Güncelleme Tarihi:
ATILIM Üniversitesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Atılım Fest’in büyük ilgi gördüğünü belirten Atılım Üniversitesi’nin kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Yalçın Zaim, “Türkiye’de kurum ve kuruluşların halkın önünde gitmesi gerekir. Örneğin, ordu teknolojisiyle bunu yapar, belediyeler hizmetleriyle yaparlar. Üniversiteler de bu kurumlar arasındadır” dedi.
Siyaset sanatı geçti
Ankara’da siyasetin kültür ve sanatın önüne geçtiğini belirten Zaim, “Cumhuriyetin kurulmasından sonra Ankara, kültür ve sanatın başkenti oldu. Ancak zamanla bu değişti, artık herkes siyaset konuşuyor. Bu yüzden de Başkent’te kültür ve sanat geride kaldı” ifadelerini kullandı. İstanbul’un kültür ve sanat adına bu konuda Ankara’yı solladığını savunan Zaim, “Başkent olmasına rağmen Ankara, ikinci şehir olarak anılıyor. Kültür ve sanat adına da bazı şeyler için geç kalındı” dedi.
Başkent’e borcumuzu ödedik
Zaim, üniversitelerin görevinin halkı aydınlatmak olduğuna vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu noktadan hareket ederek sanat ağırlıklı bir festival organize etmeye karar verdik. Ancak bunu organizasyon şirketi gibi değil, bir üniversite kafasıyla yaptık. Şehre çeşitlilik katmak üniversitenin borcudur, bizde borcumuzu ödedik. Her sanat üreticisinin kendine göre bir müşterisi var. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın konserine gelen kişilerle, Serdar Ortaç konserine gelen kişilerin aynı olmasını bekleyemeyiz. Festivalde Hitit müziği bile vardı, ancak bunun devamını getirmek önemlidir. İlk seferinde bir sonuç beklemek yanlış olur, kültür ve sanat etkinlikleri tekrar ettirilirse bir zemine oturur.”