Kayseri'de ailesi tarafından otomobilde bırakılan ve boğulmak üzere olan 2 yaşındaki ikizleri kurtaran polis memuru Ömer Ağrı (36), "Hiç tereddüt etmeden, düşünmeden aracın sol ön camını kırıp, arkadaşlarla bebekleri araçtan çıkardık. Camı, silahın kabzasıyla kırdım. Çocukları araçtan çıkarıp, güvenli bir alana götürdük. Serinlemeleri için ellerini, yüzlerini güzel bir şekilde yıkadık" dedi.
#KayseriKayseri'de ailesi tarafından otomobilde bırakılan ve boğulmak üzere olan 2 yaşındaki ikizleri kurtaran polis memuru Ömer Ağrı (36), "Hiç tereddüt etmeden, düşünmeden aracın sol ön camını kırıp, arkadaşlarla bebekleri araçtan çıkardık. Camı, silahın kabzasıyla kırdım. Çocukları araçtan çıkarıp, güvenli bir alana götürdük. Serinlemeleri için ellerini, yüzlerini güzel bir şekilde yıkadık" dedi.
#Polisİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonları ve yoğun bakım doluluk durumuyla ilgili son durumu anlattı. Prof. Dr. Memişoğlu, RSV ve Kovid 19 başta olmak üzere viral enfeksiyonlar nedeniyle meydana gelen üst solunum yolu şikayetlerinin yoğunlukta olduğunu, influenza hastalarının daha ağırlıkta olduğunu söyledi. Yoğun bakımlarda viral enfeksiyonlara bağlı hastalardan çok, dolaşım bozuklukları, diyabet, kanser gibi kronik hastaların yattığına da dikkat çeken Memişoğlu, “Mevsimsel salgınlardan çok, bu hastalıklardan çekinin" mesajı verdi.
#Prof. Dr. Kemal Memişoğluİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, üst solunum yolu enfeksiyonları ve yoğun bakım doluluk durumuyla ilgili son durumu anlattı. Prof. Dr. Memişoğlu, RSV ve Kovid 19 başta olmak üzere viral enfeksiyonlar nedeniyle meydana gelen üst solunum yolu şikayetlerinin yoğunlukta olduğunu, influenza hastalarının daha ağırlıkta olduğunu söyledi. Yoğun bakımlarda viral enfeksiyonlara bağlı hastalardan çok, dolaşım bozuklukları, diyabet, kanser gibi kronik hastaların yattığına da dikkat çeken Memişoğlu, “Mevsimsel salgınlardan çok, bu hastalıklardan çekinin" mesajı verdi.
#İSTANBULKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaSürekli olarak artan yorgunluk şikayetleri, bir hastalığın habercisi olabilir: Kronik yorgunluk sendromu! Bazı kişilerde gündelik hayatı olumsuz etkileyecek kadar şiddetli seyreden bu hastalık ABD ve Avrupa’ya kıyasla ülkemizde daha fazla görülüyor. Peki kronik yorgunluk sendromu en çok kimleri etkiliyor? Hangi belirtilerle kendini gösteriyor? Nasıl önlemler almak gerekiyor? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#Sağlıkİklim değişikliğiyle birlikte mevsimlerdeki ‘kaymalar’ alerjilerin güçlenmesine neden oldu. Polen sayısının son 30 yılda yaklaşık yüzde 20 arttığının altını çizen uzmanlar, daha önce hiç alerjik yakınması olmayanlarda bile semptomlar görüldüğünü söylüyor. Peki ülkemizdeki son durum ne? Mevsimsel alerjinin giderek artıyor olması hangi tehlikeleri ortaya çıkarabilir? Gündelik hayatta nasıl önlemler almak gerekiyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkDünyayı etkisi altına alan koronavirüsün alt varyantlarıyla benzer semptomlar gösteren grip bu yıl gücünü daha da artırdı. Özellikle gribin kış mevsimini geride bırakan Güney Yarım Küre’de hâlâ etkisini sürdürmesi Kuzey Yarım Küre için uzmanları endişelendiriyor. Peki ülkemiz başta olmak üzere Avrupa'da salgın ne zaman başlayacak? Grip aşısı yaptırmalı mıyız? Uzmanlar anlattı.
#GripTaklit yeteneği müthiş, bin bir yüzü var, birçok kaynakta gizli pandemi olarak geçiyor hatta sessiz katil diye adlandırılıyor. Tüm dünya, bu hastalığa karşı ayakta. ABD'deki Lyme kasabasına giderek araştırma yapan ve birkaç yıl sonra Lyme hastalığı teşhisi konan Ziraat Yüksek Mühendisi Derya Ulaşoğlu da söz konusu hastalığı yaşayanlardan. İşte onun deneyimleri ve 18 soruda Lyme hastalığı...
#SağlıkSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirterek, "Çoğu maalesef alerji değil de sanki enfeksiyon gibi tedavi ediliyor. Ezbere ilaçları da çok kullanmamak lazım" dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, bahar ve yaz aylarında etkisini artıran solunum yolu alerjilerinin, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile karıştırıldığı için yanlış tedavi uygulandığını belirterek, "Çoğu maalesef alerji değil de sanki enfeksiyon gibi tedavi ediliyor. Ezbere ilaçları da çok kullanmamak lazım" dedi.
#AlerjiYasaklar kalktı. Hepimizin içinde tatlı bir heyecan... Bir süredir karantinayla özdeşleşen hafta sonlarını sahillerde, parklarda, ormanlarda geçirme planları yapıyoruz. Özellikle yüzme, plaj voleybolu gibi çok özlediğimiz açık hava egzersizleri pek çok kişinin listesinin ilk sıralarında. Peki, bu egzersizleri ne zaman ve nasıl yapılmalıyız?
#SporGeniş yaprakları bulunan sinir otu yaz veya kış mevsimi fark etmeden tüketilmesi gereken bitkidir. İnsan sağlığının daha iyi olabilmesi için yüzyıllardan bu yana tüketilen sinir otu, farklı hastalıkları iyileştirmek için kullanılabilir. Sinir otu nedir, ne işe yarar, zararları nedir, nerede bulunur, hangi mevsimde vardır, kullanımı nasıl olmalı gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Sinir OtuNormalde ısırmayan karasinekler bazı günler bacaklarımızı sokar ya... İşte onlar aslında kara sinek değil. İstanbul bir süredir adeta sineklerin buluşma noktası oldu. Son dönemde 'baldırsokan sineği' ile bir kez daha gündeme gelen sinek problemini uzmanlarla enine boyuna konuştuk. Sayıları neden arttı? Sağlığımıza ne gibi zararları var? Önlem almak için neler yapılmalı? Hepsinin ve daha fazlasının cevabı haberimizde...
#Cilt SağlığıRengârenk yaz sebze-meyvelerini tezgâhlarda görmek için son günler... Ama ya domates ve patlıcanı kışın özlersek ne yapacağız? Çözüm belli: Yazın bereketini kışa taşımak için bu leziz ürünleri dondurmak. Püf noktalarıyla hangi malzeme, nasıl dondurulur; önerilerimize buyurun. Mesela patlıcanı pişmiş, bamyayı yarı pişmiş, avokadoyu ise püre yaparak saklamamız gerekiyor...
#GazetehaberleriHem Türkiye'de hem de dünyada yaşanan orman yangınları sadece bulundukları coğrafyaları değil, binlerce kilometre uzakta yaşayan insan ve hayvanları bile tehdit ediyor. Özellikle duman taşınımı önemli bir problem. Konuyu uzmanlarımızla birlikte enine boyuna masaya yatırdık. İşte tüm bilmeniz gerekenler...
#Canan AcarYasaklar kalktı. Hepimizin içinde tatlı bir heyecan... Bir süredir karantinayla özdeşleşen hafta sonlarını sahillerde, parklarda, ormanlarda geçirme planları yapıyoruz. Özellikle yüzme, plaj voleybolu gibi çok özlediğimiz açık hava egzersizleri pek çok kişinin listesinin ilk sıralarında. Peki, bu egzersizleri ne zaman ve nasıl yapılmalıyız?
#SporAlerji durumları birçok kişinin çok sık karşılaştığı durumlardır. Yabancı olarak kullanılan maddeler ya da doğal maddeler kişiye alerjik durum yaşatabilir. Bunun sonucunda kişi çözüm yoluna gider. Lens alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Gibi soruları araştırarak öğrenerek alerjik her durum ile ilgili bilgi sahibi olunabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında lens alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında detayları derledik.
#Lens AlerjisiTrabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçe Gayretli Aydın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtilerinin Covid-19'a benzediğini belirtti. Doç. Dr. Aydın, ateşli hastalarda insanların aklına Covid-19 geldiğini ancak kene temasının da sorgulanması gerektiğini söyledi.
#Kırım Kongo Kanamalı AteşiKahkaha çiçeğinin bir diğer adı petunya çiçeğidir. Çiçek ilk ekildiği dönemde çiçeklenen, yetiştirilmesi kolay olan ve hızlı gelişen bir çiçek çeşididir. Peki kahkaha çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kahkaha çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları nelerdir ve yetiştiriciliği nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kahkaha ÇiçeğiMayıs ve Haziran aylarında açan leylak rengi ve kokulu çiçekleri ile ilgi çeken Tesbih ağacı dünya çapında ve ülkemizde çok fazla bilinmeyen özel ağaç türlerinden biri. İsmini iri ve yuvarlak adeta tesbih tanelerini andıran meyvelerinden alan Tesbih ağacı, hızla büyüyen bir ağaç türü olarak göze çarpmaktadır. Zorlu hava şartlarına karşı oldukça dayanıklı bir yapıya haiz Tesbih ağacına dair merak edilenler "Tesbih ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tesbih ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi" gibi konu başlıklarıyla derledik.
Servi ağacı; halk arasında servi yahut selvi olarak isimlendirilir. Bu ağaç türü daha çok nemli topraklarda yetişir. Servi ağacının sahip olduğu ortalama ömrü 2000 yıldır. Sizin için Servi ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Servi ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi şeklindeki tüm konu başlıklarını tüm detaylarıyla derledik.