Hepsiburada, 2024 yılının ilk altı ayında en çok satılan kitaplarını duyurdu. 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık 200 bin farklı kitap, 4 milyon adet satıldı. Hepsiburada’da sırasıyla en çok Çocuk, Eğitim, Edebiyat, Kişisel Gelişim ve Araştırma - İnceleme kategorilerindeki kitaplar ilgi gördü.
#Sponsorlu İçerikOkullarımızdaki ‘sınıf annesi’ uygulamasının ortaya çıkış sebebi iyi niyetli. Ancak bazen bu görevi abartıp öğretmenin işine karışan annelerimiz de yok değil. Bazı sınıf anneleri öğretmenin işini kolaylaştırırken bazıları ise çocuklara ödev bile vermeye çalışıyor. Uzmanlar ise “Annenin sınıfta işi yoktur” diyor.
#Ömür KurtKalabalık şehirlerde yaşıyor ama doğanın en saf haliyle ürettiği besinlere ulaşmak istiyoruz. Dünya nüfusu arttıkça besine olan ihtiyaç da artıyor ve bu da kimyasal tarımı artırıyor. Oysa kimyasal tarım toprağı öldürüyor. Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi için ise geleneksel tarım yöntemleriyle yetiştirilmiş ürünlere ihtiyaç var. Uzun yıllardır organik tarım konusunda çalışmalar yürüten HiPP markasının üçüncü kuşak varislerinden Stefan Hipp “Bir ürünün organik olması için toprağın organik olması gerekir. Bu konuda bilinçlenmek için çocuklarınıza toprağı tanıtın, birlikte ürün yetiştirin” diyor.
#Elif Ebru Batı WibrewTürkiye Yayıncılar Birliği tarafından 1995'ten beri her sene verilen 'Düşünce ve İfade Özgürlüğü Ödülleri' bu seneki sahipleriyle buluştu. Günışığı Kitaplığı, PEN Türkiye ve Türkiye Yazarlar Sendikası ödül alırken Malatya'daki Fidan Kitabevi'ne Emek Ödülü verildi.
#Türkiye Yayıncılar BirliğiHoşumuza giden bir kitabı bitirip kapağını kapadığımızda kendimizi daha iyi hissediyoruz veya bir sergide karşımıza çıkan eserler karşısında büyülendiğimizde... İşte bu anlar aynı zamanda terapi işlevi görüyor. Son yıllarda adından sıkça söz edilen ‘bibliyoterapi’ ve ‘sanat terapi’yi uzmanlara sorduk: Bu yöntemler bir nebze de olsa sıkıntılarımızı hafifletebilir mi?
#BibliyoterapiBirçok yayınevi, telifi serbest kalan Memduh Şevket Esendal’ın eserlerini yayımlıyor. ‘Ayaşlı ve Kiracıları’yla tanınan ve modern Türk öykücülüğünün de kurucularından sayılan Esendal, sıradan insanların gündelik yaşamlarını anlattığı gerçekçi, yalın ve rahat üslûbuyla Çehov’a yakın bulunuyor. Siyasetçi kimliğiyle Cumhuriyet’in kurucu kadrosunda yer alan Esendal, yazar olarak müstear adlarla uzun yıllar kendini görünmez kılmıştı.
#Memduh Şevket EsendalBu ülkeyi çok seviyoruz. Son depremde gösterilen dayanışma, yaşama umudumuzu çoğaltıyor. Başkasının acısını paylaşmak, birlik olabilmek çok önemli ve biz bu süreçte buna sıkça şahit olduk. Hepimize tekrar geçmiş olsun ve başımız sağolsun... Deprem, yazarları ve yayıncıları nasıl etkiledi? İçinden “deprem” geçen en etkili kitaplar hangileri? Geride bıraktığımız hafta boyunca ben de bunları araştırdım...
#Ahmet Ümit‘Taş’la ilgili ‘ihtisas’ yayıncılığı yapmak üzere kurulan Stoneline Yayınları’nın ilk kitabı ‘Doğal Taş Cepheler’, hazırlanışı, sunumu ve içeriğiyle muhteşem. İkonik binalardaki taş cepheleri örnekleyen kitapta, çıkarılmasından işlenmesine, kuramından tasarımına ‘doğal taş’la ilgili her şey var.
#Doğal Taş CephelerAilece geçirdiğiniz kaliteli zaman, çocukların hatıralarında unutulmaz anılara dönüşür. Bir çocuk, ona aldığınız pahalı hediyeleri değil, onunla geçirdiğiniz güzel zamanları hatırlar. İşte bu sebeple bu hafta sonunu birlikte değerlendirebileceğiniz etkinlikleri derledik.
#Ömür KurtZeytin ağacına verilen değerden dolayı ‘Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap’ sloganıyla gerçekleştirilen 5’incisi düzenlenen Edremit Kitap Fuarı, 200’e yakın yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve aydının katılımıyla sürüyor. 60 yayınevinin stant açtığı etkinlik, pazar akşamı sona erecek.
#1Anne-babalar genellikle ‘sağlığa zararlı’ diye engellemek istese de çocuklar özellikle yaz aylarında daha çok hazır dondurma, cips gibi abur cubur yemek veya asitli içecekler içmek isteyebiliyor. Tatilde oldukları için de daha fazla serbestlik talep ediyorlar. Böyle bir durumda çocuğun sağlıklı beslenmesi nasıl sağlanır?
#Saygın ŞimşekAnne-babalar çocukları için yaptıkları fedakârlıkları “Senin için saçımı süpürge ettim” ya da “Senin için nelere katlandım ben, bir bilsen” gibi sözlerle dile getirebiliyor. Ancak bu tutum doğru değil. Çocuklar sık duydukları bu tip sözlerden dolayı derin bir suçluluk hissedebiliyor.
#ÇocukSaf şiirin ne olduğu konusunda nice şairin dönüp baktığı bir isim olan Paul Valery’nin sıradışı bir eseriyle baş başayız. ‘Sabit Fikir’ bir diyalog olduğu kadar iç monolog, bir deneme olduğu kadar oyun hatta sanat ve düşünce eleştirisi diye de okunabilir.
#Paul Valery