İFTAR MENÜSÜ RAMAZAN 16. GÜN || İftara ne pişirsem, bugün ne yemek yapsam? Kolay ve pratik Ramazan menüsü örnekleri
Ramazan iftar menüsü 16. günde akşama hazırlık yapanlar tarafından merak ediliyor. İftar yemek önerileri iftara ne pişirsem diyenlere kolaylık sağlıyor. Orucunu açmak isteyen Müslümanlar iftar sofralarında birbirinden lezzetli yemeklere yer verecek.
İşte, "Bugün ne yemek yapsam?" diye düşünenler için kolay ve pratik önerileri derledik. İşte Ramazan menüsü tarifleri...
ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI
Çeşmi nigar çorbası, Osmanlı mutfağından günümüze uzanmış lezzetlerden. Bir tür mercimek çorbası olan çeşmi nigar çorbasının en önemli özelliği, içine eklenen yumurtalı limonlu terbiye. Üzerinde kırmızı yağla servis edilen çeşmi nigar çorbası için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/cesmi-nigar-corbasi-tarifi-41714497
Kafes köfte tarifi
Kafes köfte tarifi tadıyla damak çatlatıyor, sunumuyla bir görsel şölen yaşatıyor. Milföy hamuruyla hazırlanan kafes köfte, adını milföylerin kafes şeklinde köfteleri sarmasından alıyor. Peki, kafes köfte nasıl yapılır? İşte kafes köfte tarifi ve malzemeleri...
Firik pilavı tarifi
Genellikle Hatay ve Antep usulü pişirilen firik pilavı hem sağlıklı hem lezzetli bir pilav türüdür. Buğday tanelerinin ateş üzerinde kavrulması sayesinde enfes bir tada kavuşan firik pilavı tarifi ile siz de sofralarınızda fark yaratabilirsiniz. Peki, firik pilavı nasıl pişirilir? İşte detaylar...
Manca mezesi
Yöresel bir meze olan manca tarifi patlıcan salatasını sevenler için ayrı bir yerdedir. Köpoğlu mancası olarak da bilinen mezeniz, Bulgar ve Türk mutfağında sıklıkla yapılır. İşte yapımı kolay manca tarifi detayları hemen aşağıda...
Helva- i Hakani tarifi
Helva-i Hakani Osmanlı tatlıları arasında en çok sevilenlerdendir. Tadı kadar Helva- i Hakani hikayesi ve tarihi de merak edilir. Türk mutfağının ilk Türkçe yemek kitabı Melceü’t Tabbahin’de (Aşçıların Sığınağı) de yer alan tariflerden biri olan helva-i hakani Ömür Akkor ile birlikte yeniden gün yüzüne çıktı. İşte Osmanlı saray mutfağından günümüze uzanan helva-i hakan tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...