Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamasına rağmen Ankara’da eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Eğitim dışında 1992’de kurduğu inşaat şirketi de olan Zaim, akademisyenliği tercih edeceklere, “Çalışmak, sabırlı olmak ve fırsatları değerlendirmek gerekir” diyor.
#Atılım ÜniversitesiBir vakıf üniversitesi TÜBİTAK’ın Bilim-Toplum Projeleri kapsamında hizmet veren Eğlenceli Bilim Merkezi düşünme, algılama, mantık yürütme, karar verme ve problem çözme yetenekleri gelişmiş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek insan gücünün yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla çocuklara yönelik projelerle çalışmalarını yürütüyor.
#TÜBİTAKYalçın Zaim, Kadıköy Yeldeğirmeni İlkokulu’nun ardından ortaokul ve liseyi Saint Joseph Lisesi’nde, lisans ve yüksek lisans öğrenimimi İstanbul Teknik Üniversitesinde tamamladı. Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü Kiska’da çalıştı. 15 km uzunluğunda ve Türkiye’de ilk defa yumuşak zeminde açılan Kınık Tüneli, Konya İçme Suyu Arıtma Tesisi, Dicle Barajı, Erzincan Barajı gibi projeleri yürüttü. Şu anda Atılım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı yapıyor.
#Yalçın ZaimYALÇIN Zaim, Atılım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı Yalçın Zaim, MEB Müsteşarı amcası Kemal Zaim’in, Türkiye’nin ilk orman fakültesi kurucusu büyük dedesi Hoca Ali Rıza Efendi’nin, öğretmen olan ve kendisinde büyük emeği olan büyükannesinin etkisi ile eğitim yatırımları yaptı. 1997’de Atılım Üniversitesi’ni kurdu. Üniversitesinde bin kişi çalışıyor. Yalçın Zaim ile yükseköğretim ve eğitimi konuştuk:
#Nuran ÇakmakçıAtılım Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak, “Anadolu’da Kültür ve İletişim Sempozyumu”, uluslararası akademi camiasını Ankara’da buluşturacak. Üç gün sürecek sempozyumda, üç ayrı temayı, 10’u yabancı 24 akademisyen, Anadolu ve Ankara’nın geçmişten günümüze yaşadığı kültürel serüven olarak anlatacak.
#Anadolu’Da Kültür Ve İletişim Sempozyumu