Hiç tanımadığınız insanlara yardım eli uzatmak iyi bir davranıştan öte bir şeydir. Gallup araştırma şirketinin yaptığı bir çalışma, insanların başkalarına yardım etme isteğinin pozitif ekonomik faktörlerin göstergesi olduğunu ortaya koyuyor. İşte dünyanın en yardımsever dört ülkesi…
#Yardımsever ÜlkelerGülşah Merve Yüksel, ilk kez 13 yaşında bindiği motosikletle seyahat etmeyi yaşam biçimi haline getiren bir gezgin. İstanbul’da yaşamanın zorluklarından bunalan ve uzaklaşmak için dünya turuna çıkmaya karar veren Yüksel, rotasına Anıtkabir’den başlamış. Seyahatinin ikinci ayı bittiğinde Sibirya’dayken konuştuğumuz Yüksel, sonu ve süresi belli olmayan bu serüven için “Bu dünya turunda bir yere yetişmek gibi bir acelem yok” diyor...
#Gülşah Merve YükselUmut Kaşan’la Vitrin’de bu hafta Hisar Eğitim Danışmanlık Kurucu işletmecileri Melis Sarp Jajova ve İsmail Jajov ile Yurtdışında özellikle de Makedonya’da üniversite eğitimi almak üzerine bilgilendirici ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdim…
#1Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'den Afganistan'a insani yardım götüren trenlerden ilki, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı törenle uğurlandı. Afganistan’a gönderilen insani yardım trenini uğurlama töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son 4 yılda dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz. Oysa Amerika ve Avrupa bizden daha zengin. Gönlü zengin olan, bu işin hassasiyetinde olan bir milletin evladıyız” dedi. Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, “Kadim bir kültüre sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, tüm mazlumların, iyiliğe muhtaç olanların her zaman yanında olduğunu her zaman ispatlamıştır” dedi.
#AfganistanDown sendromu, insan vücudunda 46 olan kromozom sayısının 47 olmasıyla meydana gelen genetik bir farklılık. Down sendromlu çocukların aileleri başta özel eğitim olmak üzere birçok sıkıntıyla karşı karşıya. Birleşmiş Milletler’in Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdığı 21 Mart yaklaşırken, sorunlara dikkat çekmek için bireysel çabalarıyla yola çıkan ailelerle konuştuk.
#Down SendromluAvrupa genelinde yükseköğretim ile başlayan ve daha sonra mesleki eğitim, yetişkin eğitimi, okul eğitimi, gençlik ve spor alanlarını da kapsayacak şekilde genişleyen Erasmus+ programının 30. yılı kutlamaları çerçevesinde dünyanın birçok ülkesinden farklı diller konuşan öğrenci ve diğer yararlanıcılar, İstanbul'da bir araya geldi.
#Erasmus+ABD başkanlık seçimlerine 42 gün kala adayların karşı karşıya geldikleri ilk münazara, anketlere göre Trump’ı vergi beyannamesi ve Obama’nın ABD’li olmadığı yönündeki suçlaması üzerinden sıkıştıran Clinton’ın oldu. Ve yorumculara göre Clinton, Trump’ın son haftalarda yakaladığı ivmeyi durdurmak için iyi bir fırsat yakaladı. 8 Kasım’daki seçime kadar iki liderin önünde şimdi iki münazara daha var.
#Donald TrumpCan Onur (40) bir müzisyen. Gezmek en büyük tutkusu. Öyle ki sırf seyahat etmek için para kazanıyor. En büyük dostu da bisikleti. Avrupa’da iki tekere verilen önem dikkatini çekti. Bisikletine atladı ve Avrupa macerasına başladı. Şimdiye kadar 15 ülkede 10 bin km yol kat etti. Yeni rotası ise Asya...
#GezginlerTÜRKİYE, dönem başkanlığını devralacağı G-20 için yol haritasını hazırladı. Avustralya’da düzenlenen G-20 toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Aralık’tan itibaren az G-20’de gelişmiş ülkeleri ve zengin ülkelerini bir araya getirmek için çaba göstereceklerini dile getirdi.