Çeşitli yiyeceklerde bulunan ve vücutta sentezlenebilir bir madde olarak Alfa lipoik asit, ön plana çıkmaktadır. İlk olarak 1930'lu yıllarda tanımlanan Alfa lipoik asidin, 1950 yıllarına gelindiğinde karaciğerden saflaştırıldıktan sonra moleküler yapısı oluşturulmuştur. Peki Alfa lipoik asit nedir ve nasıl kullanılır? Alfa lipoik asit faydaları hakkında bilgiler nelerdir? İşte tüm bu soruların cevaplarını hazırladık.
#Alfa Lipoik Asit Nedir?Yaşam süresini uzatmak için yeni yöntemler üzerinde çalışan ABD'li araştırmacılar, önümüzdeki 5 yıl içinde ömür uzatan ilacın bulunabileceğini ileri sürüyor. Amerikalıların ortalama 80 yıl yaşadığını ve bunun yeterli bir yaşam süresi olmadığını düşünen araştırmacılar, uzun ömrün sırrını genlerde arıyor.
Ne yediklerine aşırı dikkat ettiği bir diyet, ne katı bir egzersiz rutini, ne de avuç avuç aldığı takviye gıdalar… Bunların hiçbiri Pearl’in günlük rutininde yer almıyordu ama 114 yaşına kafar sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürdü. Pearl Berg, Şubat ayında öldüğünde 114 yaşındaydı. Ölmeden önce ABD'deki en yaşlı üçüncü ve dünyanın dokuzuncu en yaşlı insanıydı.
#Uzun YaşamAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadının; yaşama, sağlık, güvenlik ve özgürlük gibi temel haklarını ihlal eden, aile ve toplum huzurunu tehdit eden şiddet karşısında duruşumuzdan asla taviz vermedik. Fiziksel, psikolojik ve ekonomik boyutları olan bu sorunla mücadelemizi, 'sıfır tolerans' ilkesi doğrultusunda büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.
#Bakan GöktaşDünyanın en yaşlı insanlarından biri, sıkı bir diyet, pahalı takviyeler ve belirli bir egzersiz rutini olmadan yüzyılı aştı.114 yaşına kadar yaşayan Pearl Berg, dünyanın en yaşlı insanlarından biriydi. Uzun yaşama sahip olmak için çoğumuz sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, düzenli egzersiz ve uyku, sigara ve alkolden uzak durma gibi etkenlerin etkili olduğunu biliriz ama Pearl’in uzun yaşamasının sırrı bambaşka... Pearl’in doktorlarından biri Business Insider’a uzun yaşamının sırlarını anlattı.
#Uzun YaşamSarı ve kırmızı olmak üzere iki farklı şekilde bulunan kantaron yağının kullanım alanı oldukça geniştir. Cilde saça faydaları ile bilinen kantaron yağı, alternatif tıpta kullanılan yöntemler arasında yer alıyor. Peki, kantaron yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? İşte mucizevi kantaron yağının cilde, saça, sağlığa faydaları...
#Kantaron YağıBirçok kişi tarafından toprağın altında yetişen bitkiler merak edilmektedir. Özellikle ev hanımları tarafından birçok bitkinin yetişme aşamaları merak edilen konular arasındadır. Bu nedenle toprağın altında yetişen bitkilerin hangileri olduğunu öğrenebilir ve bu şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için toprağın altında yetişen yumrulu bitkiler nedir ve özellikleri nelerdir detaylarıyla derledik.
#BitkiDünya üzerinde birçok yağlı tohum ve yağlı meyve bulunmaktadır. Bu meyvelerden bir tanesi de kuşburnu meyvesidir. Kuşburnu çekirdeği yağı nedir? Kuşburnu çekirdeği yağı nasıl yapılır? Kuşburnu çekirdeği yağı neye iyi gelir? Kuşburnu çekirdeği yağı faydaları nelerdir? Kuşburnu çekirdeği yağının kullanımı nasıldır? İşte kuşburnu çekirdeği yağı ile ilgili bütün detaylar.
#Kuşburnu Çekirdeği YağıBitkisel yağlar, binlerce yıl öncesinde modern tıbbın henüz gelişmediği dönemde pek çok tıbbi tedavi için ve güzelliği korumak amacı ile kullanılmıştır. Çok eski dönemlerden beri kullanılan kırmızı kantaron yağı da hem tedavi edici hem de güzelliği koruyucu bir özelliğe sahiptir. Kırmızı kantaron yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kırmızı Kantaron YağıÇok iyi bir antioksidan kaynağı olan yaban mersini, taze veya kuru olarak tüketilebildiği gibi çayı da yapılabiliyor. Çay üzümü, turna yemişi, mavi yemiş ve çoban üzümü gibi adlarla da biliniyor. Farklı sağlık sorunlarına karşı tüketilebilen yaban mersininin yararlarını ve nasıl tüketilmesi gerektiğini uzmanlardan öğrenelim.
#Yaban Mersini