Çalışma hayatının yeni normalleri arasına ‘uzaktan ya da hibrit çalışma modeli’ ve ‘haftada dört gün çalışma’ tartışmalarından sonra ‘artan ek iş talebi’ de girdi. Türkiye’de ve dünya genelinde yapılan araştırmalar, artan yaşam maliyetleri karşısında çalışanların ek iş arayışlarının hızlandığını ortaya koydu. Avustralyalı çalışanların yüzde 32’si, Amerikalı çalışanların yüzde 40’ı, İngiliz çalışanların ise yüzde 44’ü ek bir işte çalıştığını söylüyor. Yurt içinde yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de bu oran yüzde 52. Ek işlere en çok yönelenlerin Y ve Z Kuşağı olduğu; en yüksek geliri de Y Kuşağı’nın sağladığı belirtiliyor. Ancak ‘Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan da olunabilir.’
#Ek İşSağlık açısından önemli olduğu bilinen doğal güneş ışığından birçok ev ve ofis yoksun kalırken, teknolojiyle bu durum artık ortadan kalkıyor. Yapay güneş ışığı üzerine çalışan ve geliştirmeler yapan birçok şirket bulunuyor. Bu sayede istenilen her yerde güneşli bir gökyüzü deneyimleme imkânı sağlanacağı belirtiliyor.
#Yapay GüneşModa, yıllar içinde kendini tekrar eder. Yıllar önce sandığa kaldırılan giysilerin çizgileri gün gelir tekrar milyonlarca kişinin üzerinde yeniden hayat bulur. Bunun örneklerinden biri de dün gece düzenlenen ödül töreninde bir kez daha gözler önüne serildi.
#Mtv Video Müzik ÖdülleriÇağımızın en büyük sanatçılarından İngiliz ressam David Hockney, iPad’iyle doğanın uyanışını adım adım takip ettiği ‘Baharın Gelişi, Normandiya 2020’ başlıklı sergisiyle Sabancı Müzesi’nde. 84 yaşındaki Hockney, “Artık iPad’de bir ressam gibi düşünüyorum” diyor.
#David HockneyTürkiye’de altyapı konusunda uzman olan U17 Milli Takımı Teknik Direktörü Soykan Başar, Bursa Yıldırımspor U19 Takımı Teknik Sorumlusu Kemal Yavuz, Samsun Kadıköyspor Futbol Şube Sorumlusu Hakkı Yeşilyurt ve Altınordu ile Fenerbahçe altyapılarında antrenörlük yapan Gençlik Gelişim Şef Scoutu Serhat Pekmezci, işte o isimlerini bilmediğimiz genç yetenekleri Spor Arena Plus’a açıkladı...
#FenerbahçeDünyanın en büyük spor organizasyonu 32. Yaz Olimpiyat Oyunları, Japonya'nın başkenti Tokyo'da bulunan Japonya Ulusal Stadı'nda düzenlenen açılış töreniyle resmen başladı. Japonya kültüründen gösterilerin yer aldığı açılış töreninde ülke sporcularının geçişlerinin ardından oyunlar boyunca yanacak meşale yakıldı ve Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları resmen başladı.
#Tokyo2020Dünya çapında faaliyet gösteren mikroçip üreticilerinden Intel, özellikle otomotiv sektörünü ciddi şekilde etkileyen çip krizine çözüm amaçlı olarak 20 milyar dolarlık yatırımla ABD’nin Arizona eyaletinde iki yeni çip fabrikası inşa etmeyi planladığını duyurdu.
#Gazetehaberleriİzmir'in merkeze 100 kilometre uzaklıktaki küçük ilçesi Tire'ye 60 milyon TL maliyetle yaptırılan UEFA standartlarındaki yeni stat, yalnız 1 yıl kullanıldıktan sonra atıl kaldı. Kapılarını açtığı 2018 yılında kentin en modern ve en donanımlı stadı olan 15 bin taraftar kapasiteli tesiste 2 yıldır hiç profesyonel lig maçı oynanmadı.
#TireUbisoft'un beklenen oyunlarından Assassin's Creed Valhalla geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. Oyuna olan ilgi oldukça büyük olurken, oyunu ilk gününde oynayanların sayısı şirketin bir önceki oyunu olan Assassin's Creed Odyssey'e göre iki kat daha fazla oldu.
#Assassin's Creed ValhallaFidye yazılımı saldırıları, son yıllarda siber suçluların en gözde para kazanma yollarından birine dönüştü. Ancak ABD Hazine Bakanlığı, şaşırtıcı bir duyuru yaparak, verilerini geri alabilmek için siber suçlulara ödeme yapan şirketlerin sert yaptırımlarla karşılaşabileceğini açıkladı. Siber güvenlik uzmanlarının elde ettiği bilgilere göre bakanlık, fidye ödeyerek siber suçluların teşvik edildiğini düşünüyor.
#HackerModern yaşamda yapay zekâ (AI) her ne kadar yaygın hale gelmiş olsa da henüz yörüngedeki yerini bulamamıştı. Bu durum 2 Eylül’de bir mısır gevreği kutusu boyundaki deneysel bir uydunun 45 benzer boyutta uyduyla birlikte bir roket dağıtıcısından fırlatılmasıyla değişti. PhiSat-1 isimli bu uydu şu an saatte 27.500 km. hızla, 530 km yükseklikte güneş aydınlatmasıyla senkronize bir şekilde havada süzülüyor.
#İntelVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Murat Canayaz, geliştirdiği yapay zeka ve derin öğrenme uygulamasıyla, röntgen filmlerden koronavirüs teşhisi yapmaya başladı. Çalışmasında yüzde 99,4 oranında başarı sağladığını söyleyen Canayaz, ”Röntgen görüntüsü üzerinden o hastanın koronavirüs pozitif mi yoksa zatürre mi olup olmadığını tespit etmeyi amaçlıyoruz. Birkaç saniyede bunun tespitini yapabiliyoruz” dedi.
#Yapay ZekaSoğuk Savaş döneminde stratejik bir alan olan uzayda, ABD ile Sovyetler Birliği arasında keşif-gözlem ve istihbarat uyduları fırlatma, kıtalararası füze sistemleri geliştirme, insanlı uzay seyahati, dünyanın uydusu Ay’a ayak basma, yeni gezegen keşifleri ve dış uzay alanında bir uzay istasyonu inşa etme konularında büyük bir rekabet yaşanmıştı. Yarışa dayalı rekabetin temeli, bilim ve teknolojide küresel lider olarak insanlığa yön veren ülke olma hedefiydi. Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki nükleer silahlanma yarışının da bir parçasıydı. Bu nedenle uzay yarışı bir silah yarışı olarak da görülebilir. Uzay yarışı Sovyetler Birliği’nin 1957’de insanlığın ilk yapay uydusu Sputnik 1’i fırlatmasıyla başladı. Söz konusu yarışta ABD 1969’da Ay’a ilk ayak basan Amerikalı astronot Neil Armstrong ile öne geçse de, Sovyetler Birliği’nin ekonomik olarak çöküşe geçmesi ve Soğuk Savaşı kaybetmesiyle uzay programları ertelendi ve bu yarış da sona erdi. Her iki ülke de ulaştıkları uzay kabiliyetleri bakımından uluslararası ilişkiler literatüründe o dönemden beri birer “uzay gücü” olarak nitelendiriliyorlar.
#ÇinTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisiyle ilgili bilim insanlarının yaptığı araştırmalar, hastalığı tanımamıza ve önlem almamıza fırsat tanıyor. Harvard Üniversitesi, hava kirliliğinin koronavirüs ölümlerini tetiklediğini ortaya çıkarırken, Bologna Üniversitesi koronavirüsün hava kirliliğine sebep olan katı parçacıklara tutunabildiğini böylece havada uzun süre asılı kalabildiğini ortaya koydu.
#Hava Kirliliği