Yüzdeki yağ bezeleri genelde kendi kendine geçse de büyük ve iltihaplı olması durumunda doktora gitmek gerekir. Evde yağ bezelerine merhem sürerek küçülmesini ve sonrasında da geçmesini sağlayabilirsiniz. Sirke, çay ağacı yağı ya da Hint yağı da bezelerin küçülmesini sağlar. Tüm yapılanlara rağmen yağ bezesi küçülmez ya da patlamazsa mutlaka cilt doktoruna görünmeniz gerekir. Yağ bezesinin nasıl yok edilebileceği ile neyin iyi geldiğini de sizler için derledik.
#Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Yok EdilirProstat, özellikle de yaşı ilerleyen pek çok erkeğin sıkça karşılaştığı bir sağlık sorunudur. Prostatı önlemek için tüketilebileceği bazı yiyecekler vardır. Bunlardan bazıları ise, zerdeçal ve nardır. Yiyeceklerin hastalığı önleyici etkilerinden faydalanmak için çok yönlü bir beslenme tarzını benimsemeniz gerekir. Prostata iyi gelen yiyecekler nelerdir sizler için derledik.
#ProstatSigara, sağlıksız beslenme, hareketsizlik, bazı kronik hastalıklar ve daha bir çok etken nedeniyle bacaklarda görülme sıklığı her geçen gün artan damar tıkanıklığı, genellikle 50 yaş üzerinde yaygın olarak karşımıza çıkıyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Macit Bitargil, bacaklarda damar tıkanıklığına neden olan 8 önemli nedeni anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Damar TıkanıklığıÜlkemizde yaklaşık 2 milyon kadında görülen endometriozis hastalığı günümüzde giderek yaygınlaşıyor. Toplumsal farkındalık yetersiz olduğundan kadınsal hastalıklarda hekime başvurmak yerine çoğunlukla internetten ya da arkadaşlardan bilgi edinilmesine, son iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi sürecinde hastaneye gitme endişesi de eklenince hastalık daha da ileri seviyeye ulaşabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, Mart ayı 'Endometriozis Farkındalık Ayı' kapsamında yaptığı açıklamada, üreme çağındaki her 10 kadından birinin kapısını çalan endometriozis hastalığı hakkında bilinmesi gereken 6 önemli noktayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#EndometriozisDünya üzerinde her sekiz kadından birinin yakalandığı ve gün geçtikçe artan meme kanseri vakaları hakkında bilgiler veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sarper Işıksel, bu hastalığın artık eskiden olduğu gibi tamamen aileden kalıtsal olarak geçmediğini, her kadının risk altında olduğunu söyledi.
#Op. Dr. Sarper IşıkselKolesterol, insan vücudu için hayati fonksiyonları yerine getiren yağ benzeri bir madde olarak tanımlanıyor. Hücre duvarları ve hormonların inşasında rol oynayan kolesterol ihtiyacımızın büyük kısmı vücudumuz tarafından üretilerek karşılanıyor, geri kalanı da yiyeceklerden sağlanıyor. Ancak yüksek kalorili ve yağlı beslenme tarzı, vitamin eksikliği ve çok az egzersizin kanda kolesterol seviyesini artırdığını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslıhan Eran Ergöknil, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#KolesterolYağlı beslenmenin ve alkolün meme kanserine yakalanma riskini artırdığına dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sarper Işıksel, “Meme kanserinin ortaya çıkmasını engelleyebilecek herhangi bir yöntem veya tedavi yoktur. Bu yüzden meme kanseri ile ilgili tüm eğilimler erken teşhis üzerine yoğunlaşmıştır” dedi.
#SağlıkSağlıklı beslensek de bazen cips, patates kızartması, burger ya da pizza gibi fast food gıdalardan tüketmek isteyebiliyoruz. Çok fazla yağlı yiyecek tükettiğinizde, zararlı etkilerini silmek için yapabileceğiniz birkaç önemli adım var. O adımlar nelerdir? İşte yağlı besinlerin etkilerinden kurtulmanın basit ama etkili yolları...
#Yağlı YemekDinlenme halindeyken, efor sarf ettikten sonra göğüste oluşan ağrı ve yanma şeklinde acının ciddiye alınması uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burak Teymen, "45 yaşındaki erkekler ve 55 yaşını tamamlamış kadınlar koroner arter hastalığı için risk faktörleri oluşturur" dedi.
#Koroner Arter HastalığıDinlenme halindeyken, efor sarf ettikten sonra göğüste oluşan ağrı ve yanma şeklinde acının ciddiye alınması uyarısında bulunan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Burak Teymen, “45 yaşındaki erkekler ve 55 yaşını tamamlamış kadınlar koroner arter hastalığı için risk faktörleri oluşturur” dedi.
#Göğüs AğrısıZayıflamak ve kilolarından kurtulmak isteyen birçok kişinin tercih ettiği ketojenik diyet, son zamanlarda oldukça popüler oldu. Alzheimer, Parkinson ve otizm gibi hastalıklarda da tedavi amaçlı kullanılan bu diyet, karbonhidratların sınırlandırılmasına yönelik gerçekleşir. Peki, ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl uygulanır? İşte, o konu hakkında merak edilenler...
#Ketojenik Diyet Nedir?Popüler beslenme yöntemleri arasındaki yerini alan ketojenik beslenme, aynı zamanda diyet olarak da nitelendiriliyor. Tarihi 1920'li yıllara kadar dayanan ketojenik beslenme, epilepsi nöbetinin önüne geçmek için ortaya çıkmıştır. Zayıflama üzerinde de etkisi olduğu gözlemlenen ketojenik beslenme diyeti, günümüzde giderek popülaritesini arttırmaya devam ediyor. Peki, ketojenik beslenme nedir ve nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Ketojenik BeslenmeKetojenik Diyet, zayıflamak ve kilolarından kurtulmak isteyen birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Beslenme koşullarını değiştiren ketojenik diyet, ilk çıkış amacıyla epilepsi nöbetlerinin azaltılmasında kullanılırken, sonraki dönemlerde kilo vermek ve hastalıkları kontrol altına almak için gündemde yer almıştı. Peki, ketojenik beslenme diyeti nedir ve nasıl sağlanmaktadır? İşte, o diyet türü hakkında bazı bilgiler
#Ketojenik DiyetFazla kilolarından şikayetçi olanlar yada daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak isteyenler, diyetisyenlere giderek farklı diyet programlarına başvuruyor. Uzmanlar, kişilerin sağlık geçmişine ve kilosuna bakarak, herkese farklı diyet listesi hazırlıyor. Bu diyet programlarının birini oluşturan ketojenik diyet de son zamanlarda uzmanların listesine girdi. Peki ketojenik diyet nedir ve nasıl uygulanır?
#Ketojenik Diyet Nedir?Kalın bağırsakta meydana gelen kötü huylu tümör ile oluşan kolon kanseri, genellikle 50 yaş üzerindeki kişilerde görülüyor. Kalın bağırsağın belli bir yaştan sonra düzenli olarak taranması gerektiğini belirten uzmanlar, düşük lifli ve aşırı yağlı beslenme, sigara kullanımı, aşırı alkol tüketimi ve obezitenin kolon kanserini tetiklediğine dikkat çekiyor. Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Talha Atalay, kolon kanseri hakkında önemli bilgiler verdi.
#Genel SağlıkGünümüzde popüler olan bazı diyetler hızla zayıflatsa da birçok soruna yol açabiliyor. Uzmanlar sağlıklı beslenme alışkanlıklarını hayatımıza adapte etmemiz gerektiğini söylüyor. Peki, ama bunu nasıl başaracağız? Sağlıklı zayıflama ile ilgili pek çok soruyu Diyetisyen Deniz Zünbülcan’a sorduk, merak edilenleri öğrendik.
#ObeziteKış aylarının gelmesiyle çok sık görülmeye başlayan soğuk algınlığının risk grubunda özellikle kreşe giden çocuklar olduğunu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi ve İç Hastalıkları Uzmanı Türkan Özer, "Soğuk algınlığının tedavisinde sıvı tüketimi çok önemli. Bitki çayları ve sıvı tüketimi soğuk algınlığının tedavisinde yardımcı olur. Su içmek aynı zamanda vücutta bulunan toksinlerin atımında detoks etkisi gösterir" dedi.
#Soğuk AlgınlığıDünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yeni hedefi trans yağlar. Pasta, kurabiye, bisküvi, pizza, soslar, kızartmalar, şekerlemeler ve daha pek çok gıdada bulunan, farkında olarak veya olmayarak yüksek oranda tükettiğimiz endüstriyel olarak üretilen trans yağların her yıl 540 bin ölüme yol açtığı hesaplanıyor. WHO tam da bu nedenle 2023 yılına kadar endüstriyel trans yağların kullanımdan kaldırılmasını hedefliyor.
#Dünya Sağlık ÖrgütüGünümüzde popülerliği ve uygulayan sayısı giderek artan ketojenik diyet özetle düşük karbonhidrat, yüksek yağ içeren bir beslenme programıdır. Kilo vermenin yanında birçok faydası olan bu diyet sayesinde böbrek hasarı, parkison, travmatik beyin zedelenmesine gibi hastalıklara uğramış birçok hasta fayda görebilir. Konu ile ilgili merak edilen tüm detayları Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Aşkın Nasırcılar açıkladı.
#Ketojenik DiyetSon yılların popüler diyetlerinden ketojenik diyet, kilo problemi olan çok sayıda kişi tarafından merakla araştırılıyor. Ketojenik diyet düşük karbonhidratlı, protein ve özellikle yüksek oranda yağ içeren bir beslenme biçimi olarak biliniyor. Peki, Ketojenik diyet nedir? Ketojenik diyet nasıl yapılır?
#Ketojenik Diyet Nedir?