Omega-3 yağ asitleri konusunda zengin olan somon ve sardalya gibi deniz ürünleri sivilceye iyi gelen en iyi yıllar arasında bulunur. Ayrıca A, D ve E vitaminleri de bu konuda önemli bir yağ miktarı ortaya çıkarır. Peki, sivilceye iyi gelen yağlar nelerdir? Sivilce lekelerine, yaralarına ve izlerine iyi gelen doğal ve bitkisel şeyler hakkında ayrıntıları derledik.
#Sivilce İzlerine İyi Gelen DoğalGünümüzde tüketilen her bir besin çok büyük bir öneme sahiptir. Özellikle kilo vermek isteyen kişiler belli başlı besinleri tüketmeliler. Sarımsak da en çok tüketilen besinler arasında yer almaktadır. Sarımsak kilo aldırır mı verdirir mi? Limon sarımsak kürü kilo yapar mı tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamHer ne kadar çirkin görünse de sağlığımızı korumamızdaki faydalarına dair kulaktan dolma bilgiler nedeniyle burun kıllarını kesmeyi pek çoğumuz düşünmeyiz. Peki gerçekten viral hastalıklarla savaşımızda burun kılları gerekli ve etkili mi? Uzmanlar yanıtladı...
#Sağlıkİyi bir bağışıklık sistemiyle anlatmak istenen nedir? Lifli besinler neden önemli? Zeytinyağının anavatanında yaşarken avokado yağı tüketelim mi? Glüten tüketsek mi tüketmesek mi? Gazeteci-yemek yazarı Hülya Meral sordu, göğüs hastalıkları uzmanı ve immünolog Dr. İlkay Keskinel yanıtladı. Doğan Kitap’tan çıkan ‘Akıllı Bağışıklık’ doğal beslenmeyle sağlıklı yaşamanın yollarını irdeliyor. Kitaptan tadımlık bilgiler aldık...
#Dr. İlkay KeskinelHipokrat yüzyıllar önce tüm hastalıkların bağırsakta başladığını söylemişti. Bir yöntem bu alanda çığır açıyor. Kulağa pek çekici gelmese de dışkı nakli pek çok hastalığın çözümü olabilir. Peki nedir bu dışkı nakli? Ağızdan veya burundan gerçekleşir mi? Tüm detaylarıyla haberimizde...
#SağlıkAnavatanı Güneydoğu Asya olan şevketi bostan otu, eski dönemlerde alternatif tıp alanında kullanılmış bitkilerden biridir. Köklerinden yemek yapılabilen şevketi bostan otu, sağlık için önemli maddeler içermektedir. Şevketi bostan otu nedir, hangi mevsimde yetişir, kullanımı nasıldır, faydaları ve zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Şevketi Bostan OtuÜlkemizin pek çok yerinde yetişebilen ölmez otunun bilinen onlarca faydası bulunuyor. Koparıldığında çiçekleri dökülmeyen ölmez otu bu özelliği nedeniyle evlerde süs bitkisi olarak kullanılıyor. Ölmez otu nedir, nerede yetişir, nasıl kullanılır, neye yarar, zararları var mıdır, nerelerde satılır ve faydaları nelerdir gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.
#Ölmez OtuMikroorganizma kelimesi Yunanca olan mikrós sözcüğünden türeyerek gelmiştir. Yunanca olan bu kelimenin Türkçe anlamı ise küçük, canlı organizma demektir. Mikroskobik olan organizmaları ifade etmektedir. Mikroskobik ifadesi ise göz ile görülemeyen küçük anlamında kullanılmaktadır. Mikroorganizmanın bir diğer ismi de mikroptur. Mikroorganizma nedir, nerelerde bulunur, Mikroorganizma yararları ve zararları nelerdir detayları ile sizler için derledik.
#Mikroorganizma Nedir?Mikrop gözle görülemeyen, küçük bir canlı formudur. Bakteri, mantar, maya, virüs gibi canlıları kapsayan genel bir isimdir. Mikrobiyom ise bir topluluk halinde yaşayan mikropların tamamına denir. Örnek vermek gerekirse, bağırsağımızda yaşayan mikroplar. Bu topluluklara flora ya da mikrobiyota dendiğini de duymuşsunuzdur.
#Probiyotikli BesinMikroskobik canlılar; en basit tanımıyla, gözle görülemeyen canlılardır. Özellikle mikroskopla incelenerek görüldüklerinden dolayı ayrı bir bilim dalı olarak karşımıza çıkan Mikroskobik canlılar nelerdir? Nerede yaşar ve solunum yapar mı? Mikroskobik canlıların özellikleri ve faydaları nelerdir? Sorularının yanıtlarını sizler için derledik.
#Mikroskobik Canlılar Nelerdir?Hayatımız boyunca iyi bir yaşam sürebilmek için sağlıklı beslenmeliyiz. Bunun için doğru yiyecekleri tüketmemiz gerekiyor. Özellikle anne ve babamızın bize verdiği yemekleri yemeli ve ayırmalıyız. Şimdi sağlıklı beslenmek için neler yememiz gerekiyor bunlara bakalım. İşte 1. sınıf hayat bilgisi yararlı yiyecek ve içecekler konu anlatımı.
#1. Sınıf Hayat Bilgisi Yararlı Yiyecek Ve İçecekler Konu AnlatımıPandeminin başında sürekli plazma çağrı ve bağışı yapılıyordu. Bu halen devam ediyor mu? Yoksa bir deneme yöntemi olarak uygulandı, sonra bitti mi? Sessiz taşıyıcılardan nasıl sakınabiliriz? 65 yaş üzerine uygulanan ‘Gittiğin yerde bir ay kalma kuralı’nın amacı neydi? İşte cevaplar.
#GazetehaberleriMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideKış kapıda. Nezle, grip, zatüree, bronşit, farenjit, sinüzit, tonsillit gibi hastalıkların çocuklarda görülme sıklığı da soğuyan havalarla birlikte artıyor. Havaların soğuması, kapalı alanlarda daha sık bulunmak, okulların açık olması, hava kirliliği, kışın artan enerji ihtiyacından dolayı vücut direncinin düşmesi; kış aylarında bazı hastalıklara yakalanma riskini artırıyor. Gelin hep birlikte çocukları kış hastalıklarından korumanın yollarına bakalım:
#Çocukları Hastalıktan Korumanın YollarıVajinal mantarlar yüksek bulaşma oranı ve yarattığı kötü sonuçları nedeniyle hemen hemen tüm kadınların korkulu rüyasıdır. Çok çeşitli mantarlar olmakla birlikte kadınların dörtte üçünde görülen Candida Albicans mantarı, genital bölge dışında da görülmesi ve çok farklı hastalıklara yol açması nedeniyle en tehlikeli mantar türü arasında yer alıyor.
#Candida MantarıSıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan havuzlardaki yoğunluk, bu eğlenceyi can sıkıcı bir hale getirebilir. Ortaklaşa kullanılan havuzlarda temizlik ve dezenfeksiyonun yeterince yapılmamasının oluşturduğu risklere dikkat çeken uzmanlar, kapılabilecek enfeksiyonlara karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, havuz enfeksiyonları hakkında önemli uyarılarda bulundu.
#Havuz Hastalık Saçıyor!Daniela Kulot ‘Sevgi Nereden Gelir?’de neşeli illüstrasyonları ve şiirsel diliyle sevginin kaynağı üzerine felsefi bir yolculuğa çıkarıyor çocukları. Claire Eamer’in yazdığı ‘İçimizde Neler Oluyor?’ ise vücudumuzda yaşayan iyi ve kötü mikroskobik organizmaların büyülü dünyasıyla tanıştırıyor bizleri.
#Sevgiİstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Dizdar, haftada bir- iki kez kokoreç veya mumbar yenilmesini önerdi. Dr. Dizdar, “Kokoreç ile vücudunuz bir şekilde ağızdan aşılanma yoluyla dışarıdaki uyaranlara olumsuz durumlara karşı kendini koruyabilir hale gelir” dedi.
#Fayda