Gaziantep'te, 2 farklı patoloji merkezinden gelen rapor doğrultusunda, omuriliğindeki kitlenin önce kötü sonra iyi huylu olduğunu öğrenen H.A., açtığı tazminat davasını kazandı. Bu süreçte mezarını bile kazdıran H.A.'nın 3'üncü rapor ile kanser olmadığını öğrendiğini belirten avukat İmam Akgün Çuhadaroğlu, "Vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda haklarını aramaları lazım. Sağlık, hayattaki en önemli konudur. Bu gibi olaylarda 'pardon' demekle konu kapatılmamalı" dedi.
#GaziantepPCR testi, koronavirüs enfeksiyonunu tespit etmek için altın standart olarak kabul ediliyor. Omicron'un çoğu ülkede baskın varyant olmasıyla birlikte hızlı antijen testlerinin de yaygın kullanımı başladı. İşte evlerde de kullanılan söz konusu testlerle ilgili tüm detaylar...
#KoronavirüsKadınların hayatını kâbusa çeviren ve kadınların ölüm sebepleri arasında çok yüksek bir orana sahip olan meme kanseri konusunda yapılan atılım bilim dünyasında heyecan yarattı. Bu yeni görüntüleme tekniklerinin devreye girmesi uzmanlar tarafından, son 30 yılda konuyla ilgili atılmış en büyük adımlardan biri olarak değerlendirildi.
#Meme KanseriKadınlarda yumurtlama döneminin diğer bir adı olan ovulasyon, hamile kalmak için en uygun zaman olarak görülür. Ovulasyon testi ise bu dönemlerde yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini tespit etmede kullanılır. Peki ovulasyon testi nasıl kullanılır? İşte ovulasyon testi hakkında merak edilenler...
#Ovulasyon TestiSalgın döneminde en katı tedbirleri alan ülkeler arasında yer alan Avustralya'da Kovid testi skandalı ülkeyi karıştırdı . Noel öncesi yüzlerce kişiye yanlış test sonucu gönderildi. Hatanın vaka sayısında ciddi bir artışa neden olmasından korkuluyor.
#KoronavirüsPandemi vitamin ve mineraller açısından bir milattı. Hayatlarımızın vazgeçilmez bir parçası oldular. Ancak her şey gibi onlar da bilinçli kullanıldığında sağlığımıza fayda sağlar. Yanlış kullanıldığında telafisi zor, çok ciddi zararlara yol açarlar... Püf noktaların üzerinden geçelim.
#Vitaminİngiltere'de yaklaşık 45 bin kişiye yanlış koronavirüs test sonuç verildiği ihtimali güçlenirken yetkililer harekete geçti. Yapılan açıklamada binlerce kişi ile iletişime geçileceği açıklandı. Bu durumdan Kovid pozitif olan kaç kişinin etkilendiği belirlenmeye çalışılıyor.
#Koronavirüs'Zararsız viral parçalar' yerine tükürük sürüntüsünden 'aktif' Covid'i tespit eden ilk test, İngiltere'de kullanılmaya başlanacak. 'KnowNow' isimli antijen testinde diğer testlerin aksine hata payının düşük olduğu ve yanlış sonuç vermediği belirtildi.
#Koronavirüs TestiCovid-19 pandemisinin tekrar hız kazandığı ve dördüncü dalga alarmlarının çalındığı son günlerde, kiminin doğruluk payı olan kimi ise tamamen yanlış pek çok iddia ortalıkta dolaşıyor. Özellikle sosyal medyada hızla yayılan bu iddiaları uzmanlara sorduk, onlar da hurriyet.com.tr okurları için doğru ve yanlışlarıyla tek tek değerlendirdi.
#KoronavirüsPandeminin bir buçuk yılı aşkın süredir devam etmesi sebebiyle hayatımıza giren yeni kelimelerden biri de varyant oldu. Özetle varyant, virüsün mutasyona uğramış haline deniyor. Şu ana kadar gelişen mutant virüslere karşı PCR tanı kitleri ve aşıların etkisi hâlâ güçlü. Ancak Dr. Sevgi Salman Ünver “Virüs için, bulaştığı her insan mutasyon geçirmek için bir şanstır. Tam da bu nedenle hızlı, yaygın ve etkin bir aşılamayla virüsün şansını azaltmak gerekir” diyor.
#GazetehaberleriRubrik kulağa oldukça hoş gelen ama anlamı çoğu kişi tarafından pek bilinmeyen bir kelimedir. Bu kelime Almanca kökenlidir. Rubrik nedir? Rubrik nasıl hazırlanır? Rubriklerin genel özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Rubrik Nedir?Çoğu kişinin adını daha önce hiç duymadığı 'D-dimer değeri' Covid-19 nedeniyle hayatımıza girdi. Damar içi pıhtılaşmayı gösteren bu değerin adını bir şekilde duyuyor olsak da hakkında çok fazla bilgi sahibi değiliz, ama olmalıyız. D-dimer değerinin korona hastalarındaki takibinin neden hayati önem taşıdığını uzmanlarımız açıkladı...
#D-DimerKoronavirüsün (Kovid-19) İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya varyantlarına duyarlı, yanlış negatif sonuç verme riski düşük tanı kiti geliştirildi. Anadolu Ajansı muhabiri Tezcan Ekizler, o kitin detaylarını uzman konuğuna sordu.
#KoronavirüsYeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarına ilişkin tedarik sorunlarının yanı sıra ‘adil dağıtım’ tartışmalarının da yaşandığı Avrupa’da, virüsün yayılmasını önlemek için kısa sürede sonuçlanan testler yaygınlaştırılırken, bunların yaşamın birçok alanında zorunlu hale getirilmesi hedefleniyor.
#AvrupaF.Bahçe’nin hocası asli görevini bırakmış yayıncı kuruluşa cevap yetiştiriyor. “Bu kavga stratejisi F.Bahçe’yi başarısızlığa mahkum ediyor. Maçtan önce yönetimin “Böyle konuşmalısın” diye yayıncı kuruluşa cevap verdirdiği Erol Bulut’un otoritesine hangi oyuncu inanır? F.Bahçe’de “Hayır” diyebilecek yöneticiye ve hocaya ihtiyaç var.”
#FENERBAHÇESmear testi halk arasında simir testi, sürüntü testi, pap test, pap simir veya rahim ağzı kanseri testi olarak da ifade edilmektedir. Smear testi rahim ağzı kanserinin erken tanısı için kullanılan bir testtir. Rahim ağzı kanseri özellikle az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sık rastlanılan bir kanser türüdür. Jinekolojik kanserler içinde 2. sıklıkta görülen kanserdir.
#Smear Testiİzmir'de meydana gelen depremde, 100'den fazla canı kurtaran AKUT ve diğer sivil toplum örgütleri, gece gündüz demeden gösterdikleri insanüstü çabayla herkesin takdirini topladı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında kendi canlarını hiçe sayan AKUT çalışanlarına İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Covid-19 PCR testi yaptı.
#İzmirÇarpma işlemi, toplama işleminin daha hızlı bir şekilde yapılması demektir. Örneğin 3 kere 6 (3 x 6) 3 tane 6'nın ya da 6 tane 3'ün toplanması anlamına gelir. Bu işlemlerde ''1'' etkisiz elemandır. 1 ile çarpılan her sayının sonucu kendisine eşittir. Örneğin (1 x 5 = 5) ya da (12 x 1 = 12). 5. sınıflar için çarpma işlemi konusunu detaylı bir şekilde anlattık.
#5. Sınıf Matematik Çarpma İşlemi Konu Anlatımı