Çiftçilere kooperatif kurdurarak ürettikleri ürünlere alım garantisi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Beydağ’da mısır arazileri baraj suyu altında kalan çiftçilere su ürünler kooperatifi kurdurdu. 2007’den bu yana belediye farklı ürünler için kurulan kooperatiflerden 140 milyon liralık alım yaptı.
#İzmirİzmir Büyükşehir Belediyesi tarıma yaptığı desteklerden sonra bu kez de tatlı su balıkçılığına el attı. Su ürünleri kooperatifi ile protokol imzalayan Büyükşehir Belediyesi, tarlaları Beydağ baraj gölünün altında kalan üreticilere balıkçı teknesi, motoru, ağ malzemeleri, soğutma konteyneri ve buz makinesi verecek.
Hem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikKarpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveBu mevsimi güzelleştiren meyvelerden. Tadıyla, görüntüsüyle hepimizi mest ediyor. Sıcak yaz günlerinde çok tüketiliyor. Bu lezzetli ve sulu meyveden yapılan içecekler de bu sezon çok popüler. Şef Altuğ Tezer frozen’dan kokteyle karpuzla hazırlayabileceğimiz tarifleri paylaştı.
#Yemek Tarifleri2022’de coğrafi işaret tescili alan Kızıltepe kırmızı mercimeği, Fırat ve Dicle nehirlerinin verimi, Mezopotamya toprağının yapısı ve aldığı güneşin açısıyla ayrı bir lezzete ve renge sahip. Kısa sürede pişmesi, aroması ve piştiğinde oluşan sapsarı rengi onu diğer mercimeklerden ayırıyor.
#MetroHavalar ısındı, kamp ve piknik sezonu da açıldı. Yemyeşil doğanın ve temiz havanın tadına açık hava etkinlikleriyle varmak isteyenlere 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer yeme-içme planlama önerileri verdi. Gastronometro şefleriyse pratik ton balıklı ve sebzeli wrap tarifi paylaştı.
#PiknikYemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne YapılırYılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı MenüsüTatları ve görünümleriyle iştah kabartsalar da şekerli ve gazlı içeceklerin zararları saymakla bitmez. Vitamin ve mineraller bakımından da fakir olan bu içecekler yerine su, maden suyu, kefir, ayran ve şekersiz bitki çaylarını ön planda tutmamız daha iyi olur. Serinletirken tok tutan, leziz mi leziz, sağlıklı ve bir o kadar pratik soğuk içecek tariflerimle geldim.
#İçecekYaz meyvelerinin albenisi ve tadı bir başka… Pitoresk bir manzara gibi dizilmiş pazar tezgâhları karşısında kayıtsız kalmak mümkün değil. Kimi zaman fazladan alınmış, kimi zaman görüntüsüne aldanılmış ama tadı olmayan meyveler buzdolabında kalabiliyor. Değerlendirmek için çeşit çeşit tarifler yazdım; deneyin, pişman olmayacaksınız.
#Gülay Barbaros AltanÜlkemiz alabalık yetiştiriciliği konusunda dünyada 2’nci, Avrupa’daysa 1’inci sırada. Hem etli hem de farklı malzemelerle birleşmeye uygun bir tada sahip olması bu balığı şeflerin gözde malzemelerinden biri haline getirmeye de başladı. Yazarımız Ebru Erke alabalığı ve mutfaktaki farklı kullanım alanlarını anlattı...
#BalıkYÜKSEK sezonun da başlamasıyla Bodrum eğlence hayatı iyice renklendi. Hem Bodrum’da yaşayanlar, hem de tatile gelenler için o kadar çok alternatif var ki! Uzun yıllardır sektörün içinde olmamıza rağmen, açılan mekanların hızına yetişebilmek adına, her akşam başka bir yerdeyiz desek abartmış olmayız. İki haftada bir yayımlanan Hürriyet Gazetesi Bodrum ekinde 7 hafta boyunca siz değerli okurlarımıza bizzat deneyimleyip memnun kaldığımız yerleri dolu dolu 2 tam sayfa halinde ve özgün içeriklerimizle aktarabilmekten çok büyük keyif aldığımızı belirtmek isteriz. Bu sayıda da size serpme kahvaltıcıdan esnaf lokantasına, mezecisinden etçisine, balıkçısına, eğlence mekanlarından beach’ine, SPA’sına kendi hayatımızda severek gittiğimiz mekanlardan bazılarını kaleme aldık. Eğlence ve etkinlikler konusunda, “Bodrum’da Neler Oluyor?” başlığı altında geçtiğimiz hafta yine bizzat katıldığımız konser ve açılışları listelediğimiz bir bölüm başlattık. Yakın dönemdeki en yeni ve en kaliteli etkinlikleri de instagram’da @bodrumdaneleroluyor hesabımızdan kolayca takip edebilirsiniz.
#1Benim mutfağımda çileğin binbir türlü hali var. Bazen çilek suyu hazırlayıp soğuk soğuk içiyorum, bazen çileği pastacı kremasıyla buluşturup göz alıcı tatlı tabakları hazırlıyorum. Salatalarda domates yerine kullanmaya iyiden iyiye alıştığım çileği deniz börülcesi mezesine de katıyorum. Bu mis kokulu meyveyi deniz ürünleriyle buluşturmayı hiç denediniz mi? Levrek, somon, mezgit, deniztarağı veya karidesle Peru mutfağından ceviche hazırlamak çok kolay...
#Çilekli PastaKlasik bir çorbayla açılış yapıyoruz. Mide dostu, yoğurt çorbası. 7'den 70'e herkesin çok severek içtiği çorbamız Ramazanda boş kalan mideye iyi gelir. Bir yoğurt çorbası uzmanı olarak, şöyle diyebilirim ki bu iş bizden sorulur. Yıllarca oğlumun tek yediği yemekti. İşte yayla çorbası, patates püreli et, haşhaşlı revani tatlısı ile Ramazan 12. gün menüsü...
#Ramazan