Kayseri yağlaması malzemeleri ve hamuru, MasterChef yarışması ile merak ediliyor. Yağlama, şebit denilen bazlama türü ekmeğin üzerine kıymalı ve yoğurtlu sosun eklenmesiyle hazırlanıyor. Pasta gibi görünümüyle tadına doyum olmuyor. Kayseri'nin bu meşhur lezzetini kendi mutfağınızda denemek isterseniz tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Yağlama TarifiKayseri yağlaması MasterChef yarışması ile birlikte araştırılmaya başlandı. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama tarifi, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Yağlama nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte Kayseri yağlaması tarifi
#Kayseri YağlamasıPatlıcanı sevdiren tarif çıtır patlıcan, Gelinim Mutfakta programı ile çok sevildi. Yapımı kolay ve yemesi bir o kadar keyifli olan çıtır patlıcan sofralarınıza renk katacak. Peki, çıtır patlıcan nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta çıtır patlıcan tarifi detayları...
#Gelinim Mutfakta Çıtır PatlıcanKayseri mutfağının sevilen lezzetlerinden yağlama MasterChef programıyla birlikte yeniden gündeme geldi. Kat kat hamuru ve soslu kıymasıyla eşsiz bir tada dönüşen yağlama, farklı yeme tarzıyla da dikkat çekiyor. Peki, yağlama nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte, Kayseri yağlaması tarifi detayları...
#Kayseri Yağlaması TarifiKayseri mutfağı denilince akla ilk gelenlerden olan yağlama incecik hamuru ve kıymalı harcıyla sofralarda yerini alıyor. Sunumunda ise sarımsaklı yoğurdun tercih edildiği yağlamayı yemesi de ayrı bir meziyet. Yerken rulo şeklinde sarıp yoğurda bandırmayı unutmayın diyor ve Kayseri yağlaması tarifi MasterChef incelikle evinize getiriyoruz.
#Kayseri YağlamasıHaddeleme, maddeleri işlemden geçirerek işlevini artırmaktır. Sıcak ya da soğuk haddeleme işlemi yapılabilmektedir. Yaygın olarak yapılan haddeleme işlemleri, kaynaksız halka üretimi, boruya diş açmak, dikişsiz boru üretimi ve vida dişi açmaktır. Haddeleme işlemine tabi tutulacak maddelerin kalınlığı düşürülerek kolay işlenir hale getirilmektedir. Haddeleme nedir? Ne işe yarar ve nerelerde kullanılır? Haddeleme nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
#Haddeleme NedirKayseri denince mantıdan sonra akla gelen meşhur lezzetlerden olan Kayseri yağlamasını, aslında evde de kolayca yapabilirsiniz. İncecik şebit adı verilen yufkasıyla, kıyma ve en son sosunda yoğurtun buluşması tabiri yerindeyse yerken damak çatlatıyor. Sizler için, sofralara çok yakışan ve başka menüde Kayseri yağlamasından başka hiçbir yemeğe gerek kalmayacak bu kurtarıcı tarifi hazırladık. İşte meşhur Kayseri yağlaması tarifi
#Kayseri Yağlaması TarifiKolza yağı, kolza tohumlarından elde edilmiş olan ve kurumayan yaş bir yağdır. Amerika, Fransa, Belçika, Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda, Danimarka, Polonya'da çok yaygın olarak bulunur ve yetiştirilir. Bunun iki ayrı türü bulunmaktadır. Yazlık ve kışlık olmak üzere ayrılır. %40 yağ, proteini içerisinde barındıran bir yağ türüdür. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kolza Yağı NedirYağlama tarifi ile evlerinde leziz bir menüye yer vermek isteyen pek çok kişinin araştırdığı tarifler arasında popülaritesini koruyor. Şebit adı verilen bazlamaların, özel sos ve kıyma ile birleşmesiyle birlikte lezzetini alan yağlama, Kayseri yöresinin sevilen ürünlerinden birisi olarak öne çıkıyor. Peki, Kayseri yağlaması yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte, kolay ve lezzetli yağlama tarifi
#YağlamaHadi gelin öncelikle bir tanışalım... 47 yaşında eski profesyonel beyaz yakalı, yeni şef Gökhan Akalın’ı takdim edeyim sizlere. Bir yeme içme sevdalısıyım diyebiliriz. İyi yemek nerede ben orada… Bu çocukluğumdan beri böyle geldi böyle de gidecek sanırım. Duyularımı harekete geçiren tüm tabaklar, benim için sanat eseri cinsinden kabulüm oldu şimdiye kadar. Temiz, mevsiminde ve taze malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş enfes tabaklar yaptım eşime, aileme, dostlarıma ve bana bu yeni yolculuğumda eşlik eden misafirlerime.
#Gökhan AkalınKayseri mutfağı denildiğinde aklımıza gelen ilk şey mantıysa ikincisi şebit olmalı. Kayseri yağlaması diye de bilinen şebit, önce görüntüsü ardından tadıyla gönülleri fethediyor. Bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği şebitin adı oldukça farklı olsa da içerisindeki malzemeler her yerde bulunuyor. İşte beş çayı sofralarının yeni gözdesi olacak Kayseri yağlaması yöresel adıyla şebitin tarifi…
#Kayseri Yağlaması