıl, tuvalet kâğıdı gibi cisimler, gider borularını tıkayarak suyun akışını engelleyip lavaboyu tıkayabiliyor. .Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Kirli GiderEvimizde gözle görülmeyen ama sağlığımızı tehdit eden gizli mikrop yuvaları var. Banyoyu, mutfağı, tuvaleti köşe bucak temizliyoruz ama ne kadar detaylı temizlik yaparsak yapalım bazı alanları gözden kaçırıyoruz. İşte bu alanlardan biri de mutfak ve banyo giderleri…Kirli giderler E.coli, salmonella gibi bakterilerin oluşumuna zemin hazırlayarak yaşam alanımıza yayılıyor ve soluduğumuz hava bizi hasta ediyor.
#Ev TemizliğiALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#Kolajenİstanbul’da termometreler 38-39 dereceyi gördü ama hissedilen en az 50 derece. Afrika ve Basra Körfezinden gelen sıcak hava dalgası nemle birleşince özellikle ülkenin Batı kesimlerinde neredeyse nefes alınmıyor. Gölgesinde serinleyecek ağacın pek fazla olmadığı, binaların “Çin seddi” gibi denizin önünü kapattığı İstanbul başta birçok büyükşehirde durum aynı: “Kavruluyoruz.” Ve dahası sıcak havanın sadece bedenle değil psikiyatrik duygu durumla da ilişkisi var. Ben değil Prof. Dr. Arif Verimli söylüyor: Bu aralar daha agresif, daha mutsuz, daha telaşlı ve tedirgin iseniz, kalbiniz normal ritminden hızlıysa aman dikkat! Tehlike altındasınız. İklim Bilimci, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nun da yıllardır dillendirdiği ama sesini duyuramadığı bir konunun da altını çiziyor Prof. Dr. Verimli: “Sıcak hava da soğuk hava gibi afet sayılsın.”
#İstanbul